League of Legends

Trippel seriemester Lions står uten League of Legends-lag

– Vi var på utkikk etter noe annet enn det klubben kunne tilby oss, sier laglederen.

Lions vant Telenorligaen høsten 2015. Fra det laget er det kun Sander «Zhandia» Skogstad (midten) og Adrian «Dipzey» Kjellesvik (til høyre) som har spilt denne vårsesongen.
Julie Svarem Hansson/Gamer.no

Lions Elektroniske Sportsklubb og spillerne på deres League of Legends-lag har ikke blitt enige om fornyelse av kontraktene. Dermed står klubben uten spillere, mens de fem spillerne mister plassen i Telenorligaen og må se seg om etter en ny organisasjon.

– Ledelsen og spillerne kom ikke til enighet i kontraktsforhandlingene ved signering av ny periode. Saken termineres naturlig ved at spillernes kontrakter løper ut i tråd med deres opphold i Lions, forteller styremedlem Magnus Jørgensen til Gamer.no.

Nye spillere på vei

Magnus Jørgensen er styremedlem hos Lions.
Privat

Jørgensen forteller at klubben er godt i gang med å hente inn nye spillere, og vil presentere disse når detaljene blir klare.

– Vi er i prosessen av å etablere en ny lagoppstilling, og kommer til å offentliggjøre innholdet av den så snart vi har alle brikkene på plass.

Lagleder Adrian «Dipzey» Kjellesvik og de fire andre spillerne vil spille som Team NoName inntil de finner ut hva de skal gjøre videre. Han forteller til Gamer.no at spillerne og klubben var uenige om veien videre, og at det er noe av grunnen til at man ikke ble enige.

– Vi var på utkikk etter noe annet enn det Lions kunne tilby oss. Spillerne har et annet syn på hvordan laget vårt kan utvikles.

LES OGSÅ: Den benkede Lions-spilleren fristilles etter «grovt mislighold av avtalen»

Spillerne ville gi alt

– Hvordan ønsker dere å utvikle dere? Hva var ikke forenelig med Lions visjon og tanker?

– De ville satse over lengre tid, mens vi vil satse alt nå, kan man vel si.

Kjellesvik bærer ikke nag til klubben han har spilt for i et år og vunnet totalt tre seriemesterskap med i Telenorligaen og Altiboxligaen. Han synes organisasjonen har gjort mye positivt for spillerne.

Adrian «Dipzey» Kjellesvik har mye positivt å si om sitt opphold hos Lions.
Amalie Marie Reisvaag

– De gjorde veldig mye som klubben tapte på, men som vi spillere tjente på i form av erfaring blant annet. For eksempel fikk vi delta på mindre LAN som egentlig ikke har noen verdi for dem, men som er viktig for oss spillere. De fikset alt til oss, inkludert hotell og egne PC-er.

– Vi avslutter dette som venner og har fortsatt respekt for hverandre. Det er en del grunner til at vi ikke fortsetter, men mye er fordi vi ser annerledes på neste sesong, forteller han til Gamer.no.

På utkikk etter ny organisasjon

Team NoName består nå av Simon «Slemp» Ellefsen, Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle), Sander «Zhandia» Skogstad, Thomas «Qtic» Hauger og Joakim «Accziz» Torsvik. Dipzey og Zhandia er de to eneste gjenværende medlemmene fra Lions-laget som vant Telenorligaen våren og høsten 2015, mens Slemp og Accziz kommer fra høstens finalemotstander myXMG. Qtic kommer fra SupaGoatSmuggla, som rykket ned fra 1. divisjon etter en miserabel høstsesong.

– Hva er planen for å kunne satse videre slik dere ønsker?

– Akkurat nå kommer vi til å være på utkikk etter ny organisasjon, det er jo åpenbart. Ellers skal vi fortsette å trene seriøst og få inn en potensiell trener og delta på så mange turneringer vi har mulighet til. Foreløpig har vi planlagt Rogahack og en del av oss skal også på The Gathering. I tillegg prøver vi å komme oss til Digitality X.

LES OGSÅ: MyXMMG byttet ut fire av fem spillere før sesongstarten

Lions krever 70% av premiepengene

– Hva er viktig for dere hos en ny organisasjon?

TEAM NONAME BESTÅR AV:

Vis mer

Simon «Slemp» Ellefsen (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
Thomas «Qtic» Hauger (ADC)
Joakim «Accziz» Torsvik (Support)

– At de har samme syn som oss, og hjelper oss med å få tak i de midlene vi trenger, for eksempel en trener, treningspartnere og så videre, og at de dekker diverse LAN, reiser og at vi beholder store summer av vår premiepott.

Gamer.no har sett en kontrakt mellom Lions og en tidligere spiller i klubben. Der står det at Lions tar 70% av premiepengene fra turneringene som spillerne deltar i, og det er ingen annen lønn involvert. Av denne andelen skal minst halvparten gå tilbake til spillerne «for fremtidige reiser eller gagne laget.»

Denne fordelingsbrøken og den vage definisjonen skal være en av årsakene til at flere av spillerne ikke ville være med videre. De er imidlertid kontraktsfestet til å ikke omtale detaljer i kontrakten til utenforstående.

– Var dere misfornøyd med premiefordelingen under Lions?

– Da vi spilte med dem var vi veldig fornøyde, svarer Kjellesvik.

– Men det nye tilbudet de la på bordet var ikke like generøst?

– Ingen kommentar.

Lions avviser at klubben kun gir 30% av premieinntektene til spillerne, men forteller til Gamer.no at de ikke vil dele informasjon fra kontraktene med pressen.

– Våre spillerkontrakter forsikrer at nærmest hele summen av premieinntektene går til laget, i tillegg til direkte utbetaling til hver enkelt spiller. Kontrakten i sin helhet er har som hensikt å sikre bærekraftig fremtid for spillerne og laget, sier Jørgensen hos Lions.

Lions har ikke svart Gamer.no på ytterligere spørsmål om kontrakten og formuleringene rundt fordelingsbrøken.

Ved å forlate Lions mister guttene også plassen i toppdivisjonen av Telenorligaen, siden den i følge reglene tilfaller klubben som er registrert i Brønnøysungregisteret.

LES OGSÅ: BX3 fornyet heller ikke kontraktene til League of Legends-laget sitt

Siste fra forsiden