VM i Hearthstone - Norge

– Vi er det beste laget som er igjen

Fredag starter VM i Hearthstone på BlizzCon - det norske landslaget er fulle av selvtillit.

Team Norway bestående av f.v «Kolbein», «Zorkthar», «Hunterace» og «ntR»
Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe/Nordavind

DISSE REPRESENTERER NORGE I HEARTHSTONE-VM

Vis mer

Jens «Kolbein» Bratheim
Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe
Casper «Hunterace» Notto
Eirik «ntR» Midtstue

Fredag 2. november sparkes sluttspillet i Hearthstone Global Games endelig i gang i Anaheim, Los Angeles, under BlizzCon 2018. Gjennom dette året har 48 land kjempet mot hverandre til vi stod igjen med de åtte beste landene som skal få gjøre opp seg imellom, og få muligheten til å bli kåret til verdens beste Hearthstone-lag.

Norge er av de få som har kvalifisert seg hele veien til Los Angeles gjennom et tett og jevnt gruppespill mot blant annet Indonesia, Israel, Portugal, Chile, Russland og Thailand. Norge tok fire seire av seks mulige og avanserte videre til sluttspill.

Norge spiller sin kamp mot Singapore cirka klokken 22.30 norsk tid fredag 2. november. Alle kampene blir sendt på Hearthstone sin Twitch-kanal »

– Vi vinner

Norge er plassert i gruppe B sammen med Bulgaria, Brasil, og Singapore, og det er sistnevnte som er første motstander i turneringa. Vi tok en prat med kaptein Jahn-Erik «Zorkthar» Gangstøe om målsetning og forventninger inn mot mesterskapet, og talen kunne ikke vært klarere.

Kaptein «Zorkthar» på Team Norway.
Sindre Stien/ Nordavind

– Vi vinner. Vi er det beste laget igjen i turneringen. Vi møter Kina i finalen. Det er også sånn at vi har best odds for å stikke av med hele greia.

For å vinne må man gå analytisk til verks, og være ekstremt godt forberedt inn mot kampene. På spørsmål om hvordan de har sett for seg kampen mot Singapore, så kunne en svært rolig Gangstøe roe nervene til oss her hjemme.

– Vi har en stor fordel mot Singapore. Det er kun tilfeldig rekkefølge på kortstokken som kan ødelegge for oss nå. Tror Singapore antok at vi ville kjøre som vi alltid har gjort, nemlig eliminere ut antikontroll-kortstokkene, og kjøre kontroll selv. Nå har vi kjørt nesten en full aggressiv oppsett, mens Singapore kjører antikontroll. Dette gir oss en svært god fordel inn mot kampen.

LES OGSÅ: Norge med eneste stormester i Hearthstone

Selv om alle gutta har ankommet Los Angeles, så har de ikke fått ligget på latsiden riktig enda. Månedslutt i Heartsthone, betyr nok en sluttspurt for høyest rangering og viktige HCT-poeng. Norges mannskap har brukt fridagene på en siste innsats for å få best rangering for oktober. Om det har blitt diskutert taktikker, eller loddet stemninga før det hele starter - det har dem nemlig ikke fått tid til helt enda.

– Akkurat nå så er alle på rommene sine og jobber på spreng for å få en god avslutning på måneden, så vi har ikke diskutert så nøye enda, men som sagt så kom vi veldig godt ut av første fase som var å eliminere et av motstanderens kortstokk, samt sette opp vår eget oppsett.

– Blir ikke høyere nivå enn dette.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Gangstøe sier litt om hva det kreves for å komme dit han er i dag. Mye går på ro og tålmodighet, for det har ikke alltid vært sånn at resultatene har kommet på løpende bånd. På spørsmål om det har vært verdt det så var Gangstøe klar.

– Ja. Det tok mange år før resultatene kom, men de dukket opp når jeg senket skuldrene. En del sliter med nerver før kamper, det problemet er jeg og de andre kvitt for lenge siden. Det handler om å gjøre så godt du kan, og det som skjer, det skjer. Etter en liten finjustering på tankegangen så har resultatene kommet lettere, og forventningene bare blitt høyere.

LES OGSÅ: Landslaget i Hearthstone er klart

Til sist så har understreker Gangstøe hvor mye det betyr for gutta at Hearthstone-miljøet her hjemme støtter opp om gutta, og viser at de heier med. Til gjengjeld så kan de love å virkelig gi alt for Norge.

– Absolutt. Kommer til å bli et helt sykt show. Kun verdensmesterskapet i solospill kan matche dette. Blir ikke høyere nivå enn dette. På vegne av det norske landslaget så vil jeg takke for alle som har heiet på oss til nå, og håper det fortsetter i sluttspillet. Vi trenger folk i ryggen, avslutter Gangstøe.

Siste fra forsiden