Smite

Verdensmesterne i Smite er kåret

Tittelen gikk til Europa, men ingen nordmenn gikk helt til topps.

Foto fra årets mesterskap.
http://esports.smitegame.com/

Paradigm, Emil «Lawbster» Evensens lag, gikk til sluttspill som Europas antatt beste lag i årets verdensmesterskapet i Smite. Likevel var det Epsilon, et annet europeisk lag, som skulle gå helt til topps og vinne i overkant av 4 millioner kroner i Atlanta i helgen som var.

De færreste hadde nok sett for seg en finale mellom Enemy, et av de antatt svakere lagene fra Nord-Amerika, og Epsilon. Det var jo tross alt Europa som hadde dominert i 2015.

Europeiske og Nord-Amerikanske lag sterkest

Slik endte kampene til slutt.
SMITEgame.com

Torsdag forrige uke startet verdensmesterskapet i Smite – et MOBA-spill med en litt annerledes kameravinkling. Spillet har vært tilgjengelig for Europa og Nord-Amerika i litt over tre år, med to hele ligasesonger bak seg. Andre regioner har ikke vært like heldige og har derfor nettopp startet sine ligaer.

Således var det få som viet de sør-amerikanske, kinesiske, brasilianske og australske lagene noen sjanse og det med god grunn. Ingen av de oppmøtte lagene viste seg å være noen stor utfordring for de europeiske eller nord-amerikanske lagene i det hele tatt.

Torsdagen var preget av at de gode lagene slo ut de dårlige. Plasseringsrundene resulterte i at Fnatic skulle møte Enemy for å se hvem av de som skulle få den «enkle» kvartfinalen. Enemy, det nord-amerikanske overraskelseslaget fra regionalfinalene, vant enkelt over nordmannen Bo Badgah Katsenmaiers lag.

Fnatic var da nødt til å møte Epsilon i kvartfinalen, fredag. Deres europeiske nemesis, som de har øvet mot i hele høst, gjorde kort prosess og vant overlegent 2-0 i en best av tre kamp. En kamp som viste seg å skulle slå ut Fnatic fra videre spill i verdensmesterskapet.

Ingen nordmenn i finalen

Emil «Lawbster» Evensen i Paradigm.
SMITEgame.com

Selvom det var en liten sjanse for at vi kunne få se de to nordmennens lag mot hverandre i finalene var det ikke slik det endte.

Paradigm avanserte enkelt til semifinalen, men måtte se seg slått av Enemy, som kjempet seg til en 3-1 seier i en best-av-fem-kamp. En seier ingen hadde sett komme i det hele tatt. Dermed var det slutt for «Lawbsters» lag også.

Bo «Badgah» Katsenmaier i Fnatic.
SMITEgame.com

I den andre semifinalen møtte Epsilon fra Europa fjorårets verdensmestere Cloud 9, fra Nord-Amerika. Denne best-av-fem-kampen skulle vise seg å være mesterskapets mest spennende og imponerende.

Les også
«Jkaem» signerer for Apeks - igjen

Etter fem lange kamper med sterkt spill fra begge lagene endte det 3-2 til Epsilon og dermed var det ingen av de antatt beste lagene som kom seg til finalen. Enemy, som gikk fra å være nord-amerikas femte beste lag til å være i finalen, skulle nå få bryne seg på Epsilon.

«Yammyn» i fokus, med «iRaffer» nærmest, fra Epsilon.
SMITEgame.com

Europa viste seg å være sterkest

Epsilon nærmest kjørte over Enemy i finalen, søndag. Det var lite som tilsa at Enemy skulle klare å vinne mot de europeiske guttene som har dominert store deler av Hi-Rez' andre sesong av e-sportligaen i spillet deres, Smite.

Årets verdensmestere er dermed Epsilon E-sports, bestående av tre svensker, Kennet «Adapting» Ros, André «Yammyn» Brännvall, Emil «emilitoo» Stärnman, Peter «Dimi» Dimitrov fra Tyskland og Craig «iRaffer» Rathbone fra Storbritannia.

De unge, selvsikre, guttene stakk av med en pengepremie på litt over 4 millioner norske kroner. Prispotten på tilsammen litt under 9 millioner kroner ble fordelt på de resterende lagene, nøyaktig hva de forskjellige fikk er ukjent.

Her avgjør Epsilon og Cloud 9 hvem som skal møte Enemy i finalen.
Siste og avgjørende kamp i finalen mellom Enemy og Epsilon.

Siste fra forsiden