Intervju

Telialigaen - Counter-Strike

– Veldig takknemlig for at jeg får en ny sjanse

Jonathan «Zame» Nyhagen er tilbake i det gode selskap etter utestengelsen i 2018

Jonathan «Zame» Nyhagen er endelig tilbake i 1. divisjon etter å ha vært utestengt i ett år.
Eivind von Døhlen

DISSE SPILLER FOR REAPERS

Vis mer

Jonathan «Zame» Nyhagen
Nicolai «Woodey» Skoglund
Stinius «gazi» Sandvig
Sindre «Thomassen» Thomassen
Michael «miko» Rørvik Akslen

Reapers var laget som overrasket alle i høstens 2. divisjon i Telialigaen, og klarte å stikke av med førsteplassen. Etter flere spillerbytter frem og tilbake over mellomsesong-perioden, er laget endelig klare for å sparke hardt fra seg mot Norges aller beste Counter-Strike-lag, men ekspertene derimot har mye lavere forventninger til nykommerne.

Like før sesongstart ble ekspertenes forventninger og spådommer til vårsesongen av Telialigaen publisert, hvor det blant annet kom tydelig frem at Reapers ble sett på som den klare favoritten til nedrykk, men de klarte derimot å motbevise de fleste i det de trakk det lengste strået mot Oslo Lions i første runde. Førstkommende mandag møter Reapers Bifrost.

Les ekspertenes forventinger til sesongen her »

En ny sjanse blant de beste

Jonathan «Zame» Nyhagen spilte sin første kamp i 1. divisjon på over ett år, og debuterte med en dominerende prestasjon i vårens åpningskamp. Den 18 år gamle snikskytteren, som tidligere er kjent for å ha kommet til sluttspillet sammen med Entelechy, ble i midten av 2018 utestengt fra Gamer.no grunnet juks, men er nå tilbake for å vise hva han virkelig er god for.

Jonathan «Zame» Nyhagen er endelig tilbake i 1. divisjon etter å ha vært utestengt i ett år.
Eivind von Døhlen

– Utestengelsen min fra Gamer varte jo bare i ett år. Mange synes at dette var veldig snilt av Gamer, noe jeg er helt enig i, så jeg er naturligvis veldig takknemlig for at jeg får en ny sjanse. Jeg spilte 2. divisjon i fjor noe som gikk veldig bra, så selvfølgelig er det gøy å kunne være tilbake i 1. divisjon også. Det er åpenbart veldig godt å få en sjanse til, men denne sesongen får jeg i tillegg vist at jeg faktisk klarer å spille bra Counter-Strike uten noen slags form for hjelpemiddel, så jeg er veldig veldig gira for våren, forteller Nyhagen.

LES OGSÅ: Tidenes jukseskandale i Telenorligaen

Til tross for at Nyhagen vender tilbake med en lagoppstilling en del hakk lavere rangert enn sist han konkurrerte i toppen, har han og resten av laget tro på at de kan forbedre seg drastisk i løpet av sesongen.

– Mine personlige mål for våren er å prestere så bra jeg kan individuelt, og faktisk vise folk at jeg kan spille. Men det som er aller viktigst for oss som lag er å få bra lagspill, bygge opp kommunikasjonen, og jobbe godt med alt det trengs til for å spille bra som lag.

Nyhagen fortsetter med å fortelle om de mer konkrete forventningene til sesongen, og hvordan ekspertene, som har undervurdert denne ferske lagoppstillingen, faktisk kan lette litt på presset til de mer uerfarne spillerne.

– Det kommer ikke som noe sjokk akkurat at vi blir spådd nederst så jeg er forsåvidt ikke overrasket. Men det betyr bare at vi ikke har noe press på oss i de virkelig viktige kampene. Med tanke på selve samlingen av laget, så var det hele litt tilfeldig, vi bare satt sammen laget og alle var enige, men jeg føler det funker veldig bra alt i alt. Vi er kompiser og lagkamerater så det går an å være konstruktiv hele tiden mot hverandre, noe som kan gi oss en fordel. Personlig er alt jeg vil denne sesongen å beholde plassen i 1. divisjon, men det hadde jo vært utrolig morsomt å faktisk dra på sluttspillet igjen, avslutter Nyhagen.

LES OGSÅ: «Zame» kastet ut av lagoppstillingen i Entelechy

Les også
– Jeg har for mange andreplasser i karrieren min

Velkjent i det norske miljøet - nykommer i 1. divisjon

Kjernen av Reapers-laget har holdt sammen over nyttår, og hentet inn to splitter nye ansikter. Denne uventede spiller-endringen er noe lagkapteinen, Nicolai «Woodey» Skoglund, mener kan gi dem en god sjanse gjennom våren.

