Twitch

Twitch bannlyser Donald Trump for hatefulle ytringer

– Hatefull adferd er ikke tillatt, sier Twitch i en kommentar.

Donald Trump, her under et valgmøte i Tulsa, hvor presidenten ifølge Twitch begikk brudd på tjenestens retningslinjer.
YouTube/PBS

Den store streamingplattformen Twitch har nå utestengt USAs president Donald Trump fra tjenesten. Det rapporterer blant andre Forbes.

Trump skal ha blitt midlertidig utestengt som følge av det Twitch karakteriserer som hatefulle ytringer.

Den amerikanske presidenten har riktignok ikke en personlig brukerkonto på Twitch, så det dreier seg her om kontoen som er knyttet til Trumps valgkampanje.

Trakk frem valgmøter

– Hatefull adferd er ikke tillatt på Twitch. I tråd med våre retningslinjer har president Trumps kanal blitt midlertidig suspendert fra Twitch for kommentarer som har blitt streamet, og det offentlige innholdet har blitt slettet, uttalte en Twitch-representant overfor Forbes.

En annen Twitch-representant ga følgende kommentar til nettstedet The Verge:

– Som alle andre må politikere på Twitch følge våre brukerbetingelser og retningslinjer. Vi gjør ikke unntak for politisk eller nyhetsverdig innhold, og vil handle overfor innhold som rapporteres til oss som bryter reglene våre.

Et eksempel på det Twitch kaller hatefulle ytringer fant sted under et valgmøte i 2016, da Trump omtalte meksikanske innvandrere og blant annet benyttet ordet «voldtektsmenn» under talen. Et annet eksempel fant sted under et valgmøte for en ukes tid siden i byen Tulsa i Oklahoma, hvor Trump omtalte innvandrere på en måte som tjenesten fant upassende.

Twitch har over 15 millioner daglige, aktive brukere og over 3 millioner månedlige streamere. Spill utgjør en stor del av innholdet som streames på plattformen, men også politikk og store mengder annet innhold er å finne på tjenesten.

Les også: Trump legger nok en gang skylden på dataspill etter en ny runde med masseskytinger i USA »

Siste fra forsiden