Tre nye spill fra Konami

Konami har nå kunngjort to nye DS-spill; overlevelsesspillet Lost in Blue og actionspillet Dragon Booster. I tillegg gir de ut plattformspillet Death, Jr. til PSP.

I går gav Konami ut en liste over spill de planlegger å gi ut i år. I forhold til spill til stasjonære konsoller og PC var det ikke så mange overraskelser (annet enn et nytt spill basert på Turtles-franchisen, samt Castlevania-spillet vi rapporterte om for noen dager siden), men de gav også ut de første detaljene om to DS-spill, samt fortalte at de hadde sikret seg distribusjonsrettighetene til Death, Jr. til PSP. Her er en kjapp gjennomgang av hvert av spillene:

Death, Jr. (PSP)
Dette var det første PSP-spillet vi noensinne så video fra, og er under utvikling hos Backbone Entertainment. Spillet følger eventyrene til Døden Junior, sønnen til mannen med ljåen. Naturligvis har junior fått seg sin egen ljå, og denne bruker han både som et våpen og som et verktøy til å navigere seg gjennom de plattformspillaktige spillmiljøene med. I tillegg til ljåen får han tilgang til en rekke andre våpen, som pistoler og geværer.

I dette spillet har DJ (som han liker å bli kalt) ved en feiltakelse klart å slippe ut en eldgammel demon, og nå må han prøve å fange demonen igjen så raskt som mulig (helst før faren oppdager hva han har gjort). Spillet skryter av å ha noe av den beste grafikken til nå sett på PSP, og et gameplay som blander tredjepersons plattformaction med elementer fra førstepersons-skytespill. Spillet kommer til våren.

Dragon Booster (DS)
Dragon Booster er basert på den populære animasjonsserien ved samme navn, og er et raskt action/racingspill som foregår i en fantasiverden der drager og mennesker lever side om side. Den legendariske dragen Beau har valgt ut Artha Penn, en vanlig 16-åring, til å bli den mytiske helten kjent som "Dragon Booster", og nå må Artha bruke sine nye helteegenskaper for å nedkjempe fienden og forene menneskene og dragene en gang for alle.

Spillet kan spilles i to moduser; "adventure mode", som inneholder en serie lineære oppdrag og en historie som hele tiden utvikler seg, og "challenge mode", hvor spilleren står fritt til å utforske Dragon City og oppdra sine egne flammepustende drager. Her kan han også utfordre andre spillere til kamp ved hjelp av Nintendo DS sine Wi-Fi-egenskaper. Spillet skal lanseres til høsten.

Lost In Blue (DS)
Dette spillet føyer seg pent inn i rekken av innovative og interessante titler til Nintendo DS. Du spiller en ung gutt som overlevde et katastrofalt skipsforlis og som har klart å komme seg i land på ei tilsynelatende ubebodd øy. Etter hvert møter han ei 17-år gammel jente som også overlevde forliset, og nå må de to jobbe sammen for å overleve.

I bunn og grunn er Lost in Blue et rollespill, men fokuset her er på å overleve. For å klare dette må hovedpersonene lære seg å fiske, jakte og sette opp feller for å skaffe seg mat, og skaffe de nødvendige materialene for å bygge verktøy og annet som kan hjelpe dem. Underveis får de utforske øya, som snart viser seg å skjule en rekke mysterier. Lost in Blue benytter seg av DS-konsollens berøringsskjerm, og skal etter planen lanseres i august.

Siste fra forsiden