Intervju

Profilintervju «JolietoG» og «Neto» - Telenorligaen

– Vi har selvfølgelig en litt annen forbindelse enn de fleste

Tvillingbrødrene Kristengård mener de har en liten fordel i forhold til andre spillere.

Se så like de er. Likevel er de toeggede tvillinger.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

I 1. divisjon i Telenorligaen Counter-Strike: GO spiller Håvard og Henrik Kristengård, bedre kjent som «JolietoG» og «Neto». Til daglig spiller de for nDurance Gaming, og spilte høstsesongen for Fact Revolution. De 20 år gamle guttene fra Molde er tvillinger, men har likevel ikke alltid spilt sammen.

LES OGSÅ: Slik tror vi vårsesongen i Counter-Strike: GO ender »

«Neto» har spilt Counter-Strike lengst av brødrene, og forteller til Gamer.no om grunnen til at han ønsket å satse på spillet.

– Startet å satse i 2015. Jeg hadde egentlig ingen planer om å begynne å satse, men fikk tilbud fra «ultra» om å bli med i laget AGENT. Etter kort tid fant jeg ut at jeg hadde potensiale, og fikk tilliten til å utvikle meg mye i Oslo Lions. I min tid i Lions innså jeg at det her virkelig var noe for meg, og har holdt på siden.

«JolietoG» sier han har en klar målsetting, og ønsker å bli virkelig god.

– Startet med Counter-Strike i november 2016. Ønsker å satse siden det er et veldig kompetitivt spill, og jeg er et konkurranse-menneske. I tillegg er det jo også drømmen å en dag leve av å spille. Hadde vært en veldig fin jobb det. Fremtiden vil gå til enda mer spilling, både individuelt og som en lagspiller, sier Håvard før han følger opp med motivasjonen bak å starte med spillet.

– Morsom historie. Jeg sa til Henrik at han skulle gi meg ett år, og se om jeg kunne komme på samme nivå som han. Litt høy på pæra var jeg vel der, og det skal sies at Henrik er en mye mer erfaren spiller enn det jeg er. Andre grunner til at jeg startet senere er vel kanskje det at jeg ikke innså hvor kompetitivt spillet var, og følte egentlig at spillet var litt kjedelig.

Henrik forteller også om at han prøvde å hjelpe broren sin så godt som han kunne.

– Hjalp selvfølgelig Håvard når han begynte å satse med det jeg kunne. Prøvde å luke ut små feil tidlig, og har sett at han har tatt store steg det siste året. Det ble mye generell hjelp til å forstå spillet. Så fikk han også mulighet til å bli med meg på turneringer, vil tro at det hjalp på motivasjonen også, sier «Neto»

Tvillingforbindelse

Henrik har tidligere spilt for både AGENT og Oslo Lions, og selv om Håvard spilte i 2. divisjon i fjorårets vårsesong, tok det litt tid før tvillingene fant hverandre og endte opp på samme lag.

– Vi endte opp med å spille sammen under høstsesongen 2017. «Neto» og «fletch» hoppa inn i Fact Revolution med meg og «meth0d». Personlig trives jeg veldig med å ha en spiller som Henrik sammen med meg. Kan vel si at vi har bedre synergi når vi spiller sammen. Kan selvfølgelig også være litt krevende i blant, men det går som regel veldig fint, forteller «JolietoG».

Planen videre for Telenorligaen og nDurance er klare.

– Planen videre i nDurance er å heve seg i Telenorligaen i første omgang. Vi spiller for øyeblikket ikke andre ligaer, og har valgt å prioritert Telenorligaen. Sluttspill er absolutt målet, og en finaleplass. Copenhagen Games er også noe vi har store ønsker om å delta på, så vi håper det ordner seg.

Les også
Fire nordmenn skal kjempe i enorm Apex Legends-turnering
Tvillingbrødrene sier de har en fordel med at de kjenner hverandre godt. Her sammen under Gigacon 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Selv om brødrene er nesten identiske, forteller Henrik at de ikke er eneggede tvillinger. Han sier også at de mener de har en liten fordel ved å være søsken.

– Vi har selvfølgelig en litt annen forbindelse enn de fleste. Det har vel mest med at vi kjenner hverandre inn og ut. Jeg har vel lært meg å kjenne spillestilen til Håvard mye lettere enn med de fleste andre jeg har spilt sammen med.

Selv om de kjenner hverandre godt, spiller de ikke nødvendigvis på samme bombeplass på de forskjellige kartene.

– Vi spiller ikke på samme bombeplass. Det er vel egentlig ikke noe spesifikk grunn til at vi ikke gjør det, sånn har det bare blitt. Men du ser ofte at vi løser to mot X-situasjoner veldig bra sammen. Vi er vel veldig flink til å samarbeide med hverandre på den måten. Sånn har det alltid vært - var ofte sånn på fotballbanen i våre yngre dager også, forteller «JolietoG».

Håvard forteller også at han nylig har skiftet rolle i spillet, og har en favorittspiller som passer sin nye rolle.

– Den jeg ser mest opp til vil vel være «kennyS». Har nå nylig begynt å bruke AWP, og studerer han en god del. Det er fordi han har en ganske så heftig spillestil som jeg digger å se på.

Henrik trekker frem spilleren som har blitt kåret til verdens beste spiller to år på rad som sitt forbilde.

– Jeg ser veldig opp til «coldzera». Uten tvil verdens beste spiller i mine øyne. At han klarer å levere så bra som han gjør over en lengre periode er det som gjør at jeg virkelig ser opp til han. I tillegg har han levert uhorvelig sterkt fra første dag han kom inn i Luminosity, så det viser at det finnes skjulte talenter der ute.

Ønsker å spille sammen lenge

Om sin egen fremtid, sier «Neto» at han ønsker å bli virkelig god.

– I spillet er det vel egentlig å fortsette å utvikle meg selv så godt som mulig, samtidig håpe at den lagoppstillingen vi har nå klarer å holde seg. Utenfor spillet har jeg vel også håp om å få et bedre nettverk rundt e-sport, samtidig som at jeg jobber som assistent i skole.

«JolietoG» sier han har mye de samme planene som broren, men ønsker har også andre planer om han ikke lykkes som spiller.

– Mye det samme som Henrik sier. Utvikling er veldig viktig, både individuelt og som lag. Har ambisjoner om å prøve å muligens studere noe e-sport-relatert, og i senere tid kanskje jobbe med e-sport, om ikke proffdrømmen går i oppfyllelse.

Hvis tiden kommer at tvillingene må splittes, vil de akseptere dette, men de håper selvfølgelig å kunne være sammen lenge.

– Hadde så absolutt vært gøy å holdt sammen hele veien. Det er stort ønske for meg også, forsåvidt. Om vi så skulle splittes, så skal det nok gå fint det også.

Helt til slutt spurte vi brødrene om de ønsket å trekke frem en eller to norske talenter som de tror kommer til å få et gjennombrudd eller vokse i 2018.

– Har personlig veldig troa på «MV». Om han holder motivasjonen oppe å fortsetter å trene beinhardt, tror jeg han vil bli ekstremt god. Han er allerede en av Norges mest treffsikre, og når han får spilt mer lag-basert så tror jeg han vil bli ekstremt god, avslutter «JolietoG».

– Må vel kanskje dra frem «H4RR3». Synes han gjorde det til tider ekstremt bra når han spilte i Kingpins. Han er fortsatt veldig ny i den norske scenen, og spillere som er så aggressive som han trengs mer av, avslutter «Neto».

Siste fra forsiden