Valve tar grep for å stabilisere Dota 2-miljøet

Sponser tre nye turneringer i året for å sikre flyt.

Fra fjorårets The Interntional 4 i KeyNote Arena.
Valve/Creative Commons

Året 2015 har hittil vært preget av mye klaging fra Dota 2-fansen, hovedsaklig på grunn av svært hyppige stallbytter i profflagene og mange små turneringer. Kritikerene hevder at The Internationals størrelse gjør det vanskelig å bry seg om de mindre turneringene, noe mange av de profesjonelle har sagt seg enige i.

I tillegg til dette har det vært mye rot med sene utbetalinger fra arrangører, og flere høyprofilerte figurer i Dota 2-miljøet har bedt utvikleren Valve ta grep for å ytterligere profesjonalisere scenen.

Nye turneringer

Nå har Valve gjort nettopp dette. Lørdag annonserte de at «Major»-systemet, som er velkjent for Counter Strike: Global Offensive-fans, også kommer til Dota 2 neste høst.
I kunngjøringen kunne Valve også fortelle at de neste uke vil begynne å selge kompendiene til The International 5, og at laginvitasjonene vil være på plass om kort tid.

Newbee vant The International i fjor.

I tillegg til The International vil altså Valve sponse ytterligere tre turneringer i året, som de gjorde med Dota Asia Championship tidligere i år. Disse vil bli holdt på forskjellige steder i verden på høsten, våren og om vinteren.

Dersom systemet blir innført på samme måten som i Counter-Strike: Global Offensive, vil det innebære flere regler som topplagene må forholde seg til. Blant annet må man gå med på å begrense mengden spillere man kan bytte inn og ut av laget.

Hver turnering vil ha 16 plasser, der de åtte beste fra forrige turnering er automatisk kvalifisert, mens de resterende åtte plassene blir fylt gjennom en kvalifisering. Alle lagene som skal være med må ha minst tre av de samme spillerne som de hadde på forrige turnering.

Billettene til den enorme Dota 2-turneringen ble revet vekk »

Siste fra forsiden