TV 2 skal vise FIFA-landslaget

TV 2 har kjøpt rettighetene til NFFs e-sportsatsing

Skal sende samtlige kamper det norske landslaget spiller samt Norgesmesterskapet.

Amir Ali Zare/NFF
Dette får du se på TV 2 Sporten fremover.
Amir Ali Zare/NFF

Det annonserer TV 2 i en nyhet på sine hjemmesider mandag formiddag. Rettighetene gir TV 2 muligheten til å sende alle kampene til det norske landslaget, samt Norgesmesterskapet som skal arrangeres i oktober.

– Vi er veldig godt fornøyd med å få med oss TV 2 på laget når det gjelder eFotball. Vi har allerede et tett og godt samarbeid med TV 2 gjennom de andre landslagene vi har, så dette kommer til å bli bra, sier Mats Theie Bretvik, ansvarlig for e-sport i NFF til fotball.no.

NFF annonserte i fjor høst at de ønsket å satse på e-sport, og hadde en konkurranse hvor de skulle finne landslagsspillere. VG sendte den første kampen til landslaget, men nå har altså konkurrenten sikret seg rettighetene.

– TV 2 har mange kloke fotballhoder og vi har klokketro på at de vil kunne levere det vi
trenger for å sikre en positiv utvikling for eFotball. Ikke bare i Norge, men også for resten av Europa, fortsetter Bretvik.

LES OGSÅ: Norge vant sin første FIFA-landskamp

Naturlig utvikling

Øyvind Løland, prosjektleder i TV 2 Sporten sier dette er en naturlig utvikling av deres satsing.

– For TV 2 er eFotball en naturlig og spennende utvikling av fotballproduktet vårt. Vi vet at de som spiller FIFA er svært fotballinteressert. Fotballkompetanse og spillentusiasme blir viktig når vi skal formidle eFotball, og vi gleder oss til å få dette ut på skjermen og på våre digitale flater, sier Øyvind Løland, prosjektleder i TV 2 Sporten.

Det kommer ikke frem i pressemeldingen om hvor kampene skal sendes.

Siste fra forsiden