Ukens nettutgivelser (uke 47)

Nok en massiv uke

Denne uken har vi fått rekordmange utgivelser på PC og konsoll.

Nettet fortsetter å flomme over av nye spill, og denne uken har vi fått så mange nyheter at jeg nesten gruer meg til å lage denne artikkelen. Men bare nesten.

Keflinger og undergrunnsspill på 360

A Kingdom for Keflings (Xbox 360).

På Xbox 360 er skaperne av Outpost Kaloki, Cloning Clyde og Band of Bugs tilbake, denne gangen med et bybyggerspill som heter A Kingdom for Keflings. Her får du lage din egen lille verden, befolket av små kefling-vesener. Du får massevis av bygninger og komponenter å leke med, og mulighet til å samarbeide med opp til tre andre spillere over Live. I tillegg støttes det nye avatar-systemet.

Smashell (XNA).

Denne uken lanserte Microsoft sitt nye Xbox-grensesnitt, og i den forbindelse har de også lansert Community Games Channel, hvor hobbyutviklere får lansere sine egne spill. Disse er av en eller annen grunn ikke tilgjengelige i Norge (buuu, Microsoft, buuu!), men om du har en britisk konto kan du stikke innom nettstedet XNA Play, som har som mål å teste alle spillene på kanalen. Alternativt kan du sende sinte brev til Microsoft.

Fire nye spill på Wii

Art Style: Cubello (Wii).

Nintendo har virkelig slått på stortromma denne gangen, og lansert fire nye Wiiware-spill. Først ut er deres eget Art Style: Cubello, et spennende hjernetrimspill i 3D. Her er målet å fjerne alle kubene fra en svevende figur, ved å kombinere dem med kuber i samme farge. Det høres enkelt ut, men det blir raskt overraskende utfordrende.

Cue Sports: Snooker Vs. Billiards (Wii).

Deretter har vi biljardspillet Cue Sports: Snooker Vs. Billiards. Her får du bruke Wii-kontrolleren som biljardkø, og utviklerne i det japanske selskapet Hudson Soft lover realistiske kontroller, smarte motstandere, en mengde spillvarianter (inkludert 8-ball, 9-ball, rotation og snooker), samt mulighet til å utføre ulike triks. Spillet støtter selvsagt også flerspiller (blant annet kan fire spillere konkurrere mot hverandre over nettet).

Battle of the Bands (Wii og PC).

Er du sulten på pek-og-klikk-eventyr, er dette en god uke. På Wii har vi endelig fått episode tre av Strong Bad's superkule spill for intelligente mennesker, Baddest of the Bands. Her arrangerer særingen Strong Bad en konkurranse som en gang for alle skal avgjøre hvem som er det beste bandet i byen. Dette er selvfølgelig lettere sagt enn gjort, og Strong Bad klarer som vanlig å rote seg opp i trøbbel underveis.

Yummy Yummy Cooking Jam (Wii).
Les også
Anmeldelse: A Vampyre Story

Sist ut er Yummy Yummy Cooking Jam. Som det tåpelige navnet tilsier, er dette et matlagingsspill, hvor du må lage og servere mat så raskt som overhodet mulig. I spillets karrieremodus er målet å bli byens beste kokk, og for å bli det må du vise hvor dyktig du er til å lage delikate retter som pølse i brød, hamburger, pizza og taco. Kundene inkluderer vampyrer, ninjaer og mafiafolk, så det er best å ikke skuffe dem.

A Vampyre Story (PC).

Eventyr og mye annet på PC

Først ut på PC er det etterlengtede pek-og-klikk-eventyret A Vampyre Story. Dette er et spill i samme stil som The Curse of Monkey Island, med massevis av humor og tegnefilmaktig grafikk. Spillet følger den unge operasangerinnen Mona De Lafitte, som har blitt forvandlet til en vampyr. A Vampyre Story er ikke tilgjengelig i norske butikker, men kan kjøpes gjennom Gamersgate (det må forresten sies at butikkversjonen er billigere, hvis du importerer fra Play.com).

Dangeresque 3 (PC).

På Wii ble Strong Bad-spill nummer tre lansert denne uken. PC-eiere kan allerede kose seg med det fjerde spillet i serien, Strong Bad presents Dangeresque 3: The Criminal Projective. Dette er en parodi på de gode, gamle politifilmene. Strong Bad har rollen som Dangeresque, en skitten politi på jakt etter action og store sekker med penger. Kan du overvinne erkefienden din og redde verden?

Building & Co (PC).

Building & Co er et annet spill som per i dag ikke er tilgjengelige i norske butikker, men som nå kan kjøpes gjennom Gamersgate. I dette spillet er du ansvarlig for store byggeprosjekter. Gjennom 20 oppdrag (og en sandkassemodus) får du designe og bygge dine egne gigantbygg, og du er også ansvarlig for innkjøp av materialer, leie av maskiner og ansettelse av folk.

