Ubisoft

Ubisoft lover endringer etter utbredte anklager om trakassering

– Situasjonene noen av dere har opplevd er helt uakseptable.

Illustrasjonsbilde fra E3 2013.
Ubisoft

Ubisoft har den siste uken mottatt en rekke anklager om seksuell og emosjonell trakassering og generell ukultur i selskapet. Nå lover toppsjef Yves Guillemot omfattende endringer for å skape et bedre arbeidsmiljø.

I et åpent brev, som først ble sendt ut til ansatte og deretter lagt ut på Ubisofts nettsider, la Guillemot frem selskapets slagplan. Som han skriver er det ikke snakk om noen kjapp fiks, men en total strukturendring som stemmer overens med Ubisofts verdier.

– Ingen skal føle seg trakassert eller at de ikke blir respektert på jobb, og de typene upassende oppførsler vi har hørt om nylig kan ikke og vil ikke bli tolerert. Jeg vil være fullstendig klar overfor dere som har sagt ifra eller har støttet kollegaer: vi hører på dere, og dere hjelper med å drive frem nødvendige endringer innad i selskapet.

Som del av endringene har Ubisoft ansatt en sjef for arbeidskultur og åpnet flere kanaler for å få tilbakemeldinger fra ansatte – som allmøter og spørreundersøkelser. Anklagene som har kommet frem skal også etterforskes skikkelig, og et eksternt team er hentet inn for en grundig gjennomgang av alle retningslinjer og prosedyrer.

Videre lover Guillemot å satse mer på mangfold blant de ansatte – på tvers av hele organisasjonen. Det vil blant annet inkludere en revurdering av selskapets kreative ledergruppe, som tidligere har fått kritikk både utenfra og internt for å utelukkende bestå av hvite menn.

I en e-post til Kotaku bekrefter Guillemot at to personer i lederstillinger allerede er fjernet – én har sluttet og en annen er på tvungen permisjon. I tillegg har Assassin's Creed-regissør Ashraf Ismail tatt pause fra sin stilling, som følge av flere anklager om utroskap og uredelighet.

LES OGSÅ: Flere studioer tar avstand fra Chris Avellone etter anklager om seksuell trakassering »

Siste fra forsiden