Skrekk og action i rommet

Tre raser i krig

Sega har sluppet de første detaljene om Aliens vs. Predator.

I 1999 kom Rebellions førstepersonsskytespill Aliens versus Predator, og selv om det verken var første eller siste gang de to beryktede filmmonstrene braket sammen i spillmediet er det fortsatt ansett som et av de bedre Alien vs. Predator-spillene.

En oppfølger ble utviklet av Monolith i 2002, og siden den gang har ikke lisensen blitt brukt til noe nevneverdig. Tidligere i år kunngjorde Sega at de ville utgi et nytt førstepersons Alien vs. Predator fra Rebellion, og nå har de først detaljene blitt sluppet.

Handlingen foregår på gruveplaneten BG-386 hvor en mystisk pyramide blir oppdaget av de lokale kolonistene. Når de åpner den sendes et automatisk signal til et Predator-jaktlag i rommet, og de haster til planeten for å stenge pyramiden igjen. Det er nemlig noe i den de helst ikke vil ha på frifot.

Spillet byr på tre forskjellige kampanjer som forteller en sammenhengende historie sett fra de tre involverte rasenes synsvinkler. Som menneske er du omringet av monstrøse vesener, men du har massevis av rå ildkraft til disposisjon. Spiller du som en Xenomorph kan du klatre på vegger og tak for å snike deg innpå dine fiender og fortære dem, mens Predatorer får et utvalg eksotiske våpen og krefter å jakte med.

Det blir også en flerspillerdel hvor opptil tre grupper, hver med sin egne rase, kan krige mot hverandre. Dessverre er det ikke offentliggjort noe om hva slags moduser vi kan forvente.

Prosjektet har ikke fått noe endelig navn og dato, men har foreløpig fått arbeidstittelen Aliens vs. Predator. Det skal slippes en gang i løpet av 2010 til PC, Xbox 360 og Playstation 3.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden