Ukens nettutgivelser (uke 51)

Spillmoro i juleferien

Om du mangler noe å gjøre i julen, kan du kjøpe noen av disse spillene.

I vanlige butikker har førjulsstrømmen av nye spill stoppet opp, men på nettet er det fortsatt stor aktivitet med en mengde nye utgivelser.

World of Goo (Wii).

Slim på Wii

Denne gangen begynner vi på Wii, som har fått fire nye spill. Først ut er storspillet World of Goo, som stakk av med en nier da PC-versjonen ble anmeldt tidligere i år. I World of Goo må du bruke levende slimklumper som byggemateriale, og lage fantasifulle konstruksjoner for å redde så mange av dem som mulig, og hvert av spillets mange brett tilbyr en fersk utfordring for spilleren.

Artstyle: Orbient (Wii).

Wii-eiere kan også laste ned det kritikerroste Art Style: Orbient. Her må du styre en liten stjerne gjennom femti verdensromspennende omgivelser, og for å få dette til kan du kontrollere selve tyngdekraften. Omgivelsene inneholder en mengde hindringer som må unngås, og mindre stjerner som kan absorberes. Spillet er en oppdatert versjon av GBA-spillet Orbient, som ble lansert i Bit Generations-serien.

Niki: Rock 'n' Ball (Wii).

Ukens tredje Wii-spill er Niki: Rock 'n' Ball, hvor du må rulle en ball gjennom fargerike omgivelser fulle av motstandere, for å nå målet på hvert brett. Her loves vi realistisk fysikk og massevis av hyggelig arkademoro. Til sist kan Wii-eiere ta en titt på Sudoku Challenge, som burde ha nok Sudoku-nøtter for selv den mest hardbarkede tilhenger. Spillet skal nemlig inneholde 100 millioner nøtter.

Nyheter på PSN

Crash Commando (PS3).

PS3-eiere kan kose seg med to nye spill denne uken. Først ut er Crash Commando, et hesblesende actionspill. Her får du kontroll over en tungt bevæpnet soldat som kan navigere seg gjennom omgivelsene til fots, ved hjelp av en ryggrakett eller i ulike kjøretøyer. Fienden angriper fra alle kanter, så her er det viktig å holde tungen rett i munnen. Spillet kommer også med svært omfattende flerspillermuligheter.

Söldner X: Himmelstürmer (PS3).

Et annet sideskrollende actionspill er Söldner X: Himmelstürmer, men her styrer du et romskip i stedet for en sint soldat. Målet er å komme seg gjennom en serie todimensjonale nivåer fulle av fiender som gjør sitt beste for å redusere skipet ditt til skrapmetall. Selvsagt får du en rekke ulike (og obskønt kraftige) våpensystemer som du kan bruke for å forsvare deg.

Football Manager Handheld (PSP).
Les også
Frisk, norsk ungdom

PSP-eiere kan laste ned tre nye spill denne uken. Disse er hjernetrimmeren Buzz! Brain Bender, fotballmanagerspillet Football Manager Handheld og brettspillsamlingen Ultimate Board Game Collection. For å se alle nyhetene på Playstation Network kan du stikke innom PS3fanboy og PSNfanboy.

Giraffer og pingviner på PC

Space Giraffe (PC).

Jeff Minter har laget spill lenger enn gjennomsnittsleseren vår har vært i live. Da det nyeste spillet hans, arkadeskytespillet Space Giraffe, kom i salg på Xbox 360 fikk det en svært blandet mottakelse – noen elsket det, andre hatet det. Nå er PC-versjonen ute, og denne har to sett med brett. Det ene er identisk med brettene på 360-versjonen, mens det andre skal være litt roligere, for de som ikke taklet all den psykedeliske galskapen på 360.

Penguins Arena (PC).

Pingviner er blodtørstige fugler, noe vi alle vet. Nøyaktig hvor blodtørstige kan du finne ut i Penguins Arena: Sedna's World, som har dukket opp på Steam. Dette er et arenabasert skytespill (eller et «first penguin shooter», som utgiver Meridian4 har valgt å kalle det), hvor du må bekjempe motstanderne i 15 ulike islagte slagmarker. Spillet fokuserer på flerspillerkamper over LAN og nettet, og de ville pingvinene får bruke fem forskjellige våpen til å sprenge hverandre i fillebiter.

