TV 2 og Telialigaen går sammen

TV 2 skal sende Telialigaen de neste to årene

Sender ukentlig Counter-Strike GO-kamp lineært og på TV 2 Sumo.

Bilde fra Telialigaen-sluttspillet høsten 2019.
Petter Elstad/Telialigaen

TV 2 har sikret seg rettighetene til å sende de neste fire sesongene av Telialigaen. Avtalen kommer i etterkant av at TV 2 sendte finalene i ligaen for høstsesongen i 2019.

Planen nå er å sende en Counter-Strike: GO-kamp hver mandag klokken 19:55, fra og med sesongstart 27. januar. Kampen kan sees på TV 2 Sport og gratis på TV 2 Sumo. Avtalen innebærer også at TV 2 sender sluttspill og finaler i både League of Legends, Counter Strike: GO og Rocket League på våren og høsten.

Apeks hever pokalen etter Counter-Strike GO-finalen i høst.
Petter Elstad/Telialigaen

TV 2 begynte en større e-sportsatsing i høst da de opprettet en egen e-sportredaksjon med fem årsverk. Siden den gang har de, i tillegg til Telialigaenfinalene, sendt sendinger fra ESL, Blast Pro Series og andre arrangement.

– Telialigaen er den dominerende aktøren innenfor det nasjonale e-sport miljøet i Norge, og har nådd et sportslig nivå som gjør det attraktivt for oss å satse langsiktig på dette, sier sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

– Forhåpentligvis kan vi bidra til å dyrke frem norske spillere og profiler som engasjerer og presterer på et internasjonalt nivå.

Good Game er også spente på samarbeidet.

– TV 2s satsning på e-sport er inspirerende for hele bransjen, og en god mulighet for å synliggjøre norske lag og profiler. Telialigaen ivaretar både bredden og eliten i Norge, og er organisert i seks divisjoner i fem forskjellige grener, sier Erling Rostvåg, administrerende direktør i Good Game.

– TV 2 har bygget opp et sterkt internt team på e-sport, med mye bra kompetanse. Vi gleder oss til å jobbe tett sammen fremover, sier Rostvåg.

I tillegg til Telialigaen står Good Game AS bak den FIFAfokuserte ligaen Altibox Eserien og Telia Fortnite Fredagskos.

Vi gjør oppmerksom på at Good Game AS eier Gamer.no.

Siste fra forsiden