Ukens nettutgivelser (uke 49)

Fra racing til sinte okser

Denne uken har vi fått mange varierte og spennende spill, til alle plattformer.

Denne uken har vi mange spill å dekke, så vi kutter like godt introduksjonen og hopper rett på sak.

GTI Club+ (PS3).

Nyheter på PSN

PSN har fått to Playstation 3-spill og to Playstation-klassikere denne uken. Først ut er GTI Club+. Dette er en ny versjon av populære GTI Club, og beskrives som et åpent racingspill med en unik håndbrekkfunksjon for skarpe svinger. Spillet har alle modusene fra originalen, og kommer i tillegg med onlinebasert flerspiller for opp til åtte spillere.

Brain Challenge (PS3, 360, Wii, PC).

Deretter har vi PS3-versjonen av Brain Challenge, et hjernetrimspill som også er tilgjengelig på Xbox 360, Wii og PC (nedlasting hos Big Fish Games). Spillet kommer med 20 ulike hjernetrimspill i fem forskjellige kategorier (minne, visuelt, logikk, matte og fokusering). Selvsagt lagres statistikken din, slik at du kan se om spillet faktisk har noen effekt.

De nylanserte Playstation-klassikerne (som kan lastes ned både for PSP og PS3) er Jet Rider (et futuristisk racingspill der du kontrollerer svevesykler i fremtiden) og Red Alert: Retaliation (et sanntidsstrategispill med innholdet fra de to ekspansjonene for PC-versjonen av Red Alert). Resten av innholdet fra ukens PSN-oppdatering finner du hos PS3Fanboy.

Fire nye på Wii

Art Style: Rotohex (Wii).

Wii-eiere har en gigantoppdatering denne uken, med flere spennende spill. Vi begynner med Nintendos egne Art Style: Rotohex, som allerede har fått god kritikk. Denne hjernetrimmeren er en oppdatert Wii-versjon av GBA-spillet Dialhex (en del av den japanske Bit Generations-serien). Som mange andre hjernetrimspill er det vrient å beskrive på en rask måte, men det går ut på å lage kombinasjoner ved å rotere fargede heksagoner. I tillegg til solomoduser, har spillet mulighet for flerspiller.

Pit Crew Panic (Wii).

Har du lurt på hvordan Formel 1-mekanikere klarer å skifte fire dekk og fylle bensin på under ti sekunder? I Pit Crew Panic kan du få et innblikk i det hektiske livet deres. Her kontrollerer du et team av mekanikere som må fikse alt fra motorsykler til gravemaskiner, under et sterkt tidspress. Hvis det høres litt for stressende ut, kan opp til fire spillere samarbeide om jobben.

Strong Bad: Dangeresque 3 (Wii, PC).

Det neste nye Wiiware-spillet er den fjerde episoden av eventyrserien Strong Bad's Amazing Game for Cool People, nemlig Strong Bad presents Dangeresque 3: The Criminal Projective. Dette er en parodi på de gode, gamle politifilmene fra sytti og åttitallet. Strong Bad har rollen som Dangeresque, en skitten politi på jakt etter action og store sekker med penger. Kan du overvinne erkefienden din og redde verden?

Les også
Anmeldelse:
Bang (Wii).

Til slutt har vi et action/hjernetrimspill som har fått navnet Bang. Her forvandles Wii-kontrolleren din til en slegge, som du må bruke til å slå ulike ting på skjermen. Spillet støtter både en og to spillere, og de nederlandske utgiverne hevder det leverer et vanedannende gameplay med enkle og intuitive kontroller.

Gamlismoro på 360

Banjo Kazooie (360).

Xbox 360-eiere har bare fått ett nytt spill denne uken, men dette er til gjengjeld en godbit (i alle fall hvis du er i det nostalgiske hjørnet). Banjo Kazooie er et plattformspill hvor Banjo og Kazooie må jobbe sammen for å redde Banjos lillesøster, Tooty, fra den onde heksen Gruntilda. Det sier i alle fall Gamerscoreblog, og vi stoler på dem. Spillet kom opprinnelig ut i 1998, for Nintendo 64.

PBR: Out of the Chute (PC).

Nyheter på PC

Som vanlig har det kommet mye nytt på PC. Vi begynner med et erkeamerikansk spill, nemlig PBR Out of the Chute. Her spiller du en tøff mann med cowboyhatt som må prøve å ri på en sint okse så lenge som overhodet mulig. Spillet bruker offisielle regler, og har flere ekte okseridningsarenaer fra hele USA. Dessuten loves vi ekte ryttere og kjente okser.

Minione Racing (PC).

Hvis dette ble litt for macho for deg, kan du prøve deg på litt fargerik arkaderacing i stedet. Minione Racing lar deg kjøre miniatyrbiler rundt virtuelle strender, lekeplasser og utenomjordiske miljøer. Opp til fire spillere kan konkurrere sammen (over internett og LAN), og spillet tilbyr også et par ekstra minispill. Totalt får vi 20 baner og fire forskjellige biler. Minione Racing er tilgjengelig for PC og Mac.

På Gamersgate har det dukket opp en del nye spill. Vi begynner med Anno 1701: The Sunken Dragon, en utvidelsespakke til det herlige bybygger/strategispillet Anno 1701. Her får du elleve oppdrag, en rekke nye bygninger og et omfattende redigeringsverktøy.

Anno 1701: The Sunken Dragon (PC).

Liker du tog, kan du ta en titt på Trainz Simulator 2009, det nyeste spillet i Trainz-serien. Her får vi flere tog, ruter, lastevogner og omgivelser enn i noe tidligere Trainz-spill. Vi tar også med litt mer amerikanermoro, i John Deere: Drive Green. Her får du kjøre alt fra traktor til skurtresker, om du har behov for å leke bonde (eller er bonde selv, og savner sommerarbeidet).

Har du lyst til å ekspandere ditt engelske ordforråd kan det være en god idé å teste Brainisaurus. Ellers kan du stikke innom Big Fish Games for en mengde nye «casual»-utgivelser.

Arx Fatalis (PC).

Gamle spill og gratis spill

Good old Games har fått tre nye gamle spill denne uken (alle uten kopibeskyttelse). Disse er rollespillet Arx Fatalis (opprinnelig beskrevet som en moderne utgave av Ultima Underworld), det turbaserte taktikkspillet Jagged Alliance 2 og fantasy-strategispillet Disciples 2 Gold. Litt nostalgi kan du også få på Gamersgate, der Paradox har samlet en haug av strategispillene sine i en stor pakke.

Savage 2 (PC).

Vi tar som vanlig med litt gratis moro på tampen. Først ut er en konkurranse på nettstedet TIGsource. Her ble deltakerne bedt om å lage et spill basert på en stor idébok skrevet av forfatteren H. P. Lovecraft (kjent for Cthulhu-mytoset). Nå kan du teste resultatene.

Vi har tidligere fortalt om det onlinefokuserte action/strategispillet Savage 2. Nå har vi blitt fortalt at det er blitt gratis å spille, og at demokontoer har blitt omgjort til fullversjon-kontoer. Savage 2 er et sanntidsstrategispill der de individuelle enhetene styres av menneskelige spillere (som opplever det hele som et actionspill).

Avslutningsvis kan vi nevne at fullversjonen av Rescue the Beagles er ute. Her må du redde hundevalper fra en skjebne som forsøksdyr. I tillegg har det Sensible Soccer-inspirerte fotballspillet Sensational Soccer blitt gratis å spille på nettet.

Det var det for denne uken. Men ta også en titt på forrige ukes oppsummering hvis du ikke fikk den med deg da den var i fokus.

Siste fra forsiden