Gfinity Elite Series

Trodde håpet var ute og skulle pynte på resultatet – så sikret de seg finaleplass

– Merkeligste følelsen jeg noensinne har hatt etter en seier, sier Karl-William «kalle» Haraldsen.

Karl-William «kalle» Haraldsen og Prophecy er et av finalelagene under Gfinity Elite Series. Her avbildet som Epsilon-spiller tidligere i år.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR PROPHECY

Vis mer

Karl-William «kalle» Haraldsen
Max «quix» Lindkvist
Vladyslav «arch» Svistov
Ádám «koloRRR» Domoszlay
Fodor «FLEAV» Levente

Europeiske Prophecy, med norske Karl-William «kalle» Haraldsen i spissen, stod etter syv uker med ukentlige kamper i gruppespillet med 3 seiere, 1 uavgjort og 3 tap i turneringen Gfinity Elite Series. En tredjeplass på tabellen holdt dermed til sluttspillplass hvor laget skulle måle krefter mot franske EnVyUs Academy, som på sin side toppet tabellen etter de innledende rundene.

Kampen som på forhånd var spådd å bli en enveiskjøring for de franske talentene, ble en langt jevnere affære. Det franske laget etablerte raskt kontroll og tok første kartet med sifrene 16-7. Franskmennene gikk også opp til en dominerende 12-3 ledelse til pause på andre kart. Da alt så som mørkest ut hentet Karl-William «kalle» Haraldsen og Prophecy frem uante krefter. Laget hentet seg inn til uavgjort ved fulltid, og vartet opp med fire strake runder og seier i overtid.

På siste og avgjørende kart så Prophecy seg aldri tilbake. Prophecy vant til slutt kampen 2-1 i kart med sifrene 16-5 på siste kart. Dermed er norske Haraldsen og Prophecy blant en av finalistene i Gfinity Elite Series hvor vinnerlaget stikker av med hele 400 000 kroner. Det tapende laget reiser hjem med rundt 200 000 kroner i bagasjen.

Du kan se opptak av semifinalen på Gfinity sin Twitch-kanal.

Finalen mot Epsilon spilles lørdag 2. september. Klokkeslettet er usikkert.

Skiller lag etter Gfinity

Karl-William «kalle» Haraldsen var svært overrasket over resultatet mot EnvyUs Academy. Her som BX3-spiller under Telenorliga-sluttspillet høsten 2016.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Norske Karl-William «kalle» Haraldsen kan fortelle til Gamer.no at følelsen etter seieren mot franskmennene var helt unik.

– Det er den merkeligste følelsen jeg har hatt noensinne etter en seier. Det tok en hel dag før jeg faktisk kjente på det. Vi trodde vi hadde tapt og skulle bare fikse på resultatet, likevel dro vi i land seieren, utdyper storspilleren fornøyd.

Haraldsen sier også at forberedelsene inn mot semifinalen var minimal, men at laget tar grep inn mot finalen.

– Vi trente ikke noe inn mot semifinalen. Det er noe vi burde gjøre nå, siden vi føler vi har en større sjanse mot Epsilon enn hva vi hadde mot EnVyUs Academy. Jeg er usikker på utfallet av kampen siden vi spiller så ujevnt. Det er likevel en «best-av-fem»-kamp slik at dersom man får en dårlig start har man mulighet til å komme tilbake.

Haraldsen forteller at satsningen i Prophecy ikke har gått helt som planlagt. Det europeiske laget har byttet ut svenske Fredrik «slap» Junbrant med ungarske «FLEAV» etter også har testet ut latvieren Kristaps «krii» Bricaps.

– Interne problemer og utskiftninger i Red Reserve har ført til at «slap» ikke spiller for oss mer. Vi har testet ut «krii», men følte ikke at han hadde noe bra kommunikasjon. Deretter gav vi «FLEAV» en sjanse, som viste seg å være langt bedre på det området.

Les også
Nordavind tok poeng mot 777 - Foxed snublet mot Bifrost

Den norske storspilleren forteller også at veien videre etter Gfinity er noe usikker.

– Planen videre er vel at noen fortsetter i laget mens jeg kommer til å gå til noe nytt. Jeg vil ikke være låst til å bare spille den ligaen siden jeg ønsker å spille andre turneringer. Det er veldig kjipt å ikke kunne spille noen kvalifiseringer siden du er låst i to måneder til den ene turneringen.

«kalle» skal i likhet med flere andre rutinerte spillere spille denne sesongen for #SKAM i Telenorligaens øverste divisjon. Veteranen forteller at laget ikke har lagt ned noen forberedelser inn mot høstsesongen.

– For meg er det i grunn for moro skyld, men jeg har selvfølgelig lyst til å vinne Telenorligaen en gang. Det blir ikke noen form for trening i forkant av årets sesong. Vi kjenner hverandre godt slik at dette ikke skal bli et problem. Vi vil spille på vår rutine og for å ha det gøy.

Haraldsen trekker til slutt frem tre lag han tror når sluttspillet på tross av lite kunnskap til ligaen.

– Jeg tror vi, BX3 og Temp.no kommer til å nå sluttspillet. Ellers følger jeg svært lite med den norske scenen, så det er vanskelig å gi noe bra svar om utfallet når man ikke vet alle lagene engang, avslutter veteranen smilende.

Siste fra forsiden