Telenorligaen

TV 2 skal sende kamper fra Telenorligaen

TV-giganten inngår samarbeid med Telenorligaen om mediedekning.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Kampene som vises denne runden

Vis mer

Disse skal kommentere kampene:

Counter-Strike: GO: Eskil «Fearsome» Uggen og Simen «warclOwn» Aas Henriksen

League of Legends: Eskil «Fearsome» Uggen og Julian «DogSledder» Nash

Overwatch: Christian «hansmeNt» Hansen og Jonas «AverageJonas» Nyløy Navarsete

Fra og med førstkommende helg kommer TV 2 Sporten til å sende kamper fra Telenorligaen på streamingtjenesten TV 2 Sumo. Seerne må ikke ha et TV 2 Sumo-abonnement, men må ha en registrert konto for å kunne se kampene på tjenesten.

Hver søndag og mandag fremover blir det vist tre kamper: en hver fra førstedivisjonen i Overwatch, League of Legends og Counter-Strike: GO. Kampene skal sendes på TV 2 Sumo til fast tidspunkt hver søndag og mandag, med casting av dedikerte kommentatorer fra TV 2s studio. Søndag klokken 18:00 får vi se kamper fra de beste Overwatch-lagene i Norge, mens League of Legends tar over stafettpinnen klokken 20:00 samme kveld. Counter-Strike: Global Offensive-kampene skal vises mandag klokken 20:00.

I tillegg til de tre nevnte spillene har Telenorligaen også ligaspill i det digitale kortspillet Hearthstone. Det skal ikke vises kamper fra denne ligaen, fordi aktørene har valgt å fokusere på spill der lag spiller mot lag i første omgang.

I sammenheng med avtalen mellom de to partene kommer TV 2 Sporten til å publisere artikler produsert av Gamer.no om det som skjer i ligaen. Avtalen gjelder først og fremst ut 2016, men TV 2 har også opsjon til å gjennomføre sendinger i 2017.

TV 2 Sporten har hatt en interesse for e-sport i en stund nå. Tidligere i høst hadde de sendinger fra turneringene på Gigacon.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

TV 2 kommer også til å stå for distribusjonen av Telenorligaens finale- og semifinalekamper i League of Legends og Counter-Strike: GO som skal spilles på SpillExpo 11. til 13. november.

– Ønsker å nå ut bredt

Ifølge prosjektleder Mikael Harstad Groven hos TV 2 Sporten skyldes satsingen fra kanalen et ønske om å utvide sportsdekningen enda mer.

– Vi ønsker å nå ut så bredt som mulig, og vet at de som elsker e-sport ikke nødvendigvis elsker fotball. For oss er dette nok en spennende idrettsgren, sier Groven til Gamer.no.

TV 2 Sumo ble valgt som hovedplattform heller enn tradisjonell lineær-TV fordi tv-selskapet synes at visning på nett er langt mer relevant for e-sport. Groven vil likevel ikke utelukke at det kan komme til å bli samsending av kamper på andre kanaler i fremtiden. Formatet på sendingene kan også variere litt, forteller han.

– Det vil bli ulike typer sendinger, fra de helt enkle til de med mer fyldige rammer rundt. Felles for de alle er imidlertid knallgod casting fra våre dedikerte castere.

– TV 2 har et genuint engasjement

Leder for Gamer.no og Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal, forteller at samarbeidet med TV 2 vil gi miljøet et betydelig løft. Lag og spillere vil bli mer synlige, gjennom en produksjon fra en erfaren medieaktør.

Les også
Anmeldelse: Overwatch
Tor-Steinar Nastad Tangedal er grunnlegger av Gamer.no og leder for Telenorligaen.
Mohammed Barzinje

– TV 2 har en nasjonal størrelse og en unik kompetanse på å formidle sport, og vi gleder oss til å se hvordan de foredler dette produktet. Kanalen går inn med en genuin interesse for å bygge opp engasjementet, komme tettere på spillerne, lag og klubber, og skal bruke sine sendeflater til å vise nye seere hvor engasjerende e-sport kan være – også i Norge. Det har forøvrig vært viktig for oss i Telenorligaen at kampene er gratis og åpent tilgjengelig for alle, slik at e-sport blir synliggjort for flest mulig, forteller han til Gamer.no.

Så langt denne høsten har e-sportmiljøet måtte klare seg uten offisielle sendinger fra Telenorligaen, etter at de la ned tilbudet mellom vår- og høstsesongen. Begrunnelsen da var lave seertall og høye kostnader. Når TV 2 nå kommer på banen, vil spillerne ha en enda større sjanse til å nå ut til et publikum. Tangedal påpeker at det vil bety noen krav til deltagerne.

– De vil bli lagt merke til av mange flere enn vi tidligere maktet å nå gjennom egen distribusjon. Samtidig vil det sette krav til gode holdninger, økt profesjonalitet og presist oppmøte. Lagene spiller imidlertid fortsatt på nettet, det er kun sluttspillet som er fysisk på SpillExpo.

Selv om Telenorligaen kuttet sendingene, la de opp til at e-sportmiljøet selv kunne streame kamper i høst. Tangedal understreker at de ikke på noen som helst måte ønsker å ødelegge disse mulighetene.

– Vi er veldig fornøyd og imponert over den kommenteringen miljøet har levert så langt i høst, og det vil fortsatt være mulig for hvem som helst å vise og kommentere de kampene som ikke vises på TV 2, sier han om innsatsen.

Samarbeidet med Telenorligaen blir TV 2s fjerde e-sportprosjekt de siste par årene. De sto bak sendinger av Altiboxligaen i 2015, viste kamper fra DreamHack Winter høsten 2015, og for bare en måned siden hadde de sendinger fra LAN-partyet Gigacon.

Siste fra forsiden