Ubisoft kunngjør Rainbow Six 4

Tom Clancy's Rainbow Six-serie kommer til å bli utvidet neste år, med Rainbow Six 4 til Xbox, PC og PS2.

Tom Clancy's Rainbow Six 4 utvikles av Red Storm Entertainment (som stod for det originale Rainbow Six) og Ubisoft Montreal. Som vanlig leder du Team Rainbow, som visstnok er verdens beste antiterroristenhet. Denne gangen må de ikke bare bekjempe en gruppe terrorister som truer med å bruke biologiske våpen, men de må også forsvare seg mot et direkte angrep av en terroristorganisasjon.

Rainbow Six vil bygge på ingrediensene som har gjort Rainbow Six-serien til en suksess, samtidig som det introduserer en ny enspilleropplevelse med en mer personlig og tøffere historie. Denne gangen får vi sjansen til å spille som to medlemmer av Team Rainbow; gruppens fryktløse leder, Ding Chavez, og skarpskytteren Dieter Weber, som må dekke gruppens bevegelser med dødelig nøyaktighet.

Flerspillermulighetene vil ytterligere forbedres i det nye spillet, og Ubisoft forteller dessuten at PS2 og Xbox-versjonene få helt nye og eksklusive flerspillermuligheter. På PS2 er det snakk om en modus som har fått navnet "Rivalry", hvor medlemmene av Team Rainbow må kjempe mot topptrente leiesoldater for å oppnå en serie mål, mens du på Xbox får muligheten til å skape din egen soldat og forbedre ham (både ved å kjøpe nytt utstyr og forbedre evnene hans) etter hvert som du spiller over nettet.

De som vil konsentrere seg om enspiller kan glede seg til mer intelligente fiender som benytter seg av en rekke avanserte strategier. Ellers får vi selvfølgelig leke oss med det siste innenfor høyteknologisk kamputstyr, og her nevnes bevegelsessensorer og MTAR-21 "micro-assault rifle". Her er en video fra spillet (12 MB):

Siste fra forsiden