Tut og kjør med Volvo

Bilfabrikanten prøver seg på alternativ markedsføring via et gratis bilspill.

Spill er et medium flere snuser på for å nå et bredere publikum. Både såpefabrikanter og Amerikas sittende president, Barack Obama, har promotert seg selv via spill. Andre, som eksempelvis den amerikanske hæren og bilfabrikanten BMW har gått så langt som å utvikle sitt eget spill. Nå hiver Volvo seg på bølgen med et simulatorspill for å promotere blant annet konseptbilen Volvo S60.

Som i virkeligheten kjøres 240-en best sidelengs.

Spillet som er utviklet av de samme som sto bak BMW M3 Challenge, svenske SimBin, har altså påtatt seg oppdraget i å levere en autentisk Volvo-opplevelse. Her kan man prøvekjøre alt fra klassikeren 240 til konseptbilen S60 på to forskjellige baner.

Undertegnede har selv lekt seg en liten halvtime med spillet og må si seg sånn passelig fornøyd. I likhet med BMWs M3 Challenge bærer spillet først og fremst preg å være litt sammenskrudd litt fort, både publikum og banene virker påmalt.

Hva selve kjørefølelsen angår er den faktisk overraskende god, om litt spesiell. Særlig den såkalte "Pro"-modusen er noe i overkant vanskelig, greit nok at både hjulspinn og sladder oppstår lett, men her straffes man for den minste tabbe.

Om du er i humøret for å leke deg med en Volvo eller to kan spillet hentes gratis fra
Volvos hjemmeside.

Siste fra forsiden