Ukens nettutgivelser (uke 3)

Langsom start på året

Her er en håndfull ferske spill å sette tennene i.

Januar er vanligvis ikke den helt store måneden for spillutgivelser, da folk stort sett er opptatt med å spille spillene de kjøpte før jul, eller telle dager til neste lønning. Men vi har heldigvis fått noen nye utgivelser siden sist.

Magic Ball (PS3).

Konsoll

På Playstation 3 har vi fått Magic Ball, en modernisert utgave av klassiske Breakout og Arkanoid. Her er målet å ødelegge omgivelsene dine ved hjelp av en destruktiv kule som du spretter rundt på spillbrettet. Spillet benytter seg av realistisk fysikk for å sikre spektakulære ødeleggelser av alt fra sjørøverskip til eventyrslott, og du får selvsagt en mengde bonusvåpen som gjør deg ekstra farlig.

Lonpos (Wii).

Wii har også fått et nytt spill denne uken, nemlig Lonpos. Dette er langt fra like spektakulært som Magic Ball - i stedet er det en enkel hjernetrimmer der du må plassere en serie objekter inn i på et spillbrett, og snu og bevege dem slik at du får plass til alle. Lonpos er et klassisk «puslespill» av den typen som krever massevis av konsentrasjon for å løses. Om brettene i hovedspillet ikke er nok, skal det også være nedlastbare ekstrabrett å bruke Wii-poengene dine på.

Knothole Island (Xbox 360).

Xbox 360 har ikke fått noen nye spill denne uken, men om du eier det populære rollespillet Fable 2 kan du imidlertid laste ned den omfattende Knothole Island-ekspansjonen, som kommer med et nytt spillområde, samt nye oppdrag, skatter og folk som må drepes.

PC

Totem Tribe (PC).

På PC har vi litt av hvert, selv om det ikke er snakk om noen store utgivelser her heller. Er du ute etter litt lett strategi, kan du prøve Totem Tribe, et spill hvor du må lede en indianerstamme gjennom en serie utfordringer. Du må blant annet bygge og oppgradere bygninger, drive forskning og utforske omgivelsene dine.

Mer lett strategi får du i Youda Farmer, hvor du får drive din egen bondegård. Dette spillet er nok langt fra like omfattende som klassiske Sim Farm, men det kan jo være moro likevel.

Mystery PI (PC).

Liker du å finne skjulte objekter, spille minispill og løse puslenøtter er det selvsagt kommet noen nye spill for deg også. I Mystery PI: The New York Fortune må du lete etter arven til en eksentrisk millionær, mens i Art Detective må du jakte på en mystisk kunsstyv.

Les også
Anmeldelse: Fable 2

Vi tar også med hjernetrimmeren Elven Mists, hvor du må legge fargede blokker ned på spillbrettet for å skape kontakt mellom ulike blomster, alt for å redde alverasen.

Space Exploration (PC).

Som vanlig kan PC-eiere også laste ned noen eldre utgivelser fra Good old Games. Denne gangen har vi det hyggelige flipperspillet Pure Pinball 2.0 Redux, og det etter sigende ikke like hyggelige eventyrspillet Simon the Sorcerer 3D.

Vi runder av med et par gratis utgivelser. Space Exploration: Serpens Sector er et uferdig romskiprollespill som ser ut til å ha lånt litt fra det fantastiske Star Control II. Her må du utforske det store verdensrommet, og du får nye utfordringer hver gang du spiller.

I tillegg har vi Mirror Stage, et utforskningsspill for Windows og Mac, der du må navigere deg gjennom en serie abstrakte miljøer.

Det var det for denne uken. Men trenger du mer, kan du ta en titt på de to oppsummeringene av juleferiens utgivelser (for PC og konsoll).

Siste fra forsiden