Trysoft representerer Norge i King of Nordic

– Vi bryr oss ikke hvem motstanderne er

Andredivisjonslaget TrySoft skal kjempe mot resten av Norden i kveldens King of Nordic.

Valve

Fredag kveld er det igjen klart for sluttspillet i King of Nordic. Etter at Finland stakk av med seieren forrige uke, startet kvalifiseringen til episode 4 av sesong 6 på søndag.

King of Nordic er en Counter-Strike: Global Offensive-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Premiepotten er denne sesongen på omlag 90 000 kroner. Ukesvinnerne får med seg 4400 kroner, og hvis de sitter på tronen tre uker på rad vinner de 18 000 kroner. I årets sesong er det seks kart som skal spilles, mot fire fra tidligere. Nuke, Cobblestone, Mirage, Overpass, Cache og Inferno er kartene lagene kan velge fra.

Bryr seg ikke om hvem de møter

DETTE ER TRYSOFT:

Vis mer

Christoffer «nilson» Nilson
Andreas «dem0» Aslaksrud
Andreas «Andinise» Bryhn
Erlend «Sercios» Holmstad
Robin «r0bin» Lindstrøm

Ukens utfordrer heter TrySoft og spiller til daglig i andredivisjon i Telenorligaen, og skal kjempe for Norge mot resten av Skandinavia. Lagkaptein Christoffer nilson Nilson sier laget ikke bryr seg eller kjenner til motstanderne i kveldens sluttspill.

– Vi har rett og slett ikke peiling eller interesse om hvem motstanderne er. Vi har fem spillere på omtrent samme nivå og samme tankegang, og kommer til å fokusere på vårt eget spill. Vi kommer også til å improvisere etter den type spillestil motstanderlaget har, sier Nilson.

Selv om lagkapteinen mener de ikke kjenner motstanderne særlig godt, vet han godt hvilket lag han gruer seg mest til å møte.

– Jeg føler vår største utfordrer er Finland, siden vi avskyr spillestilen deres. Men hvis vi får til å utføre det vi har trent på, så har ikke motstandernivået så mye å si.

Etter å ha kvalifisert seg tidligere i uken, har de hatt noen dager på å forberede seg til sluttspillet. Nilson mener likevel at det ikke har blitt helt optimalt i forhold til hvordan han ønsket det skulle gå denne uka, men laget er fortsatt sikker på at de er gode nok.

Christoffer «nilson» Nilson er selvsikker før helgens sluttspill. (Bilde: Privat)
Privat

– Vi har ikke hatt så mye tid til å spille i det siste på grunn av jobb og skole, så føler jeg vi har øvd inn nok. Alle sammen på laget er sikre på at vi er på samme nivå som de andre motstanderne, om ikke høyere. Den største utfordringen blir nok å holde hodet kaldt og følge planene. Hvis vi klarer å holde oss til det, så kan det bli jevne kamper, mener Nilson.

Nilson sier også at de ser på denne turneringen som en mulighet til å forbedre lagspillet og kommunikasjonen.

– Målet for turneringen er å få spilt med laget, for å forbedre lagspill og kommunikasjon, men om vi vinner så er jo det selvfølgelig en bonus, avslutter Nilson

Les også
– Da spillerne i laget prøvde å påvirke arbeidstiden, ble dette ignorert og overkjørt av tillitsvalgt

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:00 fredag 3. mars.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden