Telenorligaen / Counter-Strike: GO

VGTV skal vise Counter-Strike-finalen i Telenorligaen

– En gyllen mulighet til å lodde interessen hos seerne våre.

Dette er Telenorligaen:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det spilles mer enn 300 kamper i uka.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Disse møtes til ukentlige bruduljer, og etter syv runder avsluttes det hele med sluttspill før man kårer endelige vinnere.

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Ligaportal med tabeller og kampoversikt for de enkelte spillene:

Når Norges to beste Counter-Strike: GO-lag møtes i finalen i Telenorligaen 3. mai, vil oppgjøret sendes direkte og gratis på VGTV.

– Vi ønsker å teste interessen for e-sport hos oss, og Telenorligaen er en gyllen mulighet. Hvis det blir suksess vil vi gjøre mer. Målet er først og fremst å vise frem en spennende finale mellom to lag som kniver om å være Norges beste, forteller Rune Fjeld Olsen, spillansvarlig i VGTV.

Fjeld Olsen tror e-sport har et stort TV-potensiale.

– Hvis man har de rette folka til å kombinere dramatikken, følelsene og nervene, så blir det bra TV. Da kan man vekke det samme engasjementet som når man ser en VM-finale i fotball. Det kan bli en sport og en TV-ting som ikke har noen grenser.

Folkelig studiosending

Hvilke to lag som møtes i finalen avgjøres gjennom et sluttspill blant de fire beste i ligaen. Serievinner møter fjerdeplass, mens andreplass møter tredjeplass. Vinnerne av disse to kampene kjemper om 10 000 kroner i den avgjørende finalen.

VGTV sikter mot en studiosending som kan formidle hva e-sport handler om, hvordan Counter-Strike spilles og hva en ligasatsing betyr for de norske lagene. I forkant av selve oppgjøret, i pausene og etter kampen vil det være en studiosending, med kjente gjester, reportasjer og intervjuer.

– Vi skal ta det ned på jorda, ikke bli for navlebeskuende og «hardcore». Det er viktig å ta sporten på alvor og finne en miks der man klarer å få folk som ikke kjenner Counter-Strike fra før til å få noe ut av det. Samtidig skal de som kjenner spillet få en profesjonell og god sending, forteller Fjeld Olsen.

Stein Wilmann, e-sportansvarlig på Gamer.no er meget fornøyd med at VGTV prøver seg med studiosending under finalen av Telenorligaen.

– VGTV er nå med å gjøre e-sport til noe folkelig, og de stiller med økt produksjonskvalitet, god visualisering og en helt annen synlighet. Sammen med VG kan vi nå utrolig mange flere, mange som tradisjonelt ikke er eksponert for e-sport, forteller han.

Han mener Telenorligaen ikke kunne fått en bedre partner.

– VGTV forstår hva vi driver med og hvor vi skal, de er på samme side i boka som oss, og kan sementere grunnarbeidet vi har gjort på Gamer.no og med Telenorligaen. I tillegg er VGTV helt gratis.

Sluttspillet i 1. divisjon av Telenorligaen starter helgen 25.-26. april, og avslutter med endelige finaler 2. og 3. mai. Før den tid er det et sluttspill mellom de beste i 4.-7. divisjon om hvem som skal rykke opp til 3. divisjon. Dette foregår 17.-19. april.

Les også
«gReazy» er verdensmester i Rocket League

Alle oppgjør som ikke vises på VGTV blir strømmet og kommentert på GamerTV.

Siste fra forsiden