Telialigaen - Counter-Strike

– Vi har knallgode spillere som ingen har gitt en ordentlig sjanse

Trym «trmJ» Joakimsen får sin største utfordring hittil i mandagens hovedkamp mot Oilers.

Trym «trmJ» Joakimsen er fornøyd med lagets insats frem til nå, men er langt ifra i mål. 
Adrian Bredesen/TV 2 Esport)

SLIK SPILLES TREDJE RUNDE AV TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

19:00 - Fact - Bifrost
19:00 - Domino - Celestial
19:00 - Nordavind - Apeks
19:00 - Stabæk Momentum - 777
21:00 - Oilers - Foxed

Se resten av kampene i terminlisten »

Tredje runde av Telialigaen Counter-Strike braker løs mandag kveld, og blir et storoppgjør mellom lagene som for øyeblikket dominerer tabellen i 1. divisjon. Oilers, som etter en tre-poenger i første runde og en éner i runde to, gjør seg klare for å nok en gang imponere. Foxed Gaming på den andre siden har ikke gjort annet siden sesongstart, og har tydeligvis heller ingen planer om å stoppe med det første.

Se kampen mellom Oilers og Foxed på TV 2 Sumo mandag klokken 21:00 »

– Vi har ikke fått den samme oppmerksomheten

Etter de først to rundene står Foxed igjen som det eneste laget som er fullstendig ubesieret, og har allerede gjort mer skade enn de fleste ekspertene hadde forventet. Lagkaptein, Trym «trmJ» Joakimsen, er derimot ikke overrasket over den gode starten.

Trym «trmJ» Joakimsen
Thomas «jagrN» Ottersen
Aslak «kalsa» Svensen
Jørgen «bina0» Vik
André «scared» Carrillo Simonsen

– Vi er jo et ganske så ferskt lag, som alle andre lag rundt sesongstart, men her med flere spillere som ikke har fått den samme oppmerksomheten som spillere i 777 og Oilers. Grunnen til at folk kanskje ikke så potensialet i laget vårt ved sesongstart er fordi vi har noen knallgode spillere som ingen har gitt en ordentlig sjanse enda.

Det var etter forrige ukes kamp mot 777 folk virkelig fikk sett hva Foxed er gode for, og selv lagkapteinen var usikker mot den nye storsatsingen.

– Vi hadde vel i utgangspunktet sett for oss å enten slå eller spille uavgjort mot alle, men 777 var et lag jeg selv var litt nervøs for å møte da terminlista ble annonsert, siden vi møtte dem såpass tidlig. De gikk heldigvis på et par smeller før vi møtte dem og de fortsatte å spille Inferno, noe som har endt opp med å koste dem.

Etter gode resultater røper Joakimsen at det er lett å bli litt revet med, men Foxed virker ikke til å ha blitt høy i hatten helt enda.

Trym «trmJ» Joakimsen er fornøyd med lagets insats frem til nå, men er langt ifra i mål.
Adrian Bredesen/TV 2 Esport

– Etter å ha slått et lag med såpass mye forventninger som 777 så merket jeg at alle ble mer sultne og vi har fått en bekreftelse på at vi gjør ting riktig. Fortsetter vi sånn er definitivt målet om å Sluttspillet mer enn mulig. Vi deltar for å vise hva vi kan og setter mål rundt det, forteller Joakimsen.

I forkant av hovedkampen roser Joakimsen motstanderne, men legger ikke skjul på at målet nok en gang er å stikke av med en tre-poenger.

– Jeg forventer å se det jeg allerede har sett fra Oilers, en spillestil som matcher navnet, veldig seigt og klissete. De har en beundringsverdig stil som er mer taktisk enn andre norske lag jeg har sett på selv, og de har definitivt sterke spillere selv om Oilers som en klubb glemte de tre viktigste spillerne fra Vestlandet: «scared», «kalsa» og «bINA0», avslutter Joakimsen.

Les også
Nordavind regjerer fremdeles på topp etter seier i finalen

LES OGSÅ: Nedre halvdel av tabellen kan bli helt kaotisk

– Så lenge vi spiller vårt spill vinner vi uten problemer

Jesper «Jimbo» Kamsrud
Håvard «kfreq» Ytreland
Eskil «LaX» Bjørnsen
Martin «MT» Sandvik
Steffen «SLY» Amundsen

Eirik «niel» Lien (trener)

Eskil «LaX» Bjørnsen i Oilers har hatt noen imponerende kamper siden sesongstart, klubben sitter allikevel ikke på toppen av tabellen, men dette er noe de forventer å endre på i løpet av mandag kveld.