Mosby's Confederacy (PC).

Tilted Mill har nå lansert borgerkrigsspillet Mosby's Confederacy. Spillet følger John Singleton Mosby, en sørstatsmann som ledet en liten gruppe soldater bak fiendens linjer. Mosby's Confederacy blander turbasert strategi og sanntidsbasert taktikk, og lar deg rekruttere og lede dine egne soldater, som du tar med på tokt. Du kan også investere i lokale småbyer, for å bygge feltsykehus, staller og våpenlager. Det er lenge siden vi fikk et spill om den amerikanske borgerkrigen, så dette kan kanskje være interessant for mange.

New Star Soccer 4 (PC).

Har du drømt om å bli fotballproff? I så fall bør du ta en titt på New Star Soccer 4. Dette spillet gir deg rollen som en fotballspiller, og i tillegg til å styre spilleren på banen får du kontroll over karrieren hans. For å bli en stjerne må du trene hardt og gjøre det godt i kampene (hvor du kun kontrollerer din egen spiller) - og pengene du tjener på fotballdrømmen kan du spille bort på kasino og hesteveddeløp. Spillet er tilgjengelig på PC og Mac.

Geneforge 5: Overthrow (Mac).

Mac-eiere kan også ta en titt på det nyeste (og siste) rollespillet i den tradisjonsrike Geneforge-serien. Geneforge 5: Overthrow. Her får vi utforske en enorm, magisk verden og skape vår egen hær av monstre. Vi får også velge mellom fem ulike fraksjoner, og valgene våre i løpet av spillet bestemmer hvilken av spillets tolv avslutninger vi får oppleve. Liker du rollespill av den gamle skolen, er dette en utgivelse du bør få med deg. Windows-versjonen kommer forøvrig i mars.

7 Wonders: Treasures of Seven (PC).

Om du trenger å trimme hjernen litt, kan du ta en titt på 7 Wonders: Treasures of Seven, som har dukket opp på Steam denne uken. Her må du rotere spillbrettet for å kombinere fargede runer, og seriens vanedannende gameplay har allerede blitt svært populært på nettet.

Mer casual-moro finner du i Build-a-Lot 3: Passport to Europe. Dette er et spill hvor du må bygge og selge hus, og redde nabolag som er i ferd med å fraflyttes.

Nostalgiske gjensyn

Unreal Gold (PC).

Spillportalen Good old Games fortsetter å gi oss eldre PC-spill for en rimelig penge, og uten noen som helst form for kopibeskyttelse. Denne uken har de lagt ut Unreal Tournament: Game of the Year Edition og Unreal Gold, så uansett om du liker å skyte romvesener eller andre mennesker, får du mer enn nok å kose deg med. Apropos romvesener, Gamersgate har lagt ut hele X-Com-serien for salg, individuelt og i en samlepakke (som også inkluderer det X-Com-inspirerte UFO: Extraterrestrials.

Hvis du foretrekker nostalgi på konsoll, kan du stikke innom Playstation Network, hvor PS1-versjonen av det klassiske bybyggerspillet Sim City 2000 er tilgjengelig, for PSP og PS3. De øvrige nyhetene på PSN kan du finne hos PS3fanboy og PSPfanboy.

Eco Warriors (PC).

Nye gratisspill

Vi må ta med noen nye gratisspill før vi endelig kan få avsluttet denne enorme artikkelen. Vi begynner med Tunnels of Doom Reboot, en nyversjon av det gamle rollespillet Tunnels of Doom.

Italienske PM Studios har nå lansert den første episoden av Eco Warriors, en serie actioneventyr om naturvern. Her følger du en gruppe ungdommer med overnaturlige krefter, som må bekjempe den onde økomafiaen. For en litt annerledes type naturvern kan du jo ta en titt på galningene i PETAs første spill, Cooking Mama: Mama Kills Animals.

Cooking Mama: Mama Kills Animals (Flash).

Mer Flash-moro finner du forresten i betaversjonen Mirror's Edge 2D, et offisielt forsøk på å ta parkour-gameplayet fra Mirror's Edge over i to dimensjoner.

Liker du eventyrspill, kan du laste ned Loftus and the Sky Cap, som er inspirert av filmene til Hayao Miyazaki. Her spiller du assistenten til den berømte oppfinneren Loftus, som en dag plutselig forsvinner.

Loftus and the Sky Cap (PC).

Til slutt må vi ta med at resultatene for årets IF-konkurranse er klare. Vinneren ble Violet, et spill hvor du rett og slett må forsøke å gjøre ferdig en skoleoppgave, uten å bli distrahert underveis. Andreplass gikk til Nightfall, mens Everybody Dies fikk tredjeplassen. De tre beste spillene bruker alle glulx-formatet.

Det var det. Men før vi setter siste punktum, må vi legge inn en lenke til forrige ukes artikkel. Sånn.

Siste fra forsiden