Telenorligaen

Ved midnatt stenger overgangsvinduet

Topplagene i Telenorligaen må spikre lagoppstillingen før innspurten starter.

Dersom eksempelvis League of Legends-spillerne «Tivity», «Slemp», «Alex», «Xiphious», «Tom» og «Zagan» skal bytte lag, må de gjør det i dag.
Benedichte Breistøl

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møtes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder avsluttes det hele med sluttspill før man kårer endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og kampoversikt for de enkelte spillene:

Vårsesongen i Telenorligaen går mot en dramatisk avslutning. Det er kun to runder igjen av seriespillet, og nå handler alt om å få det beste utgangspunktet før sluttspillet og ikke minst: unngå nedrykk fra det gode selskap.

– Sikrer stabilitet

For å unngå at spillere fra svakere lag hopper til lag med vinnermuligheter, ble det før sesongen innført et overgangsvindu. Dette vinduet har vært åpent siden forrige sesongavslutning, og stenger ved midnatt fredag 20. mars.

– Formålet med et overgangsvindu er å sikre stabilitet rundt de siste serierundene som leder frem til eventuelle sluttspill og opprykk/nedrykk. Overgangsvinduet åpner igjen etter at finalen i vårsesongen er spilt i den første helgen i mai, forteller Stein Wilmann, e-sportansvarlig i Gamer.no.

Overgangsregelen gjelder kun for lagene i toppdivisjonene.

– Det stilles flere og strengere krav til lagene som deltar i 1. divisjon enn ellers i ligaen. Blant årsakene til dette er at de konkurrerer om pengepremier, de kringkastes og de er ambassadører for ligaen i mye større grad enn resten av lagene i lavere divisjoner. Det hører til profesjonaliseringen å stille disse kravene.

Kan hente klubbløse spillere

– Hva gjør lagene dersom de kun har fem spillere og en av dem blir syke?

– Lag med fem spillere er ikke helt fortapt dersom de skulle oppleve forfall på en spiller. Det er overgangsvinduet mellom klubber som stenger. Det betyr at det er fritt frem å hente inn spillere som står klubbløs, så lenge han var klubbløs før overgangsvinduet stengte, forklarer Wilmann.

Vinduet åpner igjen mandag 4. mai, dagen etter at finalen i den pågående vårsesongen er spilt. Sluttspillet i de ulike spillene og avdelingene vil foregå i uke 16, 17 og 18.

Deltar du i ligaen, men mangler spillere på laget?
Over 230 spillere leter etter et lag i Spillermarkedet nå »

Siste fra forsiden