Orgle$$ i King of Nordic

– Veldig gøy å slå ut to gode lag som Kingpins og Fact

Orgle$$ ønsker å vinne King of Nordic på fredag, og har ambisjoner i den kommende sesongen i 1. divisjon av Telenorligaen.

Valve/Privat/montasje Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark og Finland. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

King of Nordic returnerer etter en kort juleferie. Denne gangen er det episode ni av sesong ni. Danmark holder for øyeblikket på tronen, etter å ha vunnet den siste turneringen før jul.

Ukens norske utfordrer er Orgle$$, laget skal kjempe i 1. divisjon den kommende sesongen i Telenorligaen, og har ambisjoner om å holde seg i divisjonen.

Har mistet litt forberedelsestid

DISSE SPILLER FOR ORGLE$$

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Magnus «zealot» Angard
Niclas «iNTERP» Waagan
Henrik «Cryptik» Asphaug

Ole «Saidonz» Christensen forteller til Gamer.no at de hadde flere vanskelige kamper i kvalifiseringen, men var veldig fornøyd med å faktisk slå god motstand.

– Kvalifiseringen gikk veldig bra, mye bedre enn vi forventet. Vi hadde tre veldig vanskelige og jevne kamper, og holdt vel egentlig på å ryke ut i den første. Men vi møter tre lag som har spilt lite sammen og ikke har kommunikasjonen på topp, så vi fikk gode T-sider. Veldig gøy å slå ut to så gode lag som Kingpins og Fact som garantert ender på øvre halvdel i 1. divisjon denne sesongen.

Selv om de slo gode lag i kvalifiseringen, sier Christensen at de ikke må bli for høye på pæra av den grunn.

– Jeg tror ikke vi skal ta for mye ut av det, begge lagene har nye lagoppstillinger og hadde lite rutine på kartene som ble spilt, noe som gjorde at vi klarte å slite oss til seier mot begge. De kommer nok til å vise en helt annen form i Telenorligaen når de har fått øvd seg inn, så da må vi vise et bedre nivå også, ellers blir vi overkjørt.

Laget har mistet litt forberedelsestid grunnet personlige ting, men Christensen sier likevel at de har fått gjort en del jobb.

Ole «Saidonz» Christensen håper de har forberedt seg nok.
Privat

– Vi har brukt seks til sju timer hver dag til trening for å forberede oss, jeg har brukt enda mer personlig for å gjøre strategiene våre klare til treningene. Gutta har spilt veldig mye, og alle er motiverte for å vise sin beste side på fredagen.

Om laget sitt sier Christensen at det er et veldig ungt lag, hvor den eldste på laget er 20 år gammel. Han forteller litt om hver spiller på laget.

– «Zame» er en ung gutt på kun 16 år, og har forbedret seg veldig mye det siste året, og jobber fortsatt veldig mye med å passe inn i lagbasert Counter-Strike for å klare å utnytte talentet sitt der. «iNTERP» er en utrolig tålmodig og rolig spiller, helt vill clutcher og anker-spiller som gjerne står stille halve kampen uten noe å gjøre, men er alltid klar den ene gangen han må ut i dyst, sier Christensen om to av sine lagkamerater, før han fortsetter.

Les også
Skyhøyt nivå i den øverste divisjonen av League of Legends

– «Zealot» er supporten vår, han er en veldig rolig og uegoistisk spiller som fungerer som lagets pappa. Han passer på at moralen og kommunikasjonen er på topp. Han fokuserer på å hjelpe «Saidonz» og «Zame». «Cryptik» er lagets ferskis, han har spilt mye med noen av oss før og passer bra inn, han er en god spiller og fyller de tomrommene ingen andre kan, sier Christensen.

Han selv er lagets taktiske leder og AWP-spiller. Han jobber mye for at laget skal bli samkjørt. Målet til laget i Telenorligaen denne sesongen er naturlig nok å berge plassen.

– Målet vårt er i utgangspunktet å holde oss i divisjonen, få spilt sammen, bygge erfaring og kjemi innad i femmeren. Forhåpentligvis bruker vi den samme lagoppstillingen sesongen etter. Vi hadde noen gode resultater i helga, men må ikke ta for mye ut av de kampene, selve sesongen blir nok mye vanskeligere. Hadde så klart vært fantastisk gøy med sluttspill da.

For å vinne King of Nordic denne fredagen, har Christensen en plan klar.

– Vi har brukt mye tid sammen nå, føler oss relativt forberedt på de fleste kartene. Men vi er nok avhengig av gode T-sider da CT-sidene våre ikke er helt sammenkjørte enda. Må nok ha litt flaks på vår side for å klare å gå hele veien, men om vi har gode dager individuelt og spiller rolig og smart kan vi klare det, forklarer Christensen.

Senere i dag starter første fase i den nye major-turneringen i Counter-Strike. Håvard «rain» Nygaard og FaZe må gjennom den første fasen etter fiaskoen i forrige major. Vi spurte Christensen hvordan han tror turneringen ender.

– Det står vel mellom SK og FaZe, jeg tror FaZe tar denne. Både «Karrigan» og «FalleN» er helt fantastiske ledere, men akkurat nå føler jeg FaZe har mer talent og mer hunger etter å vinne noe stort. Med et norsk talent som «Rain» på laget må jeg nesten ha trua på at de går hele veien, avslutter Christensen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 12. januar.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden