Sluttspillet i Eserien

– Vi kommer virkelig til å vise hva som bor i oss

Ranheims Johan Færaas har troen på semifinale, selv om han anser Tromsø som det nest beste laget i Eserien.

Johan Færaas er klar for å showe foran publikum.
Altibox Eserien

DETTE ER KVARTFINALENE

Vis mer

Alle kampene spilles 26. mai

Vålerenga - Sarpsborg 08 10:00
Mjøndalen - Sandnes Ulf 10:00
Tromsø - Ranheim 11:15
Brann - Start 11:15


Se programmet for sluttspillet »

Tredje kamp i sluttspillet er mellom Tromsø og Ranheim, og kampen spilles 26.mai klokken 11:15.

Tromsø storspilte de to første rundene og tok seg videre, men uten kaptein Eemeli Simpanen i tredje runde, tapte de to av tre kamper og endte bare tre poeng foran Sarpsborg 08.

Sluttspillet spilles på Oslo E-sportfestival. Program finnes her »

Ranheim endte derimot tre poeng bak gruppevinneren Brann i gruppe A, men har vist lovende takter underveis. Ingenting er avgjort i denne kampen, og det er en av de mest åpne kvartfinalene vi blir servert.

LES OGSÅ: Telialigaen og Eserien samlet under Oslo e-sportfestival

– Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært litt temperatur mellom oss og Brann

Johan Færaas er klar for å showe foran publikum.
Altibox Eserien

Ranheim har tidvis i Eserien holdt på med mye morsomheter i studio. Johan Færaas har blant annet blitt kjent for å konstant snakke mens han spiller. Duoen Færaas og Sondre Voktor har skapt god stemning på sendingene, og man skal nok ikke se bort fra at det blir litt showing fra guttene under sluttspillet.

– Det er vanskelig å si om det blir mye showing. Vi har ikke planlagt noe, men kjenner jeg meg selv og min lagkamerat rett så kommer det nok litt showing spesielt når det er publikum til stede, erkjenner Færaas.

Kylian Mbappe sitt årets lag-kort.
FIFA 19

Siden sluttspillet blir spilt i FUT-modusen, har spillerne flere ting å tenke på enn bare selve spillingen, når de skal planlegge og forberede seg. Man må selv velge hvilke spillere man vil bruke. Spillere som Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe og ikonet Ruud Gullit er kjente spillere som blir brukt svært ofte i modusen. Færaas forteller litt om hvordan han og makkeren har tenkt ut laget de skal bruke:

– Vi har en bruttoliste på rundt 30 spillere som vi har sett oss ut, men vi skal sitte oss ned og evaluere spiller for spiller i hver posisjon, og til slutt ende opp med et solid laguttak til sluttspillet.

På spørsmål om hvem Færaas helst vil møte i en semifinale trekker han frem en tidligere kjenning som kanskje den beste semifinalen.

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

– Om vi trekker det lengste strået mot Tromsø, som vi anser som den største utfordreren til å ta Vålerenga, tror jeg at det er hipp som happ om det er Start eller Brann vi møter i en potensiell semifinale. Begge lagene har solide referanser fra FUT, så det blir spennende. Derimot er det ikke til å stikke under en stol at det har vært litt temperatur mellom oss og Brann, så jeg må ærlig innrømme å si at en semifinale mot dem, i en ordentlig konkurransebasert spillmodus, kommer til å gi å være en gigantisk stor motivasjonsboost for Voktor og meg. Vi kommer virkelig til å vise hva som bor i oss.

LES OGSÅ: Brann med kalassifre da gruppe A ble avgjort tirsdag

– Faktisk så vurderer jeg å vente med kampene mine til senere

Eemeli Simpanen, Tromsø.
Norsk Toppfotball/Eserien

Tromsøs Eemeli Simpanen spilte ikke i siste runde, da Tromsø sikret seg avansement med førsteplass, men den finske landslagsspilleren er for alvor klar for sluttspillet. Når finnen forklarer hvilke spillere han tenker å benytte seg av i sluttspillet, trekker han frem et par av de mest vanlige spillerne:

– Jeg har brukt mange lag gjennom året i forskjellige turneringer. Når helgen kommer får dere se hva jeg er komfortabel med. Gareth Bale er allerede bankers for meg, og spillere som Cristiano Ronaldo, Ikon Ronaldo og Kylian Mbappe er spillere jeg tror vi får se mye av blant de andre spillerne.

