Counter-Strike: Global Offensive / DreamHack Masters Malmø

– Vi må slå de beste uansett

Dignitas og Ruben «Rubino» Villarroel er meget fornøyd med resultatene i Malmø så langt.

Ruben «Rubino» Villarroel ønsker å nå en finale i DreamHack Masters Malmø.
Adela Sznajder/DreamHack

DETTE ER DREAMHACK MASTERS MALMØ

Vis mer

16-lags turnering med omlag 2,1 millioner kroner i premiepotten. Lagene deles opp i fire grupper hvor de to beste lagene fra hver gruppe går videre til sluttspillet.

Slik spilles kvartfinalene på lørdag:

11:00: Natus Vincere mot TyLoo
14:00: Dignitas mot EnVyUs
17:00: mousesports mot GODSENT
20:00: Virus.Pro mot Ninjas in Pyjamas

Under ukens store Counter-Strike-turnering i Malmø har det dukket opp mange oppsiktsvekkende resultater, og med flere nordmenn i aksjon har det vært meget spennende å følge turneringen sett med norske øyne.

FaZe Clan, med Håvard «Rain» Nygaard og Joakim «Jkaem» Myrbostad i spissen, røk ut etter to tap på rad mot henholdsvis EnVyUs og Virtus.Pro.

Joakim «jkaem» Myrbostad og Håvard «rain» Nygaard i FaZe Clan er ute av turneringen i Malmø.
Adela Sznajder/DreamHack

Det betyr at Dignitas med Ruben «Rubino» Villarroel er eneste norske innslag igjen i turneringen, men til gjengjeld har laget imponert stort.

Slo ut rivalene

Etter å ha knust Ninjas in Pyjamas 16-2 i åpningskampen, skulle laget møte sine danske rivaler Astralis i vinnerkampen, der laget som vant avanserte direkte til sluttspillet.

Dignitas fortsatte sitt gode spill mot Astralis, og vant til slutt meget komfortabelt 16-9, og sendte en av favorittene til å vinne turneringen ned til den avgjørende kampen i gruppe C.

– Det føles selvfølgelig meget deilig å være videre. Det er ekstra herlig at vi slo ut våre største danske rivaler i prosessen, forteller Villarroel til Gamer.no.

DreamHack Masters Malmø er den første turneringen på lenge som introduserer en hviledag mellom gruppespillet og sluttspillet, og denne har Dignitas tenkt å bruke godt, samtidig som de skal forberede seg litt til kvartfinalen.

– Vi skal bruke hviledagen på å se oss rundt i Malmø, samt at vi skal se over demoer for å forberede oss mot kvartfinalene.

Mange overraskende resultater

I turneringen har det vært mange overraskende resultater, hvor blant annet Astralis og MLG-mestrene Luminosity er eliminert før sluttspillet. Villarroel ser på dette som en stor fordel.

Dignitas var meget fornøyde etter seieren mot Ninjas in Pyjamas.
Adela Sznajder/DreamHack
Les også
Team EnVyUs er nybakte verdensmestre i Counter-Strike

– Det er en stor fordel for oss at mange av favorittene er ute av turneringen allerede, og det gir oss en enormt større mulighet til å komme lenger enn det vi hadde sett for oss.

Selv om mange av favorittene er ute, er det fortsatt mange gode lag igjen som ønsker å prestere foran et stort svensk publikum. Villarroel har ikke noen spesielle preferanser på hvem han ønsker å møte.

– Det har egentlig ingenting å si hvem vi møter. Om vi ønsker å vinne turneringen, må vi slå de beste uansett.

– Hvor langt tror du dere kommer i turneringen, og hva er målet?

– Tar det litt som det kommer, men det hadde absolutt vært sykt morsomt å komme til en finale, nå som vi uansett har kommet oss til en kvartfinale, avslutter Villarroel.

Sluttspillet av turneringen starter opp igjen lørdag klokken 11:00, og du får sett Villarroel og resten av Dignitas vise krefter mot franske EnVyUs fra klokken 14:00. Det hele kan følges direkte på GamerTV.

Kampen mellom Dignitas og Astralis i gruppe C.

Siste fra forsiden