Telenorligaen: League of Legends

– Vi overvurderte motstanderen vår

Den norske League of Legends-ligaen er jevnere enn ventet.

Alexander «Alex» Kolstad i Tiger eSports synes Team NoName var mindre sterke enn forventet.
Benedichte Breistøl/Gamer.no/Riot

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft, med 290 000 kroner i premier sponset av Logitech G og Expert. Over 2000 spillere deltar og det er mer enn 300 kamper hver uke.

Ofte stilte spørsmål om Telenorligaen »

Ligaportal for de enkelte spillene med lagoversikt, tabeller, artikler og fullt kampoppsett:

Første runde i Telenorligaen i League of Legends gav oss flere overraskende resultater. To av kampene endte med uavgjort, én med overlegen seier og en av kampene er fremdeles ikke avgjort.

Tiger eSports overrasket

Det var få som trodde Tiger da de sa at de gikk for en topp 3-plassering denne sesongen, men med uavgjort mot en av ligafavorittene Team NoName, var de plutselig et skritt nærmere å gjøre dette til en realitet.

Ikke bare publikum ble overrasket over dette resultatet. Også lagets kaptein og ADC-spiller, Alexander «Alex» Kolstad, følte motstanderne var mindre sterke enn forventet.

– NoName var egentlig et av lagene vi ikke trodde vi kunne slå, men det viser seg at vi overvurderte dem. Bot Lanen deres var langt i fra så sterk som vi trodde og egentlig vant vi jo to av tre lanes samtidig som vi hadde god kontroll på dragen, forteller Kolstad til Gamer.no

Tiger møter Celestial Gaming i andre runde. Celestial var det eneste laget som dro i land en 2-0-seier i første runde, men Kolstad mener at de har god sjanse til å slå dem også i minst én kamp av de to kampene som skal spilles.

– Topp tre er realistisk for oss. Vi skal bare fortsette å fokusere på hver kamp og trene mye, forklarer han og fortsetter:

– Vi vet hva som er den største trusselen hos Celestial, og det er Mid Lane/Jungle-synergien, og vi skal stoppe den så godt vi kan. Hvis vi gjør det har vi god sjanse.

Sebastian «Boffen» Gsell i Celestial Gaming.

Celestial Gamings Mid Lanen-spiller, Sebastian «Boffen» Gsell, tror ikke Tiger sin plan om å stoppe ham og lagkameraten Jakob «Jubel» William Andresen er nok til å slå dem. De har nemlig flere kort i ermet og denne taktikken er ikke ukjent for dem.

– Jeg vet ikke hvordan de har tenkt å stoppe oss, men å banne oss ut blir vanskelig. Vi er også ganske vant med at folk fokuserer Mid mot oss, så vi klarer nok å håndtere det så lenge vi holder oss seriøse, sier Boffen.

Storoppgjør i helga

Runde to av Telenorligaen spilles allerede til helga. Det viktigste – og potensielt mest spennende oppgjøret – blir spilt lørdag 7. februar klokken 18.00. Da møtes to av ligafavorittene til dyst: Atraxy og Team NoName.

Les også
Sluttspillet i Telialigaen spilles uten publikum

Mens NoName fremdeles er rystet etter å ha gått på et overraskende 1-1-resultat mot Tiger, lever Atraxy i uvisshet etter at de angivelig ble DDoS-et ut av sin andre kamp mot BX3 Elektroniske Sportsklubb forrige helg.

Nicholas «NicoThePico» Korsgård, som spiller Jungle for Atraxy, håper de kan slå Team NoName 2-0 fordi han har bursdag når kampene spilles, men tror 1-1 er mer realistisk. Begge lagene har trent mye i det siste, og det er vanskelig å vite hvordan treningene vil oversettes til ligaresultater.

– Vi lar ikke DDoS-angrepene fra forrige helg påvirke oss. Vi skal slå NoName med lagarbeid, god synergi, bra kommunikasjon og strategiske rotasjoner, sier Korsgård.

Adrian «Dipzey» Kjellsvik fra Team NoName tror også at det kan bli et jevnt oppgjør.

– Vi har møtt Atraxy tre ganger i rangert spill og resultatet var mye opp til pick/bans. Jeg tror nok det vil bli slik i ligaen også. Vi må bare holde hodet kaldt, forklarer han og legger til:

– Jeg tror forresten at tapet mot Tiger har hjulpet oss til å spille litt mer seriøst i turneringer, sier Kjellsvik.

Siste fra forsiden