Utviklere står klare for Nintendo DS

Det er kun få dager igjen til dørene åpnes for fullt for E3 2004, men Nintendo klarer knapt å holde på sine hemmeligheter lenger.

I en pressemelding går det frem at utviklerne står i kø for å utvikle spill til den kommende håndholdte enheten med kodenavn Nintendo DS. Maskinen som for første gang vil tilby spillere to separate perspektiv på spillingen. Det er flere hundre firmaer verden over på listen allerede, inkludert blant annet vekjente Electronic Arts, Activision, Ubisoft, Capcom, Konami og Square.

- Nintendo DS (Dual Screen) kommer til å bringe den håndholdte teknologien inn på nye originale områder. Det vil inspirere både utviklere og konsumenter med fantastiske spillmuligheter og grafikk. Enda en gang viser Nintendo veien med noe uventet og fullstendig innovativt, forteller Yves Blehaut, senior visepresident hos Atari.

Game Boy-serien har vært en stor suksess for Nintendo i mange år. I løpet av de siste årene har det blitt solgt over 168 millioner enheter verden over, og Nintendo har vært en klar markedsleder innenfor håndholdte spillenheter. Det kan bli vanskeligere for Nintendo å dominere markedet like godt i fremtiden, nå som Sony kommer med sin PSP, og Nokia lanserer N-Gage QD og senere N-Gage 2. Men de har i hvert fall selvtilliten på plass.

- Det er spennende å se hvor mange utgivere som blir like begeistret for Nintendo DS som vi er. De kreative bidragene fra utgiverne vil forsterke Nintendo's rykte som industriens innovative leder, forteller George Harrison, Nintendo of Amerikas senior visepresident for markedsføring og PR.

Nintendo DS blir ingen etterfølger for Game Boy Advance, men det er ikke umulig at enheten blir bakoverkompatibel med Game Boy Advance, fordi den samme 32-bit ARM7-brikken som Game Boy Advance-maskinen bruker som prosessor, også vil tas i bruk som tilleggsprosessor i Nintendo DS. Det er ikke offentliggjort noe informasjon rundt titlene på Nintendo DS, og det er ukjent hvordan utviklerne vil gå frem. To skjermbilder åpner muligheten for helt nye og originale konsepter, og vi håper andre utviklere enn Nintendo selv benytter muligheten til å drive litt pionervirksomhet.

Vi kommer tilbake med rapport og bilder fra Nintendos pressekonferanse før E3 2004 i løpet av de første dagene i neste uke, hvor vi forventer å få se nærmere på blant annet Nintendo DS. Følg med på Gamer.no.

Siste fra forsiden