Feature

Ukens nettutgivelser

Stjernekrigere, gretne doktorer og Space Invaders-evolusjon er noe av det vi får denne uken.

Denne uken har vi fått en haug av utgivelser, og vi starter som vanlig på Xbox 360, som har fått hele tre spill.

Space Invaders: Infinity Gene (Xbox 360 og PS3).

Xbox 360

Først ut på Xbox 360 er Space Invaders: Infinity Gene, som også kom til PS3 denne uken. Spillet begynner på klassisk vis med et lite romskip som skyter mot romvesener på toppen av skjermen, men dette endrer seg raskt. Mens du spiller utvikler og endres opplevelsen stadig, og alt fra skipet ditt, våpnene du bruker, fiendene og perspektivet muterer til nye former. Den originale utgivelsen på iPhone har høstet en del rosende omtale rundt omkring på nettet, og den reviderte utgaven på konsoll tilføyer nye våpen og brett som kan låses opp.

Sonic Adventure (Xbox 360).

Så har vi Sonic Adventure, en HD-utgave av Dreamcast-spillet fra 1998. Følg Sonic og diverse av vennene hans på eventyr i tredimensjonale miljøer, og når du er lei av å slåss mot Dr. Eggmans undersåtter kan du oppfostre din egen Chao. Hva nå enn det er.

KOF Sky Stage (Xbox 360).

Sist ut for Xbox 360 er KOF Sky Stage. Dette er et vertikalt skrollende romskytespilll hvor seks av slåsskjempene fra King of Fighters-serien må skyte seg gjennom fargerike miljøer fulle av fiender. Merkelig konsept.

Denne uken har vi fått to Game Room-spill (også for PC), og begge er relativt obskure japanske arkadespill fra Konami. Spillene er Flak Attack og Kitten Kaboodle.

Flight Control HD (PS3 og iPad).

PS3 og PSP

PS3 har også fått flere nyheter denne uken. Først ut er Space Invaders: Infinity Gene, som du kan lese om i Xbox 360-seksjonen.

Flight Control HD er en PS3-utgave av et av de mest suksessrike spillene på iPhone. Her får du rett og slett rollen som flygeleder, og må forsøke å avvikle trafikken ved en stor flyplass så raskt som mulig, helst uten at flyene kolliderer. I tillegg til å få grafikk i 1080p vil HD-utgaven støtte både PlayStation Move og stereoskopisk 3D. PS3-eiere kan spille alene eller i samarbeid med opp til fire venner (hvor spillerne kan hoppe inn og ut når de vil).

Tumble (PS3).

Tumble er et spennende spill som bruker Move-systemet (du kan ikke spille det uten). Dette er en ny og lekker utgave av det klassiske «bygg tårnet ditt så høyt som mulig»-konseptet, hvor du må bygge med blokker i ulike fasonger. I tillegg har det en egen hjernetrimmodus, og blokker med ulike egenskaper. Hvis du har to Move-kontrollere tilgjengelig kan du få hjelp med byggingen (noe som i mine ører høres litt risikabelt ut). Spillet har også 3D-støtte.

My Aquarium (Wii og PS3).

My Aquarium, som kom til Wii i 2008, lar deg kose deg med et virtuelt akvarium. Her får du velge mellom en rekke fargerike akvariefisker, og sørge for at de har det godt i TV-en din. Forhåpentligvis slipper du å gjøre den virtuelle akvarieveggen ren for alger annehver dag.

Til slutt har vi et nytt minis-spill for PSP og PS3 (spillet er også tilgjengelig på PC. Dette er et todimensjonalt plattformspill der du må styre en panda gjennom 150 skjermer.

Som vanlig finner du hele PSN-oppdateringen på Sony-bloggen.

Adventure on Lost Island Hidden Object Game (Wii).

Wii og DSi

Når Adventure on Lost Island Hidden Object Game er den største nyheten på Wii, sier det seg selv at denne uken ikke har vært den mest spennende. Dette er et fargerikt og søtt spill i «skjult objekt-sjangeren», som tilsynelatende har barn som målgruppe. Jeg liker forresten ideen om å legge sjangeren inn i tittelen. Hva med Call of Duty Shooting Game?

Wii-spll nummer to er Word Searcher, som også ble lansert for DSi. Her må du lete opp skjulte ord i tilsynelatende tilfeldige bokstavrekker. DSi har også fått to kjæledyrspill, Pet Hamster Superstar og Pet Nursery, som begge har fått en svært dårlig mottakelse i Statene. Til slutt har DSi fått myDiary, hvor du kan skrive dagbok på DSi.

Vi fikk ingen Virtual Console-spill denne uken.

King's Bounty: Crossworlds (PC).

PC

Høydepunktet på PC er sannsynligvis det neste spillet i King's Bounty-serien, Crossworlds, som er ute i to forskjellige versjoner. Den billigste kan kun spilles om du allerede har King's Bounty: Armored Princess installert, mens den andre inkluderer Armored Princess. I tillegg er det lansert en samlepakke med de tre nyeste spillene i serien. Spillene er eller blir lansert på det meste av portaler. Uansett, King's Bounty-serien er rollespill med taktisk, turbasert kamp, hvor du reiser rundt i fargerike fantasiverdener. Crossroads inkluderer to nye kampanjer, samt en haug nye gjenstander, fiender, magiske formularer og annet snadder.

Evochron: Mercenary (PC).

Så har vi Evochron: Mercenary, det nyeste spillet i denne serien med romskipspill. Som vanlig får du fly fritt rundt i et gigantisk univers og handle, krige, utforske, drive gruvedrift, og så videre. Ikke bare får du fly i rommet, men du får også besøke en rekke forskjellige planeter og fly fritt rundt under atmosfæren. I tillegg til massevis av små og store nyheter inneholder Mercenary en mye mer omfattende flerspillerdel enn tidligere spill i serien, og spillerne kan slå seg sammen om å kontrollere hele solsystemer.

Clone Wars Adventures (PC).

Vi holder oss i verdensrommet, for Sony Online Entertainment har nå lansert Star Wars: Clone Wars Adventures, et MMO-spill satt til Star Wars-universet. Spillet ser ut til å følge i Free Realms fotspor, og tilbyr et "morsomt og sikkert onlinemiljø for barn og familier". Vi loves massevis av minispill og andre aktiviteter, og spillet inkluderer helter fra animasjonsserien. Spillet er i utgangspunktet gratis, men om du velger å betale en månedsavgift får du ulike bonuser.

Man With A Monocle (PC).

Så tar vi med noen små forretningsspill. I Farmer's Market må du tjene penger på å selge frukt og grønt. I Build it Green: Back to the Beach må du bygge et miljøvennlig samfunn. I Ski Resort Mogul må du bygge din egen turistdestinasjon. Hvis du heller har lyst til å spille plattformspill, kan du teste A Man with a Monocle, hvor du må hoppe og sprette gjennom 55 nivåer for å løse mysteriet rundt monokkelen din.

House MD (PC).

Liker du eventyr og skjulte objekter kan du heller Jade Rousseau: The Secret Revelations, hvor du må komme til bunns i et eldgammelt mysterium. Eller hva med håndtegnede Wispa Forest? Vi tar også med Whisper of a Rose, et rollespill i klassisk japansk stil.

Forresten. Jeg vet ikke helt hvor lenge det offisielle House-spillet har vært ute, men nevner det i alle fall. Løs fem medisinske nøtter som den gretne legen fra TV-serien.

Age of Wonders (PC).

Vi lenker vanligvis ikke til ulike tilbudspakker, men The Summer of Love Bundle er rimelig heftig. Det at vi ikke får noe DRM-svineri med på kjøpet, men eier spillene vi betaler for gjør den selvsagt enda mer interessant.

Til slutt må vi, som vanlig, ta med litt nostalgi i spillform. Husker du Age of Wonders? Det klassiske, turbaserte strategispillet (som var Overlord-utvikler Triumph Studios' første spill) er nå lansert på Good Old Games og Impulse.

Give Up Robot 2 (web).

Gratisutgivelser

Give Up Robot 2 er et plattformspill for nettleseren, med hyggelig retropresentasjon og et vanedannende gameplay. Som i Bionic Commando kan du slenge deg rundt på nivåene, for å sikre deg så mange mynter som mulig. Moro.

Mer nettlesermoro finner vi i Haiku Hero, et hjernetrimspill hvor du må lage haiku-dikt.

Pioneer (PC og Linux).

Hvis du er sulten på mer romskipmoro etter Evochron: Renegade (nevnt i PC-seksjonen), kan du ta en titt på den nyeste alfaversjonen av Pioneer. Dette er et Elite-aktig spill med åpen kildekode.

Du kan også sjekke BoltX, en liten Arkanoid-klone for MS-DOS, som blant annet kan skilte med duellspill for to spillere.

Til slutt kan vi også nevne Nehrim, den enorme Oblivion-modifikasjonen fra Derrick-land.

Det var alt for i dag, men sjekk forrige artikkel for mer moro.

Siste fra forsiden