Intervju

Marius «gReazy» Ranheim - Rocket League Championship Series

– Umulig å være sikker på seier

Norske «gReazy» forventer knallhard konkurranse i helgens Rocket League-verdensmesterskap.

Rocket League Esports, Psyonix, montasje av Gamer.no

Det er duket for nok en stor Rocket League-fest til helgen, med sluttspillet i Rocket League Championship Series (RLCS) – verdens største turnering for bilfotballspillet. Ti av de beste lagene fra Europa, Nord-Amerika og Oseania møtes i Los Angeles for å kjempe om heder og ære, samt en premiepott på drøye 1,2 millioner kroner.

Som i fjor stiller Marius «gReazy» Ranheim for laget Flipside Tactics – turneringens regjerende mester – og vi tok en prat med nordmannen i forkant av helgens strabaser.

Andreplass i Europa

Etter en maktdemonstrasjon i RLCS' andre sesong i fjor, forventet mange at Flipside enkelt skulle ta seg til nok et sluttspill. Laget slet imidlertid gjennom deler av denne sesongen, og «gReazy» legger ikke skjul på at formen har vært ujevn:

«gReazy» vant fjorårets turnering med Flipside Tactics.
Skjermbilde/RLCS

– Formen har vært litt opp og ned, men vi har ikke hatt en like hard treningsplan som det vi hadde forrige sesong. Vi var litt ustøe i starten av sesongen, men begynte å legge ned mye mer tid og trente mye mer midt i sesongen, sier han til Gamer.no.

De ekstra timene med trening gjorde tydeligvis susen. Sammen med lagkameratene Francesco «Kuxir97» Cinquemani og Mark «Markydooda» Exton tok nordmannen til slutt en sterk andreplass i den europeiske kvalifiseringen. Det bidro til å løfte selvtilliten flere hakk:

– Å komme seg til finalen i Europa-sluttspillet før LAN i Los Angeles gav selvtilliten et stort løft. Vi tenker ikke på noen andre resultater enn det før vi ankommer verdensmesterskapet, og skal gå inn med samme mentaliteten som vi har nå.

– Umulig å være sikker på seier

Akkurat som for RLCS2 i Amsterdam, samles Flipside-gjengen til treningsleir noen dager før sluttspillet. I fjor møttes de i Skottland, men med endelig destinasjon på USAs vestkyst har gutta tatt samling i New York denne gangen.

For Flipside-spillerne, som til vanlig sitter i hvert sitt land når de spiller, er treningsleiren en ypperlig mulighet til å trene på LAN-situasjonen som venter i Los Angeles. Samlingen gjorde underverker for laget i fjor, og ifølge «gReazy» er det viktigere enn noen gang å legge inn mange treningstimer:

– Nivået har økt så sykt mye i Europa, og lagene begynner å bli så jevne at det nesten er umulig å være sikre på at man kommer til å vinne. Her går det mye på dagsform og treningstimer, og vil man være på topp nå må man spille mye, mener nordmannen.

Ikke redd for Nord-Amerika og Oseania

«gReazy» konsentrerer seg mest om lagene fra Europa.
Skjermbilde/RLCS
Les også
Anmeldelse: Rocket League

Mens «gReazy» har stor respekt for sine europeiske motstandere, får tonen en litt annen lyd på spørsmål om de to andre regionene.

I Nord-Amerika lekte NRG Esports seg til seier, mens det ble uhyre jevnt om plassene bak. Flipsides første motstander i sluttspillet, Selfless Gaming, endte på tredjeplass og stiller med en svært dyktig tropp – uten at det gir grunn til bekymring:

– Jeg føler at lagene fra Nord-Amerika er verre nå enn de noen gang har vært. NRG har vist bra form i det siste, så det er vel egentlig bare de som har en sjanse mot de beste europeiske lagene, spår «gReazy».

Oseania konkurrerer for første gang i RLCS, og har kun med to lag fra den sørlige halvkule: Alpha Sydney og JAM Gaming. Heller ikke herfra forventer nordmannen stor konkurranse, selv om han enda ikke hadde sett lagene spille da dette intervjuet ble utført.

– Skal prøve vårt beste

Som i fjor er det dermed Europa «gReazy» venter størst motstand fra, men landskapet har endret seg litt siden sesongstart. Da vi snakket med Flipside-spilleren tidligere i år, regnet han for eksempel med at Northern Gaming ville bli lagets argeste konkurrent.

Etter en skuffende fjerdeplass i Europa og et veldig sent spillerbytte for Northern, peker nordmannen riktig nok ut en ny utfordrer:

– Jeg føler fortsatt at Northern Gaming er en veldig tøff konkurrent, men frykter egentlig mest Mock-It. De har vist gode takter, er veldig konsistente og vet hvordan de skal tilpasse seg spillestilen til motstanderen veldig raskt. De er derfor veldig irriterende å spille mot.

Slik skal Rocket League Championship Series-sluttspillet utarte seg.
Skjermbilde

Til tross for at det var Mock-It Esports som til slutt vant i Europa, tror «gReazy» at mange fortsatt har høye forventninger til Flipside. Selv er de regjerende verdensmestrene kanskje ikke like sikre på seier som i fjor, men nordmannen forteller til Gamer.no at de skal gjøre sitt beste for å ta med pokalen hjem igjen.

Med ett trofé allerede i lomma virker «gReazy» ellers å ha en ganske avslappet holdning inn mot sluttspillet:

– Jeg ser mest frem til å treffe alle folkene igjen, og selvsagt også det å spille på en stor scene. Lite som slår det, avslutter han.

Hvordan kampene utarter seg får vi se fra og med fredag 2. juni, via Twitch-sendingen som begynner klokken 23:00 norsk tid.

Siste fra forsiden