Telialigaen - PUBG

Veien mot PUBG-sluttspill i Telialigaen hetes opp

Etter noen uker med ferie er lagene klare for den store innspurten.

PUBG Corp.

Tirsdag kveld smeller det nok en gang i de store PUBG-kanonene i Telialigaen. Jakten på sluttspillbilletter fortsetter, og etter en lang høstferiepause er vi endelig klare for fjerde runde.

For lagene i toppen har de siste ukene gått med på å finpusse strategier og luke ut feil. Blant de som ligger under sluttspillgrensa har det trolig vært mer fristende å gjøre større overhalinger, men Didrik «Ullsokken» Havnegjerde tror ikke vi får se noen voldsomme forandringer.

– Det vil nok være litt endringer nå i sluttspurten på gruppespillet, men noen store endringer tror jeg ikke vi kommer til å se, forteller NESC-spilleren.

Du kan se rundens kamper fra klokken 19:00 på tirsdag 15. oktober:

Overraskelser i gruppe A

NESC ligger godt plassert som nummer to i gruppe A, mye takket være en knallprestasjon i sesongens første runde. Laget selv er meget fornøyd med innsatsen hittil, og «Ullsokken» innrømmer at det faktisk har gått bedre enn forventet.

Playwell og NESC ligger best an etter halvspilt PUBG-sesong i Telialigaen.
Gamer.no

– Det har gått veldig bra. Litt over hva vi hadde forventet før sesongstart, siden vi har en delvis ny lagoppstilling. Vi har noe å fikse på, men det kommer etter hvert, melder Havnegjerde optimistisk.

Og det er ikke bare NESC selv som har latt seg overraske av lagets prestasjoner. Rune «Aaab» Salvesen fra Playwell trekker også frem NESC som sesongens hittil største overraskelse, samtidig som han peker på andre lag som ikke har levd opp til forventningene.

– Mest overrasket over NESC, egentlig. Regnet ikke med å kjempe på toppen med dem. Så er det vel MeetYourMakers og Ukjent Mix (som ligger som henholdsvis nummer ni og ti på tabellen, journ.anm) som jeg trodde kanskje skulle være der oppe, kommenterer Salvesen.

Playwell har på sin side levert omtrent som forventet og troner gruppa før vi går inn i fjerde av seks runder. «Aaab» peker likevel på noen småfeil som må rettes opp i løpet av de neste ukene, og håper på god fight hele veien inn.

– Vi spiller som regel bedre under press og når det må gjøres bra. I gruppespillet kan man liksom pushe på ting som ikke er nødvendig siden man bare trenger topp åtte. [Fremover] håper jeg jo på gode kamper der folk presterer. Da er det mye mer moro å spille selv også, mener Salvesen.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

GameFraym i slaget, men ikke helt fornøyd

Den andre gruppa i førstedivisjon har så langt vært preget av herjingene til GameFraym. I de to første rundene var det knapt noen som kunne stå imot den talentfulle kvartetten, men etter en til sammenligning svakere runde tre er ikke Sturla «IntenZ» Hoberg helt fornøyd.

– Brukbart. Ikke noe å skryte av liksom. Vi burde gjøre det bedre, men vi bruker bare gruppespillet for å gjøre det bra som et lag. Alle er egentlig individuelle spillere som liker å gjøre ting på egenhånd, men det funker ikke, er analysen fra Hoberg.

GameFraym topper gruppe B, med Riddle like bak.
Gamer.no

GameFraym-spilleren peker på lagets manglende erfaring fra turneringsspill som en utslagsgivende faktor. Hver for seg har gjengen solide meritter, men med en ny lagoppstilling jobbes det enda med å lære hverandre å kjenne. Ikke at gjengen virker å stresse så mye med akkurat det.

– Vi har egentlig bare drevet med vårt. Vi trener ikke så mye sammen, men tar ting som det kommer. PUBG ligger i blodet, så alle vet hva de skal gjøre når ting skjer, forteller Hoberg.

Et av lagene som håper å utfordre GameFraym, og som har hengt godt med siden første runde, er Riddle. Klubben med Dino «Dino» Huskanovic i spissen har ligget blant de tre beste hver uke, og sitter foreløpig på andreplass sammenlagt. Det er som forventet, mener «Dino».

– Jeg synes ting har gått mer eller mindre som forventet for vår del så langt. Samtlige på laget er flinke spillere med erfaring fra litt høyere nivå, så vi har hele tiden vært tydelige på at vi vil og skal ligge i toppen.

Også for motstandernes del synes «Dino» at gruppa durer frem omtrent som ventet, med samtlige sluttspillkandidater stort sett godt i rute. I likhet med «Ullsokken» i gruppe A tror Riddle-spilleren at vi neppe får se de store endringene før det er klart for sluttspill.

– Jeg tror vi vil se litt mer av det samme frem mot sluttspillet. Det er mulig at noen av lagene som ligger litt langt bak prøver å overraske de midt på tabellen ved å utfordre de på hvor de lander, men jeg tror de største endringene og triksene vil bli spart til sluttspillet, konstaterer Huskanovic.

Veien videre ser du altså på Twitch fra klokken 19:00 på tirsdag 15. oktober. Kampene fra gruppe A sendes på Twitch-kanalen til Gamer.no, mens gruppe B-kampene vises via Twitch-kanalen til Bamble DreamTeam.

Siste fra forsiden