– Det er ikke noen hemmelighet at «miko» og «Thomassen» egentlig ble en slags nødløsning for oss. Vi slet lenge med å finne noen vi ønsket å spille med før sesongen, så til slutt måtte vi nesten bare ta en beslutning. Da valgte vi rett og slett å gå for to unge og sultne karer som har mye tid til å spille med oss, og som faktisk spiller veldig mye Counter-Strike uoppfordret, forteller Skoglund før han legger til.

Samarbeidet med Reapers har så langt vært en stor suksess for de nybakte 1.-divisjonsspillerne
Oliver Rørvik-Olsen/Gamer.no

– Om vi skal ha suksess som lag så trenger vi en lagoppstilling som ønsker å investere mye tid i spillet, og dette var noe både «miko» og «Thomassen» kunne tilby. Samtidig skal det sies at de treffer ganske hardt, og det settes jo alltid pris på. Jeg tror også at uvitenheten om oss som lag kan være en fordel, for jeg tror lag fort kan ende opp med å undervurdere oss litt for mye. Det er noe jeg virkelig ikke anbefaler noen å gjøre, forteller Skoglund.

Reapers har vært under nordmannens styring i godt over et halvt år nå, og utviklingen av lagoppstillingen har vist seg å være svært positiv gjennom reisen fra 2. til 1. divisjon, noe Skoglund mener har vært veldig givende for både laget og han selv som spiller.

– Det å bygge et godt fungerende lag kan være vanskelig, men jeg tror det viktigste er å finne en balanse mellom moro og seriøsitet. Counter-Strike skal faktisk først og fremst være gøy etter min mening, og om man ikke har det gøy når man spiller, spiller man som regel mye verre enn ellers. 2. divisjon så jo ganske tøft ut før sesongen starta, med mange veldig rutinerte lag samt mange spillere som kunne skyte fra seg. Vi fikk aldri inn så mye forberedelser heller, men utrolig nok holdt det. Vi endte på toppen av 2. divisjon med mange tette kamper, men dette var altså med minimalt med forberedelser, så jeg kan ikke akkurat si jeg er skuffet.

Skoglund, som har konkurrert i Counter-Strike siden 2015, mener at mulighetene for suksess i 1. divisjon definitivt er til stede, men at en god del forberedelser virkelig er nødvendig.

– Selv så ønsker jeg først og fremst å forbedre mitt personlige nivå. Jeg føler jeg ikke presterer så bra som jeg burde i spillet, og har derfor spilt mye Counter-Strike før sesongen. Samtidig som jeg har jobbet mye sammen med laget, har jeg også jobbet en god del på mitt individuelle nivå for å bli så god som jeg kan. Jeg har ikke egentlig satt meg et mål for sesongen, men jeg ønsker virkelig å kunne spille så bra som mulig for laget mitt. Samtidig blir det elementært for oss å få inn mye forberedelser, så vi får se hvor mye tid vi får til akkurat det, og hvordan ting klikker sammen i 1. divisjon. Men jeg er alt i alt veldig positiv til kommende sesong, avslutter Skoglund.

LES OGSÅ: Denne sesongen har Apeks alt å tape

Kastet ut av 3. divisjons-laget

Like før sesongstart fant Reapers oppstillingen seg selv i en svært svekket situasjon, og ble nødt til å hente inn to nye spillere. Med lite tid å finne spillere på, og et minimalt utvalg, gikk Reapers spillerne ut på Twitter for å finne frem til noen potensielle spillere kun uker før åpningskampen. En av spillerne som fremdeles sto uten lag like før sesongstart, og som klarte å komme seg med på Reapers i siste liten, er Sindre «Thomassen» Thomassen, en av vårens virkelige nykommere.

Sindre «Thomassen» Thomassen er klar for å, for aller første gang, konkurrere mot de beste i landet.
Privat

– 1. divisjon er noe som har vært målet mitt helt siden jeg spilte min aller første sesong. Jeg er ekstremt heldig at jeg fikk denne muligheten av gutta etter diverse konflikter i mitt forrige lag. Så jeg må nesten bare takke mitt forrige lag for at de kastet meg ut, så jeg får muligheten til å vise meg frem her i stedet, forteller Thomassen.

Til tross for lagets splitter nye oppstilling, og de pessimistiske forventningene til ekspertene, mener Thomassen at potensiale til Reapers definitivt er til stede for vårsesongen.

– Forventningene mine til denne sesongen er uansett å holde oss i 1. divisjon, men jeg mener at vi kan komme oss til sluttspillet hvis vi virkelig vil. Potensialet i laget er enormt og jeg nyter hver eneste dag jeg spiller sammen med disse gutta. Ekspertene har for så vidt ingenting å gå ut i fra når de snakker om meg og «miko», siden vi ikke har spilt noe høyere enn 3. divisjon, og de vil fort se at nivåforskjellen kan bli en fordel for nykommere som oss. Så ekspertene kan si hva de vil, men vi skal bevise dem feil, avslutter Thomassen.

Siste fra forsiden