Twitch

Twitch introduserer lokale abonnementspriser

– For de fleste land utenfor USA vil prisene gå ned.

Skjermdump/Twitch

Twitch dro denne uken sløret av en en omfattende overhaling for sin abonnementsordning, med introduseringen av lokale priser.

Ifølge Twitch vil abonnementsprisene gå ned i de fleste land. Hva det betyr for Norge er enda ikke klart.
Twitch

Det strømmetjenesten kaller «en av de største endringene i Twitchs historie» vil i de fleste tilfeller bety at abonnenter betaler mindre hver måned. Samtidig lover Twitch å hjelpe streamere med å unngå tap av inntekter.

Norske priser kommer til høsten

Via sin offisielle blogg skriver Twitch-teamet at endringene kommer etter tilbakemeldinger fra fans. Frem til nå har kostnaden for et abonnement kun vært en direkte omregning av amerikanske priser, noe som har gjort det vanskelig for folk i enkelte land å støtte favorittkanalene deres.

– Dette er tydelig reflektert i tallene. Prosentandelen av aktive brukere i Europa og Asia som støtter streamere med et abonnement er omtrent 50 prosent lavere enn i Nord-Amerika. I Latin-Amerika er det nesten 80 prosent lavere, skriver Twitch.

Fremover kommer strømmetjenesten derfor til å introdusere lokale abonnementspriser, som i de fleste tilfeller vil resultere i lavere kostnader for seerne. Norge er blant en hel haug med land som påvirkes av endringene, men akkurat hvordan prisene endrer seg for oss er ikke bekreftet enda.

Mexico og Tyrkia er først ut, mens prisendringen kommer hit til lands en gang utpå høsten.

Lover å passe på streamerne

Lavere priser betyr selvfølgelig at streamere tjener mindre for hvert abonnement. Twitch viser imidlertid til egne undersøkelser der lavere priser resulterte i flere abonnementer, og lover videre å dekke potensielle inntektstap i overgangsperioden.

Alle Twitch-kanalene som oppfyller visse krav hives inn i et nytt program som garanterer et visst inntektsnivå i inntil tolv måneder. Hvor mye hver streamer kan få utbetalt som del av programmet regnes ut ifra hva de har tjent før og hvor ofte de er aktive. Du kan lese mer om programmet på Twitch sine nettsider.

LES OGSÅ: Twitch vil straffe dårlig oppførsel utenfor strømmeplattformen »

Siste fra forsiden