Anmeldelse

Uplink

Uplink er en enestående tittel på mange områder. Det åpenbare faktum at det ikke finnes noen lignende titler på markedet i dag, gjør tittelen unik. Spillet utmerker seg i tillegg fordi det kun kan kjøpes på Internett, men mye skjuler seg under skallet.

Side 1
Side 2
Side 3

Småkryp
Noen små, men kritiske bugs ødelegger for et ellers glimrende spill. For eksempel går du glipp av storylinen hvis du ikke har nok minne på din virtuelle maskin i et gitt øyeblikk. (Mer kan jeg ikke si for å ikke ødelegge storyen). Hvis du ruter deg gjennom maskiner på en litt "feil" måte kan du også oppleve at spillet kræsjer. Slikt er irriterende. At du ikke kan save når du vil bidrar også til at slike bugs blir ekstra irriterende.

Uplink er nemlig lagt opp slik at det saves automatisk etter hvert som du foretar deg noe, og du logger inn slik du forlot spillet sist. I seg selv er dette et kjekt triks for å bidra til tanken om at du er en virkelig hacker, og at verdenen du er i aldri står stille. Problemet blir at du ikke kan lagre før du forsøker en farlig hack, og at du bare har en sjanse. Dette blir selvfølgelig et avveiningsspørsmål, men du biter deg i håret (det går hvis du har langt nok hår) etter å ha blitt bustet for en crack du var 2 sek unna å klare. Alt eller ingenting. Etter flere ukers spilling med en bruker er ingenting kjipt. Veldig kjipt.

I tillegg til at det ikke finnes noen andre lignende spill på markedet i dag, utmerker Uplink seg ved å bare være tilgjengelig online. Spillet kan per i dag bare kjøpes på Introversion sine hjemmesider. Utviklerne pakker og sender spillet selv, og du kan regne omkring en ukes leveringstid hit til Norge. Å måtte kjøpe det online kan sees på som litt tungvint, men det har også en veldig hyggelig fordel: spillet er billig. Kjøpt og tilsendt er prisen 27.99 euro, eller omkring 215 norske kroner.

Konklusjon
Uplink er et annerledes spill. Annerledes enn alt annet. Du får det i tillegg til Linux. Uten et stort budsjett, og uten en distributør skulle en tro at Introversion var sjanseløse. Tross alle odds har Uplink blitt ett knakende morsomt spill, som involverer deg vel så mye som alle de prangende høybudsjettsspillene som spyttes ut. Klarer du å unngå å spille det fanatisk, holder spillet lenge. Motstår du ikke fristelsen kan du bare legge bort spillet litt, og ta en hack av og til når du føler for det. Orker du ikke noe av det, kan du utforske tittelens hemmeligheter. Alt i alt tilbyr Uplink mer enn de store spillene fra de store gutta, til halv pris. Spillet anbefales på det varmeste hvis du vil spille et skikkelig godt spill. Spesielt hvis du er lei av spill med fancy grafikk og ikke noe innhold. Hva er det du venter på egentlig? Gå til Introversion, kjøpe spillet, støtt "the last of the bedroom programmers" og kos deg i de kommende månedene.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden