Twitch - Donald Trump

Trumps Twitch-kanal suspendert igjen

Strømmetjenesten vil hindre presidenten i å skape mer trøbbel.

YouTube/PBS

Etter ukas dramatiske opptøyer i USA har Twitch besluttet å suspendere kanalen til Donald Trump. Strømmegiganten mener den amerikanske presidenten aktivt oppfordret til opptøyene, og ønsker derfor ikke å gi han en plattform hvor han kan gjøre ytterligere skade.

– Etter gårsdagens sjokkerende angrep på Capitol (regjeringsbygningene i Washington, DC, journ.anm) har vi deaktivert president Trumps Twitch-kanal. Gitt de ekstraordinære omstendighetene og presidentens provoserende retorikk, mener vi at dette er et nødvendig steg for å beskytte våre brukere og hindre Twitch i å bli brukt for å oppfordre til mer vold, sa en talsperson for Twitch til Bloomberg.

Dermed har Trump blitt kastet ut av Twitch to ganger på et drøyt halvår. I juni ble kanalen hans suspendert etter brudd på retningslinjene knyttet til hatefulle ytringer, før han altså kom tilbake igjen.

Heller ikke denne gangen går Twitch så langt som å kaste ut Trump for godt, men inntil han er ferdig som president vil han ikke ha mulighet til å holde flere sendinger via strømmetjenesten. Når han går av 20. januar vil Twitch vurdere situasjonen på nytt, og ta en avgjørelse på om han får slippe til igjen.

Twitch er ikke alene om å gå hardt ut mot Trump. Facebook og Instagram har suspendert presidentens konto på ubestemt tid, mens Twitter har truet med å slette kontoen hans om det kommer flere brudd på tjenestens retningslinjer.

Siste fra forsiden