Utvikler forlater PSP

Sonys håndholdte mister talenter

Ready at Dawn Studios har bestemt seg for å ikke lenger utvikle spill til PSP.

Den amerikanske spillutvikleren Ready at Dawn Studios har bevist at de er en kompetent utvikler for Sonys PSP med sterke titler som Daxter og God of War: Chains of Olympus.

Det er derfor overraskende at studioet nå legger ned all PSP-virksomhet. Bruddet er såpass drastisk at de har pakket sammen alle sine utviklersett for PSP og sendt dem tilbake til Sony. På nettsidene sine oppgir de ingen grunn til det plutselige skiftet.

Brutale God of War: Chains of Olympus ble siste PSP-spill fra Ready at Dawn.

Nettstedet Joystiq ble svært nysgjerrig på denne oppførselen og fikk tak i Ready at Dawns-sjef Didier Malenfant for å spørre ham ut om hvorfor studioet nå forlater plattformen.

– Vi synes vi har fått til alt vi ville med PSP-en. Vi har nye prosjekter på andre plattformer, og vi vil helst fokusere på en ting av gangen, forteller Malenfant.

Da han ble spurt om piratvirksomhet på PSP var en av grunnene til bruddet svarte han at dette ikke hadde vært et stort problem:

– Vi har solgt over 2,3 millioner eksemplarer av Daxter og vi er på vei til å slå de tallene med Chains of Olympus, så salgstallene er vi veldig fornøyde med. Kunne vi solgt mer hvis det ikke var piratvirksomhet? Kanskje, men vi forholder oss til markedet som der er, ikke som det kunne ha vært.

Malenfant ser ikke bort fra at Ready at Dawn kan prøve seg på PSP igjen en gang i fremtiden, men foreløpig har de ingen planer om flere PSP-spill, og vil heller bruke tid på helt nye prosjekter, selv om disse ikke nødvendigvis blir spill:

– Vi har to helt nye prosjekter på gang, samt noen artige ideer for en eksisterende franchise. Mesteparten av det vi jobber med nå er til neste generasjons konsoller, men vi får se etterhvert hva som blir spill, og om noe av det beveger seg i en annen retning.

Siste fra forsiden