Verdens største antivirus-selskap varslet om sikkerhetshull i Minecraft – nå er det tettet

Slo alarm rundt ondsinnet kode i skins, men Minecraft-utvikleren avblåste krisen.

Majong

OPPDATERING kl. 11:15: Minecraft-utvikler Mojang forteller i et oppfølgerinnlegg at Minecraft i seg selv ikke kan kjøre den ondsinnede koden. De har likevel gått til angrep mot det potensielle sikkerhetshullet, og har nå oppdatert systemet slik at all overflødig data fjernes fra opplastede skins. Dermed er det ingen fare nå.

Opprinnelig artikkel følger:

Ondsinnet programvare blir stadig mer utbredt, og ei heller spillere er fritatt fra trusselen. Nå melder sikkerhetsselskapet Avast at de har funnet et farlig ondsinnet program forkledd som «skins» til det svært populære byggespillet
Minecraft.

På bloggen sin forklarer Avast at rundt 50 000 Minecraft-kontoer så langt er infisert med en type skadevare som fungerer ved å omformatere harddisker og slette sikkerhetskopierte data og systemprogramvare. 14 500 infeksjonsforsøk skal være blokkert.

Slik skal noen av de farlige skins-modellene se ut.
Empey Charlotte/Avast

Kan spres raskt

Den ondsinnede programvaren leveres altså via skins, som er visuelle modifikasjoner som endrer utseendet til spillfiguren, i PNG-filformatet. De problematiske skin-filene kan visstnok enkelt lastes opp til den offisielle Minecraft-siden.

Selv om antallet infeksjoner så langt er relativt lavt skriver Avast at potensialet for kraftig eskalering er stor med tanke på det enorme antallet spillere Minecraft har globalt. Per januar i år hadde spillet rundt 75 millioner aktive spillere.

Det at Minecraft hovedsaklig spilles av yngre personer, og at det er et spill foreldre har tillit til, bidrar også til å øke trusselnivået, ifølge sikkerhetsselskapet.

Flere forskjellige skins skal være lastet med det ondsinnede programmet, men Avast har inkludert tre eksempler i blogginnlegget, så om du ser noen som ligner på disse er det nok en god idé å ligge unna. Mer informasjon finner du på Avast-bloggen.

Minecraft kan nå spilles med skikkelig god grafikk »

(Via PC Gamer)

Siste fra forsiden