Tre norske kinoer setter opp e-sportdokumentar

Skal vise All Work All Play og en StarCraft II-kamp.

ESL

Tirsdag 28. juli setter kinosaler over hele Europa opp én visning av dokumentaren All Work All Play: The Pursuit of eSports Glory, produsert av ESL. I filmen følger vi sesong 9 av Intel Extreme Masters-mesterskapet, der flere av de beste e-sportsutøverne i verden konkurrerer om mesterskapstittelen i League of Legends.

Her til lands kan man se dokumentarfilmen i tre kinosaler 28. juli klokken 20:00 – Ringen Kino i Oslo, Bergen Kino i Bergen og Nova Kino i Trondheim. Da får man også se et ettershow som direktesendes der regissøren svarer på spørsmål og noen StarCraft II-spillere spiller en kamp mot hverandre i den «archon-modusen» som kommer i den neste utvidelsespakken.

Ville lage en aktuell dokumentar

I et intervju med Red Bull forteller regissør Patrick Creadon at han ville skape en film som var så aktuell som mulig. Etter å ha sett Dota 2-dokumentaren Free to Play var han svært fascinert av miljøet, men følte at dokumentaren kom alt for lenge etter The International-turneringen som den omhandlet.

Sluttresultatet er at Creadon greide å stable filmen på bena bare tre måneder etter at opptakene ble ferdige, og om lag fem måneder etter selve turneringen.

Patrick Creadon er en amerikansk regissør kjent for blant annet dokumentarfilmene Wordplay og I.O.U.S.A.

Free to play kan du for øvrig se på YouTube »

Trailer til All Work All Play. (Video: ESL)

Siste fra forsiden