VG og Telenorligaen samarbeider igjen

VG inngår nytt samarbeid med Telenorligaen

Sender sluttspillet i Telenorligaen fra Maihaugsalen i Lillehammer på VGTV.

Sluttspillet i Telenorligaen fra Maihaugsalen i Lillehammer høsten 2018 sendes på VGTV.
Eivind Von Døhlen

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League med 300 000 kroner i rene pengepremier høsten 2018.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de ti beste i landet. Etter ni serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

VG har inngått et nytt samarbeid med Telenorligaen. Det ble klart i en nyhetsartikkel etterfulgt av en pressemelding torsdag ettermiddag. I pressemeldingen skriver Norges største nettavis følgende:

– Sluttspillet i Norges nasjonale e-sport-turnering, Telenorligaen, sendes i sin helhet på VGTV helgen 24. og 25. november, direkte fra Lillehammer. Sendingen er første skritt mot et langsiktig samarbeid for å bygge norsk e-sport, heter det i pressemeldingen.

– Dette kan ikke bli bedre

I forkant av sluttspillet våren 2018 ble det klart at Nettavisen hadde kjøpt opp rettighetene til å vise Telenorligaen. Opprinnelig var det et ønske om et langvarig samarbeid. Leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangeldal forklarer hvorfor dette samarbeidet ikke ble videreført.

Amedias strategi var å legge slike rettigheter bak en betalingsmur for å drive abonnement. Det er en modell vi ikke ønsket.

– Hvor fornøyd er du med avtalen, og hva vil dette ha å si for produktet Telenorligaen?

– Dette kan ikke bli bedre. De kommer med en genuin interesse for å skape noe kult sammen med oss og vil bidra til at flere får øynene opp for hvorfor dette er den mest voksende sporten i verden akkurat nå. Telenorligaen får mulighet til å ta nye, viktige steg ved hjelp av ressursene til et stort mediekonsern, inkludert redaksjonelle krefter, kanaler som Snapchat og sendinger på VGTV, forteller Tangedal før han utdyper.

Leder i Telenorligaen, Tor-Steinar Nastad Tangedal er storfornøyd med avtalen med VG.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Dette får stor innvirkning på synligheten. Vi når jo bare kjernepublikumet gjennom strømmetjenesten Twitch, men gjennom VG treffer vi en annen og mye bredere målgruppe – det er essensielt for å vokse og utvikle Telenorligaen og norsk e-sport.

Telenorligaen har tidligere vært i samarbeid med VG. Under høstsesongen 2015 ble hovedrundene sendt på VGTV. Nå har partene igjen inngått et samarbeid, men avtalen er av større omfang enn tidligere.

– I 2015 var det studiosending på VGTV og enkel stoffutveksling fra Gamer.no til VG.no, men det var bare noen få personer i VG som holdt i samarbeidet. Nå er VG-ledelsen i mye større grad involvert, flere avdelinger dras inn og det er et helt annen ressursbruk, dedikasjon og tett samarbeid rundt dette nå, forklarer Tangedal.

Tangedal forteller at samtalene med VG har pågått en stund og røper at begge parter ser for seg en langsiktig avtale.

– Intensjonen er langsiktig fra begge parter, men det gjenstår å konkretisere tidsrammen for samarbeidet, avslutter Tangedal.

Les også
Nordavind henter tre spillere - tvinger Kingpins til å hente to erstattere

Siste fra forsiden