Prime-icon øyeblikk Ronaldo.
FIFA 19

Eseriens regel om at én spiller kan spille 75 prosent av kampene er noe Simpanen ikke er nevnverdig imponert over.

– Regelen om 75 prosent er rett og slett urettferdig, spesielt etter at jeg ble nektet å spille med min originale lagkamerat, siden han ikke var norsk. Det er ikke noen fordeler man kan få med regelen.

Ranheim er ingen enkel motstander for Tromsø, men Simpanen er fortsatt ikke klar over laguttaket.

– Jeg vet ikke helt hvordan vi skal gjøre det med Ranheim-kampen. Faktisk så vurderer jeg å vente med kampene mine til senere, men vi får se, uttalte Simpanen mystisk.

LES OGSÅ: Eseriens første lag til sluttspillet er klart

– Simpanen spiller på en veldig spesiell måte

Landslagsspiller Sondre Voktor som representerer Ranheim i Eserien forteller om positive tanker inn mot sluttspillet:

Ranheim Sondre Voktor forteller om en fin følelse før sluttspillet.
Altibox Eserien

– Følelsen er veldig fin, vi nådde målene vi satte oss på forhånd da vi sikret oss sluttspill.

Mens Tromsø har vært litt skeptiske til laguttaket forteller Ranheim-spilleren at de har en klar plan for hvordan de stiller i kvartfinalen.

– Vi har en fin plan om hvordan vi skal spille, det blir mest sannsynlig 50 50. At vi tar én kamp hver, forklarer Voktor.

En duell mellom Voktor og Simpanen hadde vært en spennende kamp å se, men Voktor selv var litt forsiktig med å si for mye om saken.

– Simpanen spiller på en veldig spesiell måte, så det blir artig å se hvordan vi matcher oss mot han, sa Voktor, uten å vise om det er han eller Færaas som vil møte Simpanen.

Voktor har tidligere uttalt at Ranheim alltid går ut offensivt, og konkluderer med det samme også før sluttspillet:

– Alltid offensivt ut med Ranheim.

LES OGSÅ: – Slipper man inn fire så må man score fem

– Jeg er takknemlig for at det er jeg som får denne muligheten.

I Tromsø har det vært usikkerhet rundt hvem som skulle bli med lagkaptein Eemeli Simpanen til sluttspillet, men valget falt til slutt på Jørgen Alsaker Sande, som er stolt over muligheten han har fått:

Tromsøs Jørgen Alsaker Sande skal være med i sluttspillet.
Altibox Eserien

– Det har jo selvfølgelig vært litt spennende å se hvem som skulle bli med Eemeli til sluttspillet. Nå som jeg vet at det er jeg som er tatt ut er det viktig fremover og forberede seg mentalt, fysisk, og bare i det hele tatt. Jeg er takknemlig for at det er jeg som får denne muligheten.

Alsaker Sande er en spiller som har gjort sakene sine bra i Weekend League og FUT generelt, og ser på dette som en mulighet til å vise seg frem fra sin beste side.

– Nå er det FUT, og det tror jeg blir enda bedre. Det er FUT som er FIFA for meg og når man kan velge fritt hvem vi kan bruke, tror jeg det blir enda kjekkere for publikum og dem som ser på. For min del gjelder det å forberede det taktiske og hvem jeg skal spille med og spille mitt spill så går dette bra.

På spørsmål av hvem han helst vil møte av Brann og Start er gutten fra Haugesund svært ydmyk og rolig:

– Vi tar én kamp om gangen så ser vi hvordan det går. Første hinder nå er Ranheim så vi fokuserer først på den, sier Tromsø-spilleren før han legger til:

– Ranheim har et godt lag og jeg tror det kommer til å bli veldig jevnt. Jeg håper på at de viser sine svakheter nå, slik at vi vinner mot dem, avslutter Sande.

Siste fra forsiden