Telialigaen - Counter-Strike

– Vi kan ikke alltid forvente at Apeks skal kjøre over all motstand

Nordavind gav Apeks kamp i rundens hovedkamp.

Apeks jakter Telialigaen-rekorder.
Sindre Stien/Good Game

SLIK ENDTE SJETTE RUNDE I TELIALIGAEN COUNTER-STRIKE

Vis mer

Oslo Lions 0 - 2 Riddle
Reapers 2 - 0 Midgard
Celestial 1 - 1 Bifrost
Nordavind 0 - 2 Apeks

Stabæk Momentum - Bitfix (utsatt)

Se alle kampene i terminlisten »

– Kampen er definitivt ikke et El Clasico, sa Apeks-spiller Kristian «akEz» Kornbakk i forkant av mandagens hovedkamp mot Nordavind.

Oppgjøret har vært preget av sterkt rivaleri de siste sesongene. Det rivaleriet tonet Kornbakk kraftig ned på.

En skulle tro at Apeks skulle kontrollere inn nok en seier, men slik gikk det ikke helt. Apeks fikk tidvis kamp av Nordavind før maskineriet kom ordentlig i gang. Til slutt endte det 16-12 i favør Apeks på begge kartene Vertigo og Nuke.

Tommy «TommyM» Monsen måtte nøye seg med tittelen sofaekspert mandag kveld og Sigve «RUSH» Løndal ble hentet inn som erstatter grunnet koronaviruset. Monsen ville ikke legge for mye i Apeks' prestasjon mandag, men mener Nordavind viser klare tegn til endring av spillestil.

– Vi kan ikke alltid forvente at Apeks skal kjøre over all motstand uten at noen kart blir jevne. Nordavind spilte godt, men klarte ikke å avgjøre de viktigste rundene. Når du taper så mange «afterplants» med overtall, da vinner du ikke. Men jeg synes Nordavind så bra ut, og det er tydelig at de prøver å spille litt mer strukturert Counter-Strike enn det vi har sett tidligere.

Se hovedkampen mellom Apeks og Nordavind i opptak gratis på TV 2 Sumo Fri »

Slik ser tabellen ut etter 6. serierunde, før kampen mellom Stabæk Momentum og Bitfix er spilt.
Telialigaen

Alene på topp

DISSE SPILTE FOR APEKS

Vis mer

Kristian «akEz» Kornbakk
Sander «Grus» Nordeide Iversen
Erik «Truth» Hansen Dyrnes
Haakon «Radifaction» Tholo
Ole «Marcelious» Langan

Kristian «akEz» Kornbakk mener de har lært mye de siste ukene.
Sindre Stien/Good Game

Kornbakk var naturlig nok ikke strålende fornøyd etter mandagens jevne hovedkamp. Han trekker likevel frem pistolrundene som en av årsakene til det jevne resultatet.

– Kampen ble litt jevnere enn man hadde håpet. Men når vi kom i flyten fikk vi rundene som forventet. Vi tapte også alle pistolene, noe som ikke hjalp, understreker Kornbakk.

Apeks-spilleren mener det er vanskelig å vurdere Nordavind etter én kamp spilt, men tror Nordavinds nye spiller kan ha noe å tilføre laget.

Les også
ESIC frikjenner Heroic etter måneder med anklager om juks

– Jeg kjenner ikke til «Sido» så godt, men han virker lovende. Han har vel prestert bra i Telialigaen.

Tross sterke prestasjoner under ESL One Rio Minor Closed Qualifier var det nok en skuffelse for Apeks å se minor-plassen ryke. Likevel mener Kornbakk at de lærte mye av å møte sterk internasjonal motstand.

– Vi lærte mye av minor-kvalifiseringen og har tatt nye steg under trening i det siste. Selv om vi har slitt litt i offisielle kamper i det siste så har vi prestert bedre mot toppmotstand i treningskamper enn tidligere. Forhåpentligvis har vi gjort noe rett.

Bifrost gikk på sitt første poengtap mandag. Dermed troner Apeks alene på topp. Apeks er i tillegg allerede klare for sluttspillet. Likevel håper Kornbakk at de klarer å slå rekorder i løpet av sesongen.

– Selv om vi er klare for sluttspill så har vi et mål om å vinne alle kampene. Vi kommer ikke til å ta noe lett på det fremover, men sluttspillet i ESEA Advanced er hovedfokus, avslutter Kornbakk.

– «Sido» er en god erstatter

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Christoffer «hEllberg» Andersen
Thomas «Vertigo» Andresen
Simen «Sido» Rem
Ådne «sense» Storås Fredriksen
Jonatan «Ruyter» Rogge Ruyter

Christoffer «hEllberg» Andersen og Nordavind må gjøre jobben de tre siste kampene denne sesongen.
Sindre Stien/Nordavind DNB

Nordavind, med Simen «Sido» Rem inn for Christian «dreamcatchR» Paulsen i forkant av runden fikk det naturlig nok tøft med begrenset trening.

– Kampen gikk helt greit, vi kunne fort endt opp å ta med poeng der, men vi har rett og slett ikke hatt tid nok til å spille sammen enda, mener Christoffer «hEllberg» Andersen i Nordavind.

Andersen mener det var tungt å miste Paulsen i midten av sesongen, men har tro på sin nyervervelse.

– Det var selvfølgelig tungt å miste «dreamcatchR» midt i sesongen, men «Sido» er en god erstatter.

Andersen og Nordavind ligger godt plassert for en plass i sluttspillet, men må likevel gjøre jobben i de tre gjenværende kampene av seriespillet. Andersen mener de kan gi Apeks god kamp, og trekker frem Bifrost som en potensiell utfordrer.

– Jeg tror ikke vi er favoritter til å vinne, det er selvfølgelig Apeks, men vi kan absolutt gi en god kamp, det så vi jo i dag. Bifrost er jo også blant favorittene vil jeg si, i mine øyne var det mye tyngre å møte dem enn det var å møte Apeks, så det kan bli spennende å følge med på Apeks mot Bifrost. Men spillerne i Bifrost har vist seg å ha et veldig annerledes nivå på nett enn de har på LAN, så jeg tror ikke de er storfavoritter til å vinne et sluttspill i alle fall, avslutter Andersen.

Siste fra forsiden