Eternal Eden (PC).

Mer skyting får vi i den japanske sideskrolleren Cloudphobia. Dette spillet er litt interessant, fordi alle romskipene som kommer levende forbi deg vil angripe moderskipet ditt, og om det blir utsatt for alt for mange angrep vil det eksplodere.

Vil du ha noe helt annet kan du teste Eternal Eden, et rollespill i stil med de gamle Final Fantasy-spillene. Her loves vi en original historie, mange interessante figurer, strategiske kamper og flott retrografikk.

Burger Island 2 (PC).

PC har som vanlig fått en bråte av små «casual»-spill. I Burger Island 2: The Missing Ingredient må du styre din egen hamburgerrestaurant og sørge for at kundene er fornøyde. I Fix It Up: Kate's Adventure spiller du bilmekanikeren Kate, som må redde farens verksted fra konkurs. I Floating Kingdoms må du lage din egen fantasiby på en svevende øy. Og til sist, i Between the Worlds må du løse et overnaturlig mysterium ved å lete etter skjulte objekter.

Vi tar også med at det kritikerroste arkadeeventyret Aquaria har fått en stor oppdatering. Spillet er nå også tilgjengelig på Steam. Dessuten har det merkelige MMO-spillet A Tale in the Desert gått i gang med en ny sesong.

Nostalgi og gratis moro

Oddworld: Abe's Oddysee (PC).

Det har vært en god uke for nettportalen Good old Games (som gir ut gamle spill med lave dollar-priser og uten kopibeskyttelse). Ikke bare har de gitt ut det flotte plattform/hjernetrimspillet Oddworld: Abe's Oddysee og det hyggelige romskipspillet Dark Star One, men de har også lagt ut to gratis eventyrspill fra Revolution på nettstedet sitt. Disse er klassiske Beneath a Steel Sky (som alle med et snev av interesse for sjangeren spille) og Revolutions første spill, Lure of the Temptress.

Doritos: Dash of Destruction (360).

Xbox 360-eiere kan også kose seg med litt gratis (eller reklamefinansiert, om du vil) moro denne uken. Doritos Dash of Destruction er et actionfylt actionspill der du spiller en sulten Tyrannosaurus Rex på jakt etter en lastebil full av Doritos. Alternativt kan du sette deg bak rattet på bilen, og rømme fra den hissige skrekkøglen. Spillet har selvsagt også flerspiller.

Sabre Wulf-nyversjon (PC).

Om Good old Games ikke klarte å stille din tørst etter nostalgiske gjensyn, kan du stikke innom nettstedet Retro Remakes. Her har man nemlig holdt en stor konkurranse hvor miljøet har forsøkt å gjenskape klassiske spill på nye måter. Resultatet er tonnevis av gratis moro.

Er du en av de mange millionene av mennesker som har lastet ned det enkle arkadespillet Icy Tower? Nå har det kommet et nytt spill fra samme gjeng, og denne gangen må Harold sette utfor vanvittige bakker med nissesleden sin.

Empire of Sports (PC).

Til sist tar vi med at Empire of Sports nå har gått inn i en ny betafase, og inviterer spillere fra hele verden til å prøve seg kostnadsfritt. Dette MMO-spillet dropper drager, orker og barbarer til fordel for den glamorøse idrettsverdenen, og lar deg prøve å jobbe deg til topps i en rekke ulike sporter (inkludert sommeridretter som tennis, friidrett og fotball og vinteridretter som bobslede og utfor).

Det var det for denne gang. Vi forventer å bruke julen til å ta en velfortjent pust i bakken etter et halvt år med faste nettutgivelsesartikler, men vi er selvsagt tilbake med mer moro til neste år. Om du ikke klarer å vente, kan du jo sjekke om du har fått med deg alt vi har skrevet om tidligere, og du kan begynne med å ta en titt på forrige ukes artikkel.

Siste fra forsiden