Valve hører på zombie-fansen

Jobber med flerspiller på tvers av L4D og L4D2.

Da Left 4 Dead 2 ble annonsert for noen måneder siden var det ikke alle som jublet like høyt, snarere tvert i mot. Mange fans verden over var rett og slett forbannet på utvikler Valve, som de mente hadde brutt flere løfter gitt til fansen.

En massiv underskriftskampanje ble startet og har for øyeblikket over 38 000 underskrifter. Selv om enkelte av punktene fansen tar opp er litt i tåkeland, er det også en del fornuftige punkter. Spesielt punktet som hevder at L4D2 vil splitte fansen mellom gamle spillere av L4D og nye spillere av L4D2.

Nå kan det virke som Valve har lyttet til fansen, ihvertfall delvis. Det er i et intervju med Doug Lombardi, Valves PR-visedirektør, som avslører at alt håp ikke er ute. På et spørsmål om Valve har vurdert muligheten for såkalt "cross gameplay", hvor spillere med enten L4D eller L4D2 kan spille sammen svarer Lombardi:

Det er noe vi jobber med å få oversikt over. Ingenting er konkret per i dag, men vi forstår at det er noe fansen ønsker sterkt så vi tar det definitivt seriøst.

Videre forteller Lombardi at Valve jobber med enkel overføring av utvidelser (mods), slik at utvidelser lagd for L4D enkelt skal fungere på L4D2.

Hva utvidelser angår har vi gjort det slik at ting du lager for L4D vil enkelt kunne brukes på L4D2 med veldig få justeringer. Med andre ord føler vi at vi har gjort mange viktige steg for å gjøre overgangen mellom de to spillene så sømløs som mulig.

Valve har tydeligvis hørt på fansen. Selv om mange av punktene som fansen tar opp fortsatt gjenstår, er ihvertfall dette et steg i riktig retning.

(Kilde: totalvideogames.com)

Siste fra forsiden