League of Legends - LCS Promotion

Uvanlig spillestil sikret denne gjengen plass i LCS neste år

Det var flere overraskelser i opp- og nedrykkskampene til LCS.

Nå er de første nykommerne til sesong 5 av League Championship Series klare.
Riot Games

Disse lagene vant en plass i sesong 5 av League of Legends Champsionship Series.

Nord-Amerikansk LCS:

Evil Geniuses
Counter Logic Gaming
Team 8

Europeisk LCS:

Copenhagen Wolves
Gambit Gaming
Unicorns of Love

Denne uken ble opp- og nedrykkskampene for League og Legends Championship series spilt for både North America og Europa. Av i alt seks runder med best av fem, sto alt på spill for lagene som kjempet om en stabil ligajobb og anerkjennelse. Blandingen av lettelse, glede, skuffelse og sorg eksploderte over skjermen mens resultatene fra oppgjørene ble avgjort.

Spesielt to oppgjør stakk seg ut og vil utvilsomt skrives inn i e-sporthistorien. Felles for begge var nydelige «comeback», men måten de snudde trenden på var veldig ulik.

CLG vs. Curse Academy

Counter Logic Gaming har vært under ekstremt mye press etter at de kom tilbake fra «bootcamp» i Korea. Fansen forventet storslått spill og en tur til verdensmesterskapet, men spillerne klarte ikke levere. I stedet for å ende opp med å representere Nord-Amerika i VM, fortsatte de sin negative spiral helt ned til sjetteplass på tabellen. Som et resultat av dette forsvant også treneren deres, Montecristo, og spillerne sto på bar bakke etter en horribel rekke med tap.

Den siste kampen mellom CLG og Curse Academy (Video: Riot Games)

Da det ble klart at de måtte forsvare både ryktet sitt og jobben sin i opp- og nedrykkskampene, ble det nærmest litt poetisk at de skulle kjempe mot et tidligere lagmedlem og langvarig rival. CLG valgte nemlig å møte Curse Academy hvor den rappkjefta jungleren Saintvicious for tiden «smiter» på fulltid igjen, etter å ha gitt opp sin lite imponerende support-karriere på Curse sitt hovedlag tidligere i år.

Oppgjøret mellom disse to lagene var nok de mest følelsesladde kampene i Nord-Amerika denne uken. Curse Academy startet nemlig med å vinne to kamper. En stund så det faktisk ut som CLG skulle fortsette å tape og falle helt ut av LCS – men så snudde de det.

Med tre gode «pick-og-ban»-runder på rad valgte CLG å gå tilbake til røttene sine – den gode gamle taktikken der de legger ekstra vekt på å beskytte AD Carry-en Doublelift, slik at han får fritt leide til å opparbeide seg godt med skade. Og når CLG trengte det som mest, stilte også Doublelift opp. Ved hjelp av mangfoldige skjold, god farm og en vanvittig «peal» løftet han resten av CLG på ryggen og bar dem med seg til tre strake seiere.

Det var en fantastisk serie med kamper og det var nesten umulig ikke å bli følelsesmessig involvert som seer. «Comebacket» CLG sto for var ingenting annet enn en imponerende oppvisning av tillitt, stressmestring og nerver av stål. Det var på mange måter e-sport på sitt beste.

Millenium vs. Unicorns of Love

Hvis du ønsker å se gjennom kun én best av fem-serie fra opp- og nedrykkskampene i Europa-delen av LCS, er kampene mellom Millenium og Unicorns of Love selvsagte. Dette var, i likhet med oppgjøret mellom CLG og CA, en mulig «comeback»-serie, ettersom Millenium har slitt kraftig i år. I dette tilfellet var det dog ikke laget fra LCS som, på hengende håret, beholdt plassen sin. Her var det derimot en gjeng med rosa enhjørninger som banet seg vei inn i LCS – og våre hjerter – med «cheezy picks» og underholdende spill.

Den siste kampen mellom Millenium og Unicorns of Love (Video: Riot Games)

nettforumet Reditt blir Unicorns of Love lovprist for sin unike spillestil og den ekstreme mentale styrken de viste da klarte å snu 0-2 til en 3-2 mot et langt mer erfarent LAN-lag. UoL spilte champions som vi sjeldent ser i kompetitivt spill til stor suksess. Mengden av champions og komposisjoner de dro frem gjorde det også vanskelig ikke å bli imponert. Hvem er det egentlig som hadde turt å dra frem en Poppy toplane, eller en Cassiopeia i midlane, når fremtiden din står på spill?

Unicorns of Love blir det første Europa-laget som kommer seg inn i LCS sesong 4, og dyttet dermed Millenium ned i Challenger Series. Begge de andre LCS-lagene – Copehagen Wolves og Gambit Gaming – greide å forsvare ligaplassen sin.

I den Nord-Amerikanske delen av LCS klarte også ett Challenger-lag, Team 8, å rykke opp til LCS. De slo Complexity i sin best av fem-runde, og tar dermed deres plass i vår-sesongen 2015. I det tredje NA-oppgjøret, mellom Evil Geniuses og Coast, ble det en overlegen 3-0 seier til EG.

Fortvil ikke – alt håp er ikke ute

Hvis ditt favorittlag mislykkes i denne runden, er ikke alt håp ute. Til tross for at opp- og nedrykkskampene er over for denne gangen, er det likevel mulig å komme med i LCS i sesong 5 senere.

Riot Games annonserte nemlig tidligere i høst at de utvider LCS til 10 lag. Dermed er det nå plass til to ekstra lag i både Europa og Nord-Amerika. Kampene om disse plassene vil ta sted etter verdensmesterskapet, og flere detaljer om oppsett og reglement vil komme når det nærmer seg.

Mens du venter på gruppespillet til Worlds kan du se kamper i vår liga.
Kl. 19:00 i kveld kan du se BX3 kjempe mot Celestial Gaming direkte på GamerTV »

Siste fra forsiden