Telialigaen - Counter-Strike

– Vi forventer at det blir plankekjøring for oss

Apeks er kun to kamper unna å vinne sitt femte sluttspill på rad, og har valgt å møte den tøffeste motstanderen i sin første kamp.

Sander «Grus» Iversen lar seg ikke skremme av noen av de andre lagene på sluttspillet.
Sindre Stien/Good Game

SLIK SPILLES SLUTTSPILLET

Vis mer

12:00 - Apeks - Oilers
15:30 - 777 vs Bifrost
19:00 - Finale

Sluttspillet i Counter-Strike blir det eneste i år som spilles offline, og sendes direkte fra Eldorado E-sportsenter i Oslo lørdag 5. desember.

Lagene som møter opp på årets første og siste LAN er Apeks, Oilers, 777 og Bifrost, mens sluttspillet i Rocket League og League of Legends avgjøres på nett påfølgende søndag.

Se første semifinale mellom Apeks og Oilers gratis på TV2 Sumo lørdag klokken 12:00 »

Apeks gikk inn i høstsesongen som soleklare favoritter, men viste tidlig i sesongen ustabilitet i rekkene. Bare noen få uker ut i sesongen gjorde Apeks sitt første av to spillerbytter for høsten, og har hatt imponerende resultater siden. Med både Martin «Nasty» Garvik og Joakim «jkaem» Myrbostad ferskt inn i Apeks er forventningene høyere enn noen gang for den norske klubben.

LES OGSÅ: Apeks vant TV 2-kvalifisering - klare for stor europeisk turnering

– Vi vet at vi er favoritter mot alle i sluttspillet

DISSE SPILLER FOR APEKS

Vis mer

Sander «Grus» Iversen
Joakim «jkaem» Myrbostad
Martin «Nasty» Garvik
Ole «Marcelious» Langan
Dennis «dennis» Edman

Pål «Polly» Kammen (trener)

Apeks gikk ubeseiret gjennom høstens seriespill, men med tre uavgjort resultater ble det kun ett poeng som skilte dem fra Oilers på tabellen som Apeks toppet til slutt. Apeks-trener, Pål «Polly» Kammen mener de siste månedene har vært tunge, men har allerede planene for fremtiden klare.

– Sesongen har vært blandet, men vi føler vi har tatt store steg som lag i løpet av de siste månedene. Vi har fortsatt langt igjen før vi er der vi ønsker å være internasjonalt, men det er noe vi jobber målbevisst mot hver dag, så forhåpentligvis vil vi nå de målene vi har satt oss for 2021. Når det kommer til sluttspillet i år er målet naturligvis å vinne igjen. Nå har vi vunnet fire sesonger på rad, og har ingen planer om å slutte med det første. Det finnes alltid en mulighet for at vi snubler og ikke vinner, men da skal mye gå galt for vår del og alt klaffe for Oilers, forteller Kammen.

LES OGSÅ: – «aNdz» bidro mest på den humoristiske siden

Pål «Polly» Kammen (trener) forventer å slå lagene på sluttspillet uten noe særlig problem.
Sindre Stien/Good Game

Som vinnere av seriespillet fikk Apeks velge hvilket av de tre lagene på sluttspillet de ville møte først, og til manges store overraskelse ble det laget som anses som det desidert sterkeste, nemlig Oilers.

– Akkurat det at vi valgte Oilers først handler nok mest om å sette skapet litt på plass. Vi vet at vi er favoritter mot hvem som helst i sluttspillet, så hvem vi møter når burde ikke ha så stor påvirkning på sluttresultatet. Ambisjonene våre er jo å være konkurransedyktige mot de aller beste i verden, så det å ta vårt femte strake trofé i Telialigaen burde ikke bli et problem, avslutter Kammen.

Les også
– Må spille med de kortene jeg får tildelt

LES OGSÅ: Oilers får knalltøff kamp i sin debut på sluttspillet i Telialigaen

– Vi har enda ikke helt løst puslespillet

Sander «Grus» Iversen har vært med i Apeks siden klubben startet opp i 2019, og har lenge vært en spiller nordmenn har sett opp til som det neste store talentet. Selv om både Iversen og Apeks har kommet en lang vei mener spilleren at det fremdeles er mye som gjenstår.

– Sesongen i Telialigaen har vel gått helt greit for oss, ikke helt som forventet, men vi fikk førsteplassen som er det viktigste. Ellers har det vært en turbulent sesong med spillerbytter, og vi fikk aldri helt løst puslespillet som holder på vårt fulle potensiale. Når vi bytter spillere og lignende må det skje endringer, noe som fort kan føre til at noen blir litt ukomfortable i rollene sine, som igjen fører til at det tar tid før man blir komfortabel og resultatene kommer.

Iversen legger ikke skjul på at 2020 ikke ble helt som håpet på, men motivasjonen for å bli bedre er fremdeles på plass.

Sander «Grus» Iversen er optimistisk for neste år.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

– Målet vårt for fremtiden er å kunne være på de største arrangementene, og kjempe i toppen mot de beste i verden. Apeks har bra med hjelpeapparat for alle spillere, de tillater oss å fokusere hundre prosent på Counter-Strike for at vi skal kunne utvikle oss både fysisk og psykisk. De satser enormt og har samme lyst som spillerne til å konkurrere i toppen.

LES OGSÅ: Apeks glemte å registrere «Jkaem» i Telialigaen

Når det kommer til forventningene til sluttspillet er Iversen fast bestemt på at det kun er ett lag som kan stikke avgårde med trofeet, nemlig Apeks.

Vi forventer at det skal være plankekjøring, men når det er sagt kan man uansett ikke undervurdere motstanderne. Vi har selv fått erfart det en del, og det var ikke så lenge siden vi slo et helprofesjonelt lag i Telialigaen-sluttspillet mens vi var et deltidslag.

Når det kommer til selve arrangeringen av sluttspillet har flere av Apeks-spillerne forskjellige meninger om løsningen.

– Jeg synes det er ganske rart at det i det hele tatt blir holdt i et lokale slik som de gjør nå. Eldorado gjør nok en veldig god jobb for å holde et bra smittevern, men med tanke på situasjonen kan jo også dette fint holdes på nett slik som alt annet. Men for vår del er det jo bare en fordel at det er på LAN, ettersom vi har mer erfaring enn de andre lagene på akkurat den fronten, avslutter Iversen.

LES OGSÅ: – Det blir gøy å spille på LAN igjen

Siste fra forsiden