Intervju

Team Norway og Team Sweden i Hearthstone Global Games

– Vi håper så klart å gjøre det bedre enn svenskene

Vi har intervjuet norske Casper «Hunterace» Notto og svenske Elias «Bozzzton» Sibelius før VM i Hearthstone starter.

Vi tok en prat med Sveriges anker «Bozzzton», og Norges anker «Hunterace» før VM i Hearthstone.
Erik Glanell/InvenGlobal

Siden unionsoppløsningen i 1905 så har det vært slik at Norge og Sverige har konkurrert mot hverandre, og denne gang står slaget mellom to av de beste lagene som er å følge med på i årets Hearthstone Global Games. Under fjorårets Global Games så gjorde ingen av landene noe bemerkelsesverdig godt – så det er to revansjesugne tropper som gjør seg klar til å representere landet sitt.

Vi tok en prat med svenske Elias «Bozzzton» Sibelius og norske Casper «Hunterace» Notto, som begge innehar ankerrollen for hvert sitt lag.

DISSE SPILLER FOR TEAM SWEDEN

Vis mer

Elias «Bozzzton» Sibelius
Jon «Orange» Westberg
Kenny «Kenobe» Oberg
«Arcade»

Svenske Sibelius uttalte følgende på spørsmål om hvordan det er å representere sitt egen hjemland.

– Det føles utrolig å representere landet sitt, man får en ekstra boost av å ville bevise seg selv, men også for landet sitt.

Begge spillerne har bevist seg selv i flere av Blizzards turneringer de siste årene – spesielt Notto sin seier under HCT Seoul henger høyt. Spesielt i år har de eminente kortspillerne vært svært stabilt gode, på spørsmål fra oss om hva vi kunne forvente av dem, fortalte Sibelius følgende.

– Du kan forvente at jeg vil jobbe super hardt på alle aspekter. Jeg tror mine beste kvaliteter er å sette opp stokkene teknisk riktig ut i fra motstanderne, og alle tekniske spillvurderinger man gjør seg opp under et parti Hearthstone.

«Orange» er ett av de største navnene i scenen, og har legendestatus i hjemlandet. Nå klar til å representere Sverige i år som i fjor.
esportedition.com

Det norske landslagets anker er sikker på at han har gått fra å være et stjerneskudd til å bli en av de mer erfarne spillerne i løpet av året.

– Det vil komme masse stabilitet fra meg. Jeg har bygd opp en god del erfaring i konkurransespill det siste året, og jeg tar med meg kvaliteter som veldig få innehar. Mine preferanser innen kortstokker ligger mye i kontroll–sjangeren, men jeg ser på meg selv som en mye mer stabil allround–spiller, i forhold til fjorårets sesong.

Vikingene fra Norge stiller sterkt, men det er mye krefter i våre naboer i øst. Sverige har hatt en enorm utvikling innen e–sport, og har tidligere hatt flere av Europas beste lag opp gjennom årene i diverse spill. Tre kronor stiller også i år med et godt lag i verdensmesterskapet.

Begge land med tro på hverandre

Vi stilte Notto og Sibelius spørsmål om hvordan de tror nabolandet kommer til å gjøre det i turneringen, og dette hadde Sibelius å si om Norges sjanser:

– Norge virker som et veldig sterkt lag i år, definitivt et av lagene å se opp for. Jeg tror Sverige og Norge begge har sjanser til å gjøre det veldig bra.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft
Jeg ønsker meg Norge mot Sverige i finalen!
Elias «Bozzzton» Sibelius på Team Sweden

Notto er veldig klar på at hans ønsker om å gjøre det bedre enn Sverige er absolutt til stede, men tenker ikke noe særlig på akkurat den biten.

– Vi håper så klart å gjøre det bedre enn svenskene, men våre mål er ikke å slå noen spesifikke land, det handler mer om å komme seg til topp åtte, og så videre til finalene på BlizzCon.

Selv om guttene representerer hvert sitt land, så er de begge gode venner og treningspartnere for hverandre. Sammen forbedrer de seg til viktige turneringer sammen, og kanskje derfor vi har sett så gode resultater fra anker–paret i tidligere HCT–turneringer.

«Hunterace» og «Bozzzton» har møttes til kamp tidligere, her fra semifinalen i HCT Germany der Notto tok 2. plass

Utrolig åpen meta

META

Vis mer

Når man referer til meta i et spill, betyr det strategier, heltevalg eller kortstokker som er bedre for øyeblikket, og som du vil se profesjonelle spillere velge. Metaen endres over tid, både som følge av oppdateringer og nye strategier som lages.

Etter at det siste kortsettet «The Witchwood» ble lagt til i spillet, så har vi fått sett en veldig åpen og variert meta. Vi spurte hva de tenker rundt dagens meta, og om de har noen spesielle stokker de liker å spille. Sibelius har funnet ut hvilke han mener er de sterkeste stokkene akkurat nå.

– Det er en drøss med stokker som fungerer akkurat nå, absolutt den største variasjonen gjennom Hearthstone sin tid. «Taunt Druid», «Cube/Even lock» og «Quest Warrior» er de som er på toppen akkurat nå, føler jeg.

Notto finner glede i flere av stokkene i dagens meta, og drar frem flere som gir gode resultater og morsomme øyeblikk.

– Jeg liker de forskjellige Druid–typene som «Malygos Druid», «Taunt Druid» og «Mill Druid». «Shudderwock Shaman» er også veldig gøy å spille, avslutter nordmannen.

Siste fra forsiden