Utsetter Starcraft 2

Det etterlengtede spillet kommer ikke i år, men slippes sammen med nytt Battle.net neste år.

I et intervju i midten av juni uttalte Blizzards Chris Sigaty at målet var å slippe Starcraft 2 i år. Den målsetningen var nok litt optimistisk, og nå har meldingen om at spillet er utsatt omsider kommet. Den offisielle grunnen skal være at spillslippet er flyttet til å sammenfalle med lanseringen av den nye utgaven av Blizzards onlinetjeneste Battle.net.

– For å plassere Battle.net i riktig kontekst, det vil være en tjeneste som minner om Xbox Live og det vil influeres av all den teknologi, infrastruktur og ekspertise som Blizzard har utviklet det siste tiåret når det gjelder flerspillerspilling og sosiale nettverk, uttalte Blizzard-sjef Bobby Kotick under en finansgjennomgang for årets andre kvartal.

Kotick forteller videre at Battle.net i mye større grad vil bli integrert i Starcraft 2 enn det som har vært tilfelle i andre spill. Konkurranser, rangeringer og matching av spillere blir naturligvis en del av det, siden Blizzard håper at Starcraft 2 skal bli like utbredt i e-sport-markedet som det opprinnelige Starcraft-spillet. I tillegg vil Battle.net omfatte sosiale nettverkstjenester og kommunikasjon på tvers av spill. I første omgang vil det omfatte World of Warcraft og Starcraft 2.

Starcraft 2 blir altså ikke å finne i butikkene før i 2010, nærmere bestemt i løpet av første halvår. Spillet slippes til PC, og den første utgaven vil inneholde kampanje for én rase, mens to andre raser vil få hver sin kampanje i to utvidelser etter lansering.

(Kilder: CVG, Seeking Alpha, Dagbladet)

Siste fra forsiden