Steam Workshop

Valve rullet plutselig ut moderering for Steam Workshop

Brukerskapt innhold må nå gjennom en godkjenningsprosess.

Steam

Fanskapt spillinnhold som lanseres via Steams Workshop-brukergrensesnitt må nå gjennom en godkjenningsprosess før det blir tilgjengelig for nedlasting. Valve rullet i all stillet nemlig ut moderering for opplegget i helgen.

Brukere som lanserer egenskapt innhold via Steam Workshop blir nå møtt med denne meldingen.
Reddit/TanookiSuit3

Nyheten ble blant annet fanget opp via Reddit-kanalen for Counter-Strike: Global Offensive, der bruker «TanookiSuit3» la ut et skjermbilde av de nye rettningslinjene – som du kan se til høyre.

Steams side for brukerstøtte byr Valve på litt mer informasjon om hvordan prosessen fungerer. Dersom det er første gang du legger ut noe via Workshop, må innholdet først verifiseres gjennom en e-post sendt til mailadressen du er registrert med.

Deretter legges innholdet i en kø, der den ifølge modereringsteamet i de fleste tilfeller vil behandles innen 24 timer. Dette gjelder både helt nytt innhold, og oppdateringer til eksisterende innhold.

Prøver å bli kvitt svindel

Videre forteller Steam at godkjenningsprosessen i hovedsak rulles ut for Workshop-avdelingen til spill som tidligere har blitt utsatt for forsøk på svindel, eller såkalt «scamming».

Tiltaket har så langt fått en positiv mottakelse i blant annet CS:GO-miljøet, der slike svindelforsøk har blitt vanlige. Stadig vekk har det dukket opp hjemmelagde kart eller «skins» som frister med verdifulle kniver eller lignende for de som laster ned. I stedet tas spillere med til lugubre nettsider som prøver å ta kontroll over Steam-kontoen deres.

Valve har foreløpig ikke kommet med en offisiell uttalelse om oppdateringen, men det er naturlig å tro at tiltaket er iverksatt etter gjentatte ønsker fra forbrukerne. Hvilke spill som påvirkes er foreløpig uvisst.

Steam kan snart få nytt utseende.
En tidlig versjon av designoverhalingen har lekket »

Siste fra forsiden