– Jeg tror vi vinner ganske så komfortabelt. Foxed overrasket jo 777 i forrige runde, så vi kommer ikke til å undervurdere dem for mye. Så lenge vi spiller vårt spill vinner vi uten problemer, til tross for at vi slet litt forrige uke, forteller Bjørnsen.

Eskil «LaX» Bjørnsen forventer en 2-0 seier for laget sitt.
Hanne Longva Eidsvik/Oilers Esport

Oilers har blitt omtalt som en av favorittene til å utfordre Apeks i kampen om trofeet i Telialigaen, men har allerede vist at de kan få problemer mot antatt svakere motstand.

– I kampen mot Bifrost forrige uke tok vi litt for lett på kampen, og vi klarte ikke å finne flyten i tide på første kart. Heldigvis hentet vi oss tilbake på kart nummer to, og har lært av feilene våre siden da. Om vi klarer å spille som vi skal, og i tillegg kan få «SLY» til å steppe opp så skal det være gjort. Er han på så vinner vi suverent over Foxed, avslutter Bjørnsen.

LES OGSÅ: Slik vinner du i Fantasy

Den vanskeligste kampen å spå så langt

TV 2-kommentatorene Leon Andor «Landor» Karlsen og Morten «Zeves» Vollan er nok en gang tilbake med sine spådommer for rundens hovedkamp, og det skal ikke legges skjul på at denne kampen kan bli den vanskeligste å forutse hittil.

Karlsen forventer uavgjort mellom Foxed og Oilers.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Hadde du spurt meg før sesongstart om hvem som vinner av Oilers og Foxed hadde jeg svart Oilers før du rakk å stille spørsmålet ferdig, nå derimot er jeg usikker. Jeg vil fortsatt mene at Oilers er favoritter, så jeg holder en liten knapp på dem, men jeg tror fort dette kan både bli uavgjort eller til og med Foxed-seier om de har dagen. Det blir uansett et veldig spennende oppgjør, og jeg spår uavgjort med to veldig jevne kart.

Karlsen slenger også ut sine forventninger til spillerne, og han har det klart for seg hvem som må prestere for sine respektive lag.

– Jeg er veldig spent på «bina0» som har levert best tall for Foxed de to første rundene, så jeg tror han trenger en god dag på jobb for å yppe med Oilers-gutta. Oilers derimot er såpass spennende at samtlige kan være stjernespillere på en god dag, men jeg har ekstra troa på «LaX» denne gangen. Men igjen så tror jeg Rever er glad i laks, så da kan det bli tøft selv for han, avslutter Karlsen.

LES OGSÅ: King of Nordic endrer på turneringsformatet - kjører kvalik hver uke

Vollan forventer en 2-0 fra Oilers, men legger ikke skjul på at Foxed kan overraske nok en gang.
EIVIND VON DØHLEN/GOOD GAME

Vollan er enig i at hovedkampen kan bli vanskelig å forutse, men har spådd helt andre resultater enn Karlsen for fire av mandagens fem kamper.

– Jeg tror det kommer til å bli en veldig tett affære. Det er to veldig gode og solide lag som møtes, men jeg tror Oilers kommer til å stikke av med seieren. Jeg har massiv respekt for hva gutta i Foxed og «trmJ» har fått til så langt, det er rett og slett imponerende. Men Oilers har alle hjelpemidler for å lykkes, spiller fulltid og jobber målrettet fra et kontor hvor de kan rette på feil mye lettere enn hva andre norske lag kan, forklarer Vollan.

Til tross for uenigheter i spådommene knyttet til resultater, er Karlsen og Vollan på helt samme side når det kommer til forventninger til de forskjellige spillerne.

– Føler det er veldig mange fra begge lag som kommer til å utmerke seg, men vil nå si at «LaX» har et individuelt toppnivå som ikke mange andre i Norge kan matche. Når det er sagt, så har også «bina0» startet sesongen bra, så hvis Foxed skal vinne må han fortsette i samme sporet.

Ekspertenes spådom

Kamp«Landor»«Zeves»
Oilers - Foxed1-12-0
Fact - Bifrost 2-01-1
Doimino - Celestial1-12-0
Nordavind - Apeks0-21-1
STB Momentum - 7771-11-1

Siste fra forsiden