Utviklere kjøper seg Greenlight-stemmer med spillnøkler

Valves respons: – Vennligst slutt.

Skjermdump av Greenlight

Valve har sett seg nødt til å be spillutviklere om å slutte å love bort spillnøkler i bytte mot stemmer på Steam Greenlight. Tjenesten er ment å la publikum få stemme på hvilke spill de vil ha tilgjengelige for kjøp på nettbutikken Steam, og når utviklerne i praksis kjøper seg stemmer blir det hele upålitelig. Det sies ikke noe om hvem det er som skal ha kjøpt seg stemmer.

– Greenlight-brukerne skal være i fokus, sier Valve.

– Vi tror ikke disse stemmene viser kundeinteresse på en nøyaktig måte, og det gjør jobben vår med å sile ut hvilke spill kundene faktisk ønsker å kjøpe å spille vanskeligere, forteller selskapet i et brev sendt til utviklere (via Steam Databases Twitter-konto).

Valve tror en slik utnyttelse av systemet kan føre til en kjedeeffekt, der utviklere kaster seg på en etter en for å sikre seg at nettopp deres spill får innpass på den populære spilltjenesten.

– Vi tror ikke dette gavner tjenesten, og heller ikke at det er noe kundene egentlig vil ha, tror de.

Om praksisen ikke opphører vil prosessen med å få spill inn på Steam ta mye lenger tid, advares det. De vil nemlig gjøre sitt ytterste for å jobbe mot en løsning der kundeinteressen står i fokus, og at de da må sile ut alle disse betalte stemmene.

Steam Greenlight er et sted der spillutviklere kan legge ut konseptvideo, bilder, prototyper og annet for å måle interessen for spillet sitt. Brukerne stemmer på hvilke spill de vil at skal passere gjennom det stadig voksende nåløyet som er en plass i Steams sortiment.

Steams umåtelig sterke posisjon er ikke bare positivt.
I fjor skrev undertegnede en kommentar om Steams markedsdominans »

Siste fra forsiden