Ubisoft kunngjør Brothers in Arms

Liker du skytespill basert på andre verdenskrig? Da ser det ut som at Ubisoft og Gearbox Software har noe for deg.

Spillet heter Brothers in Arms, og er basert på en sann historie. Dette er et førstepersons skytespill med høy realisme og heftig gruppebasert kamp. Spillet inneholder et innovativt system som gir deg kontroll over gruppen din uten å komplisere sakene, slik at det passer både for nybegynnere og eksperter.

Pressemeldingen forteller at Brothers in Arms er det mest realistiske og autentiske skytespillet basert på andre verdenskrig noensinne, og selv om dette er noe som må tas med en klype salt virker det som om utviklerne her prøver på noe av det samme som Guerilla Games gjør med Vietnamkrigen: Å presentere et usensurert bilde av livet som soldat i en av historiens verste kriger.

Spillet gir deg rollen som Sergeant Matt Baker, lederen for en gruppe fallskjermsoldater som lander i det okkuperte Frankrike som en del av D-Dagen. Du må lede gruppen din gjennom en rekke harde slag basert på virkelige hendelser. Slagmarkene er nøye gjenskapt ved hjelp av fotografier (bl.a. luftfoto) fra krigen og øyevitners beskrivelser av det krigsherjede Normandie.

Spillet til konsoll og PC til julen, men hvilke konsoller det er snakk om er ikke offentliggjort enda (vi tipper Xbox og PS2). Det er Gearbox Software som står for dette spillet, og deres siste prosjekt var som kjent den godt mottatte PC-versjonen av Halo, så det ser ut som om spillet er i trygge hender.

Her er de aller første skjermbildene:

Siste fra forsiden