Telialigaen - League of Legends

– Tror jeg kommer til å få et nytt perspektiv i Barrage

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen er på lån til britiske Barrage. Søndag spiller han Telialigaen for Nordavind mot Fact.

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen er med i Nordavinds første lagoppstilling denne sesongen.
Eivind Von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE AV TELIALIGAEN - LEAGUE OF LEGENDS

Vis mer

Kl. 18:00: Vanir - Viking
Kl. 18:00: GamerGrotta Hvit - Bifrost
Kl. 18:00: Domino - Celestial
Kl. 18:00: DreamZ - Riddle
Kl. 20:00: Fact - Nordavind

Alle kampene spilles søndag 26. januar.

Hele terminlisten finner du på Telialigaens nettsider »

Hele Telialigaen åpnes første runde av League of Legends søndag. Fact og Nordavind får æren av å krone første runde når de møtes til en tøff batalje klokken 20:00. Inntil det har Fact og Nordavind fått en god indikasjon på de øvrige lagene som spiller 18:00.

Telialigaenkommentator Kristian «Sangopan» Heggland er klar for en ny sesong av League of Legends i Telialigaen. Siden forrige sesong er store endringer gjort på spillerbrettet, noe Heggland vil ha innflytelse på sesonginnledningen.

– Ufattelig vanskelig å spå hvilken form lagene er i med tanke på at vi ikke har tilgang til treningsinformasjon eller hvilke spillere som faktisk spiller. Spillerne, hvordan de løser det nye kartet på og utvelgelsesfasen er viktige faktorer nå i begynnelsen av sesongen, selv om tendensene har satt seg en smule. Mulig LEC og LCS starten i helgen kan han noe å si, men jeg tror «makro»-spillet blir viktig, mener Heggland.

Åpningkampen mellom Fact og Nordavind ser du på Gamer.nos Twitch-kanal søndag fra klokken 19:55 »

LES OGSÅ: Mer åpen 1. divisjon enn på lenge

Ekspertene uenige

Sindre Stien

Det lukter 1-1 da du kan få en snøball-effekt om en Jungler kommer foran da «catch-up-xp» er borte. Men om det spilles helt standard og det kommer ned til sent «makro-spill, så holder jeg en knapp på Nordavind om noen av lagene skal gå 2-0. Igjen, vi vet ikke hvordan laget ser ut i det hele tatt, så vi får se hvem som dukker opp på når vi kommer så langt, men om jeg skulle satt penger på det, så tenker jeg uavgjort, avslutter Heggland.

Julian «DogSledder» Nash er imidlertid ikke enig med sin kommentatorkollega Heggland, og mener Nordavind har en klar fordel individuelt sett.

Når det kommer til de individuelle spillerne så har absolutt Nordavind en fordel ovenfor Fact. Likevel tror jeg det som kommer til å være avgjørende er hvilke av disse nye lagoppstillingen som klarer å samarbeide best, kanskje spesielt med tanke på Nordavind som spiller uten kaptein «Love-Touch». Antar at det er Nordavind som kanskje har fått inn mest trening før sesongstarten, så tror de vinner 2-0.

– Det har vel aldri skadet å bli undervurdert i Telialigaen før

DISSE SPILLER FOR FACT

Vis mer

Jannik «SyRaX» Born (Top)
Adrian «Dipzey» Kjellesvik (Jungle)
Giuliano «Kr» Wölm (Mid)
Kris «7Q» Abrahamsen (ADC)
Daniel «PoroOfVoid» Hovda (Support)

Kris «7Q» Abrahamsen, som spilte forrige sesong for DreamZ, forteller at hans nye lag Fact føler seg relativt ferske, men sier det blir godt å komme i gang med sesongen.

Les også
Tidligere Telialigaen-kommentator klar for King of Nordic-sluttspill

– Det er som regel litt seigt å komme i gang inn mot sesongen, men føler vi er på et bra sted nå. Som en del av de andre lagene så har vi blitt satt sammen ganske nylig, så vi har relativt lite erfaring sammen som et lag.

Selv om Fact ble spådd som en av favorittene denne sesongen, mener Fact-spilleren at de blir undervurdert denne sesongen. Spådommen bruker han som motivasjon.

– Folk får ha sine meninger om lagoppstillingen, men dette er en gruppe spillere jeg har tro på, og det har vel aldri skadet å bli undervurdert i Telialigaen før. Jeg ser på sjansene våres for sluttspill som veldig gode. Ambisjonene våres er definitivt å kunne løfte trofèet i slutten av sesongen. Frykter ingen, men Viking som har en erfaren leder i «Sharp», har et forsprang på de andre lagene. Nordavind er også nevneverdig fordi man aldri vet hvem som møter på søndag, utdyper Abrahamsen.

Kris «7Q» Abrahamsen i Fact mener fraværet av Omid «Touch» Rosander (på bildet) er en fordel.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Abrahamsen innrømmer at han ikke vet hvilken utgave av Nordavind som møter han søndag, men mener de drar en fordel av fraværet til Nordavinds norske Support-spiller.

– Det er umulig å finne ut av hvem som skal spille for dem. Det kan muligens være en fordel å møte dem tidlig, siden deres mest erfarne spiller «Touch er på TV for å sjekke damer.

Enorm lagoppstilling

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Andreas «Weizor» Svanholm (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Hendrik «Advienne» Reijenga (Support)

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen får sjansen i Barrage og UKLC.
Eivind Von Døhlen/Good Game

Med hele ni spillere i troppen vil det i forkant av hver serierunde knyttes stor spenning til hvilken lagoppstilling Nordavind stiller med. Manager Ole-Andreas «Kami» Skår bekrefter at Omid «Touch» Rosander ikke spiller, trolig grunnet hans Love Island-opphold. Dermed får de tre øvrige norske besøk av svenske Andreas «Weizor» Svanholm og nederlandske Hendrik «Advienne» Reijenga.

Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen i Nordavind beskriver sesongpausen som kaotisk.

– Sesongpausen har vært veldig kaotisk, men til syvende og sist fikk vi det vi ville ha. Satser på at sesongen kommer til å gå ganske bra på flere fronter.

Eriksen har på sin side fått sjansen i et britisk lag og er på lån fra Nordavind til Barrage og skal få prøve seg under UKLC.

– Tror jeg kommer til å få et nytt perspektiv i Barrage, hvordan UKLC er, nivået til akademilagene der og hvordan jeg matcher opp mot de andre Mid-spillerne. Jeg kommer inn som underdog og satser på å overraske i ligaen.

Med en ny mulighet i Barrage er det ikke rart at Eriksen strutter av selvtillit, som tror kampen mot Fact blir grei skuring.

– Har ingen frykt for Fact, tror kampen går som finalen, kjappe kamper og litt tabber her og der, avslutter Eriksen.

Siste fra forsiden