Twitch - gambling

Twitch slår ned på gambling

Kommer etter press fra flere store Twitch-profiler.

Twitch (Montasje: Gamer.no)

Flere av de største profilene på Twitch har de siste dagene gått hardt ut mot gambling på strømmetjenesten. Nå varsler nettstedet strengere retningslinjer, men holder fortsatt åpent for enkelte typer pengespill.

Populær kategori

Som Bloomberg skriver har gambling – og spesielt gambling med kryptovaluta – blitt svært utbredt på Twitch. Kasinoer tilbyr sponsing for kanaler som viser pengespill, og «Slots» har blitt en av de største kategoriene på nettsiden – i skrivende stund med over 63 000 seere.

Emneknaggen #TwitchStopGambling skjøt fart etter at Abraham «Sliker» Mohammed innrømmet sitt gamblingproblem. Siden 2017 skal strømmeren ifølge Vice ha lånt flere millioner kroner fra familie, venner og fans for å vedde på skins i spill og dekke sin stadig voksende gamblinggjeld.

Realiteten ved problemet kom for en dag da han til slutt ble konfrontert av andre Twitch-brukere, inkludert Hasan Piker, Matthew «Mizkif» Rinaudo og Felix «xQc» Lengyel. På sin egen kanal rettet «Sliker» en unnskyldning til fans og de han hadde tatt penger fra, og fortalte at han har begynt rehabilitering i håp om å få kontroll på situasjonen.

Nye retningslinjer

Hasan, «Mizkif» og «xQc», samt andre store Twitch-aktører som Imane «Pokimane» Anys og Ludwig Ahgren, tok til sosiale medier i håp om å presse frem endringer hos strømmetjenesten. Aksjonen førte til slutt frem, og i en Twitter-uttalelse melder Twitch at nye retningslinjer er på vei.

– Vi vil innføre en endring i våre retningslinjer fra 18. oktober, for å forby strømming av gamblingnettsteder som inkluderer spilleautomater, rulett eller terningspill som ikke har lisens i USA eller andre områder som tilbyr tilstrekkelig beskyttelse for forbrukere, skriver Twitch.

Det vil likevel fortsatt være lov å vise nettsider med tipping på sport, fantasy-sport eller poker, påpekes det. Nærmere detaljer om de nye retningslinjene vil avsløres i løpet av de neste ukene, slik at alle er inneforstått med hva som er tillatt og hva som forbys under de nye retningslinjene.

LES OGSÅ: Forbrukerrådet roper varsko: – Et klart behov for å regulere lootbokser »

Siste fra forsiden